На море в Турция - тема 86

• 60 279
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Моля за отзиви за хотел INSULA RESORT & SPA 5*- Алания, близо до Конаклъ. Благодаря!

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 12:30 от rufo

# 706
Здравейте!
Минавам да оставя отзив за Grand Yazici Club Turban / Гранд Язъ клуб Тюрбан.
Почивахме от 05.07.2025 г.-12.07.2025 г., програма на Емералд със самолет до летище Милас, двама възрастни с две деца на 9 г. и на 13 г.

Полетът беше много ранен 7.05 часа, но имаше закъснение с около час и нещо заради проблеми на летище София. Нашето семейство беше от първите, които се чекираха. Още в зоната за изчакване за превоз с автобуса до самолета ми направи впечатление, че хората са твърде малко и дори се учудих. Натоварихме се на самолета и започна чакане, без никаква инфорамация какво става. Оказа се че са затворили поради някакъв проблем гишетата за чекиране, без да чекират останалите пътници. В един момент ги чекират, но отивайки да минат митнически и паспортен контрол бариерите не ги допускат, системата казва че самолета е излетял. Голям ужас. И така с лутане все пак всички са на борда, но с повдигнато настроение Simple Smile)))))

Трансфера с бусчето беше сравнително бърз и преди 14.00 часа бяхме в хотела. Веднага сложиха гривинте и ни пратиха на обяд, че обяда е до 14.30 ч.
Вече сме били в този хотел, така че бяхме наясно с нещата.
Настаниха ни в основната сграда във фамилна стая, която се състояше от две самостотелни стаи, всяка с баня и тоалетна и един балкон странично море.
Изключително чисто, много добра климатизация. Без забележки по обзавеждането и чистотата на стаите.
Територията на комплекса е огромна, много зелена, чиста и поддържана, сред иглолистна гора.

Имат прекрасен кът за кафе и чай, който доста са разширили и обособили два бара, един за кафе напитки /всякакви видове кафе, мокачино, капучино, фрапе, бейбичино, фрапе и т.н./ и един кът за турски кафе и чай. С кеф да си пиеш кафето сред хладината на горичката, на удобни кресла и на спокойствие. Пълен релакс.

Основния басейн е чист и с дълбочина 150 см., малко дълбок за 9 г., но това не и попречи да вилнее. Детския е плитък, мисля че беше 60 см. Всички басейни са сред иглолистната гора, но изключително чисти, без утайки, иглички от дърветата и каквато и да е мръсотия. През целия ден младежи каращи ролери разнасят напитки и плодове в чашки /диня, грозде, пъпеш, сини сливи./
Плажът е огромен и поддържан, много малко камъчета има във водата, има пясъчна част и плажна част на платформа. Винаги се намират места. Ние сме обаче от ранобудните и още рано сутрин мятах кърпите.

Относно храната:доста разнообразна, различни видове меса /пилешко, агнешко, пуешко, телешко приготвени под различна форма/; доста готвени ястия; супи; от морските неща имаше няколко вида риба; свежи плодове, но не голямо разнообразие; десерти доста видове, но не съм фен на сладкото и директно ги заобикалях. Баклава доста видове и сиропирани десерти доста видове, тях пробвах и си заслужаваха. Децата доста харесаха млечната баклава. На алакарт ресторантите не сме ходили. Има кът за гюзлемета и дюнери и отделно  след тях сладкарница, кола със сладолед и интересно декорирано бусче което, правеше някакви бъбъл напитки, децата много им се радваха. Та храната беше прекрасна, липсваше ми само фреша от портокал към кафето.

Тази година с вече поотраснали деца си позволихме да не се пържим постоянно на плажа или басейна, та така или иначе сме ранобудни сутрин правехме една едночасова свежа разходка по крайбрежната алея до Ичмелер, след това, закуска, кафе. Към 8,00 часа отваряха колелата под наем /2,5 евро на час за колело/, та се мятахме на тях и една голяма обиколка на Мармарис по крайбрежната алея до марината и яхтите, след това връщане по вътрешните алеи за колела на града. Много тонизиращо се отразяваше, главата ти се рее на въздух, очите ти се пълнят с красота и зареждаш. След това продължавахме на плажа.

