На море в Турция - тема 86

• 60 223
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
А мога ли да посоча друга причина и евентуално какво?
Вижте в застраховката какви са случаите за отмяна на пътуването.

# 721
  • Варна
Прочетете си договора, с който сте сключила застраховката за отмяна на пътуването. В него са изредени случаите, в които се задейства застраховката и случаите,  които не се уважават и не се приемат за валидни. Така може да измислите нещо за вашата ситуация.

# 722
  • В.Търново
Когато резервирам по принцип агенцията е посредник при застраховането за отмяна на пътуването. Обаче аз мога ли самостоятелно да си направя такава застраховка? Интересува ме главно по медицински причини, тъй като сега ми излезе един медицински проблем, който може да не се оправя съвсем до другото лято и ако се усложни да имам право да отменя резервацията при спешен случай?
Кои застрахователи са най-добри при такив вид застраховки отмяна пътуване по медицински примини?

# 723
  • София

Да си кажа и аз простотията, в Метро има възглавници по 6 лв, слагаш под блузата и отиваш в агенцията и сочиш причината. Може пък и да хване дикиш. Да не е само тъпнята, да питам някой дали е ходил тая година в Либерти Кушадасъ, че казаха от хотела зимъска, че ще правят ремонт и 25-та щял хотела да е ремонтиран, лично съм питал какво значи ремонт и не ми отговориха. За тая година ми е питанката, за лани ми е ясно.

# 724
  • Някъде в Европа...
Налага ми се да анулирам почивката си, тъй като започнах при военните и точно в този период ще сме на модул, но имам сключена застраховка за отмяна на пътуване. Към кого трябва да се обърна първо- към турагентката или към застрахователната компания?
За къде Ви е почивката? Не можете ли да я препродадете със смяна на пътуващите на по-ниска цена? Така със сигурност ще си покриете поне част от разходите..ЗД едва ли ще Ви изплати нещо по причината, която изтъквате...

# 725
  • Варна

Да си кажа и аз простотията, в Метро има възглавници по 6 лв, слагаш под блузата и отиваш в агенцията и сочиш причината. Може пък и да хване дикиш. Да не е само тъпнята, да питам някой дали е ходил тая година в Либерти Кушадасъ, че казаха от хотела зимъска, че ще правят ремонт и 25-та щял хотела да е ремонтиран, лично съм питал какво значи ремонт и не ми отговориха. За тая година ми е питанката, за лани ми е ясно.
Мои близки бяха май месец, били са и предни години. Казаха, че промените били по-скоро козметични, а цената е скочила двойно (ако не и повече).

# 726
  • Beyond the Frontiers
Обикновенно риск бременност е изключен и не се покрива. А и застрахователите искат документи, а не един човек казал.
В общите условия на застраховката следва да си пише, какво покрива.

Русалка, може да си направите застраховка директно при застрахователите винаги. Няма изискване да е резервация през туроператор. Просто ще ви поискат договора/ потвърждение - когато например си е самолетен билет от авиокомпания купен, доказателство за плащане (платежното, вносна бележка).

# 727
Ако някой има желание ще я продам. Почивката е за Ефталия Оушън с автобус . Начална дата на отпътуване от Казанлък 05.09.2025г. Двама възрастни и дете до 14 г на база all inclusive. Общата цена е 2783 лв.

# 728
  • В.Търново
Обикновенно риск бременност е изключен и не се покрива. А и застрахователите искат документи, а не един човек казал.
В общите условия на застраховката следва да си пише, какво покрива.

Русалка, може да си направите застраховка директно при застрахователите винаги. Няма изискване да е резервация през туроператор. Просто ще ви поискат договора/ потвърждение - когато например си е самолетен билет от авиокомпания купен, доказателство за плащане (платежното, вносна бележка).
Казуса при нас беше, че агентката тогава ни каза, че чрез тях се прави застраховката. И нямало смисъл да се прави, защото дори един да се разболее другите от семейството трябва да тръгнат. Аз си мисля, че не е точно така и се отказах да се занимавам и не направих застраховка. Обаче предвид това, което се случи по време на почивката ни и след нея за другия път задължително ще ми трябва такава застраховка. Но най-вероятно няма да е със същата агенция.

# 729
  • Beyond the Frontiers
Туристическите агенти не са застрахователи. Застраховането е съвсем друга сфера, с други правила. Адекватен съвет ще имате само от застраховател.
И това го казвам като туристически агент. По мои впечатления колегите въобще не са в час с темата.

# 730
Туристическите агенти не са застрахователи. Застраховането е съвсем друга сфера, с други правила. Адекватен съвет ще имате само от застраховател.
И това го казвам като туристически агент. По мои впечатления колегите въобще не са в час с темата.
Туристическите агенти са длъжни да предоставят максимално изчерпателна съществена информация на потребителите за договора за туристически пакет преди сключването му. Тази информация, в частта й за застраховката  "отмяна на пътуване" е част от съществената информация. Но тя не произхожда от туристическия агент или туроператор, а от застрахователя.

# 731
Приключи и нашата втора почивка в Турция. Всяка година летим с Емералд до Белек. Юни бяхме в Ethno- нов хотел, от миналата година. Хубав е, даже много. Бяхме в стая с басейн. Храна, обслужване, анимация- типично по турски- много и качествени. Хотела дава много добри заявки и се нарежда до първенците- Maxx, Cullinan, Regnum...
По принцип нямахме резервация за Ethno, а трябваше да бъдем в Regnum The Crown, а през юли да бъдем в Тенерифе пак с Емералд. ОБАЧЕ, Емералд отмениха чартърите за Тенерифе, а пък Regnum отложиха откриването за юли. След полу- инфарктно разместване на резервациите в последните дни на май и с доплащане на 450 Евро от Емералд за едната промяна на датите (за тяхна сметка), успяхме да осъществим и двете почивки.
Юнската- в Ethno- беше хубаво, даже много, но се притеснявай за тази в Regnum, ще успеят ли да открият хотела, след като веднъж отложиха. Следях групи във Facebook, тяхната страница също- до последно всичко изглеждаше като строителна площадка.
Въпреки всичко на 1 юли го откриха, а ние заминахме на 11. Хора, нямам думи да го опиша- оставям настрана лукса и индивидуалното внимание, което получаваш във високия клас хотели в Турция, но аз и моето семейство не сме имали по- спокойна почивка досега.
Малко факти- стандартната стая в хотелската част е 110 кв.м. Има 13 а-ла карт ресторанта, безброй барове, огромен аквапарк и огромен детски клуб.
Резервациите (преди всички промени) ги направих януари и беше доста скъпо, а сега цените просто са в небето.
Надявам се другото лято отново да можем да си го позволим.
Снимки от Ethno:

Снимки от Regnum

# 732
  • Някъде в Европа...
Ехее, Чоч, тъкмо днес четох някаква клюка за Дженифър Лопес, че била избягала от Бен Афлек в този Регнум 😀 и описваха някакъв специален апартамент там 😀, в който била отседнала...Пуу, завиждам 😀..