В някой от дните направихме слещу 20 евро на човек разходка с корабче до 7 острова с кристално чисти и сини води. Корабчето ни взе от платформата и кея на хотела около 9,30 часа.Обиколката е целодневна до около 17,00-17,30 часа. Корабчето спираше на седем места в кристалнитке води и заливи и който иска може да плува. Храната на кораба е включена в цената, напитките се заплащат. Хубава разходка, но в сравнение с изживяването по р. Далян, плажа на костенурките и калната баня е доста слаба като изживяване. Мислехме да ходим на разходка или до каньона или до с. Датска. Селцето изглежда прекрасно за разходка, с типичните рибарски лодки, малки къщички боядисани в синьо с нацъфтели над тях бегенвилии. Обичаме такива места, далеч от лъскавото и многото хора. Е оставихме селцето за другия път. Мармарис е вълшебен, след две години Анталия, мисля че той е нашето местенце.

Единия ден ходихме до стария град на Мармарис. Стават прекрасни снимки. Вечер е чудно в заведенията край яхтите. Цените са сравнително нормални, но за разлика от първата година след ковида, когато бяхме отново тук сега не беше такава гмеж и истерия. Истинска наслада да поседнеш и изпиеш нещо на брега.
За пеещите фонтани, препоръчвам ги. Започват в 21,00 часа, който не е гледал досега такъв тип фонтани ще бъде очарован.
Такситата са 10 евро в посока.

Едната вечер към 23,00 часа минахме по улицата на дискотеките, която е на гърба на заведенията, намиращи с лице към яхтите. Буквално дискотеките са залепени една до друга и от всяка дъни различна музика, който обича нощния начин на живот определено ще му хареса.

Напазарувахме някои неща за децата, пазарлъка става и има неща, които си заслужават. Открихме два магазина за кожени обувки, с много добро качество, останалото си е масовите имитации на световни марки.

Относно анимацията. Слаба в сравнение с предходното ни посещение. Всяка вечер имаше програма в амфитеатъра, на басейна единия ден имаше пул парти. Раздаваха надути балони от тези дългите и с тях се танцуваше в басейна, отделно заливаха басейна с топки надуваеми  и от едни много малки. После падаже голяЯЯЯмото чистене.
Едната вечер имаше White party на бара на плажа.
За децата почти нищо. Няма ги красивите украйнки и полякини, които забавляваха и децата и възрастните. И миналата година в Белек и тази година тук наетите жени са сравнително възрастни и нямат грам излъчване за тази дейност. Нямам нищо против дебелите хора, но да сложиш дебел аниматор да води мини диското е меко казано смешно. Дори децата не я харесваха тази жена.
Та за децата почти нямаше нищо.
Една вечер имаше аниматори облечени като миньоните, и в някоя от следващите вечери за 4-5 годишните имаше някакъв театър.

Еми това е като че ли всичко.

Някой амо има въпроси, нека пита на лично, че сравнително рядко влизам и то само набързо да чета отзивите.

Желая хубави и незабрави летни емоции на всички!

# 707
  • Резерват "Северозапад"
Огромни благодарности за подробния отзив!
Много любим хотел за нас и искрено се радвам, че не му е паднало нивото. Мармарис е прекрасен, някой ден ще се върнем там.
Тази година ще изобретяваме Бодрум.

# 708
Много любим хотел за нас и искрено се радвам, че не му е паднало нивото. Мармарис е прекрасен, някой ден ще се върнем там.

Догодина планувам и ние да посетим Бодрум.
Вие в кой хотел ще бъдете?
Ще се радвам да дадете отзив!

# 709
Имайте предвид, че Бодрум, в сравнение с Мармарис, си е едно село. За мен. Харесвам много повече Мармарис, но поради липса на консенсус по въпроса, ще сме пак в Бодрум. Иначе Мармарис никога няма да ми омръзне, независимо, че плажовете не са топ. Това ми беше бойното кръщение за Турция и все още си го обичам и се връщам. Heart

# 710
  • Резерват "Северозапад"

Догодина планувам и ние да посетим Бодрум.
Вие в кой хотел ще бъдете?
Ще се радвам да дадете отзив!

Воядж Торба.

# 711
  • В.Търново
Имайте предвид, че Бодрум, в сравнение с Мармарис, си е едно село. За мен. Харесвам много повече Мармарис, но поради липса на консенсус по въпроса, ще сме пак в Бодрум. Иначе Мармарис никога няма да ми омръзне, независимо, че плажовете не са топ. Това ми беше бойното кръщение за Турция и все още си го обичам и се връщам. Heart
Кой хотел препоръчвате в Мармарис с хубав плаж, пързалки, добра храна, зеленина около хотела? И да е на плажа. Simple Smile

# 712
Кой хотел препоръчвате в Мармарис с хубав плаж, пързалки, добра храна, зеленина около хотела? И да е на плажа. Simple Smile
Ако търсите хотел с хубав плаж, няма да го намерите в града, а в големите хотели, които са извън него. Може би някой ще се включи с отзив за такъв хотел, имаше доста навремето.
Аз съм била само в градски хотели, с пясъчен плаж, но чакълест и с платформи. И малки хапещи рибки. Satisfied Малки на площ, без пързалки и почти нулева анимация. Но това е, защото вечер, а понякога и през деня, не съм стояла в хотела, а бях непрекъснато в града, който е прекрасен и това беше основното за нас - пешеходна достъпност и хубави места за разходка и пазар.
И ако отидете в Мармарис, не пропускайте екскурзията по река Далян! Два пъти съм била, мога и трети път.Smile

# 713

[/quote]
Потърсете хотел в Ичмелер,там плажа е разкошен.

# 714
Четох, четох и нищо не избрах. Не сме ходили в Турция искам да идем началото на август с автобус, може ли да ви препоръчате добра агенция. Гледах в Кушадасъ, но или са със слаба оценка, или са много скъпи. Спрях се на един хотел в Дидим, но още се чудя. С тинейджърка ще сме и не знам какво да избера Simple Smile

# 715
  • София
Четох, четох и нищо не избрах. Не сме ходили в Турция искам да идем началото на август с автобус, може ли да ви препоръчате добра агенция. Гледах в Кушадасъ, но или са със слаба оценка, или са много скъпи. Спрях се на един хотел в Дидим, но още се чудя. С тинейджърка ще сме и не знам какво да избера Simple Smile

Дайте малко още инфо...бюджет, плаж ли, аквапарк искате ли...за Кушадасъ мога да кажа. Август е жега, ако можете да изтеглите поне края на август или самото начало на септември. Агенции: Албена холидейз, Версо, Турс Клуб, Белпрего, Ориент, Емералд. Всички са супер докато не нацапат гащите.

# 716
  • Sofia
Три  пъти сме ходили с Версо Травъл и съм много доволна. В Кушадасъ в два хотела на брега на Давутлар, голяма плажна пясъчна ивица, хотелите са на брега, сррдно големи с по 4-5пързалки басейни и всичко необходимо за лежерна пичивка. В Дидим бяхме в long beach club nature в малки къщички и много зеленина отделени от дт.хотели. Голям прекрасен комплекс с две ръце за него. Споделете какво търсите, бюджета, плажа....

# 717
Налага ми се да анулирам почивката си, тъй като започнах при военните и точно в този период ще сме на модул, но имам сключена застраховка за отмяна на пътуване. Към кого трябва да се обърна първо- към турагентката или към застрахователната компания?

# 718
  • Beyond the Frontiers
Застраховател.
Но не съм убедена, че покрива такъв риск.

# 719
А мога ли да посоча друга причина и евентуално какво?

Общи условия

Активация на акаунт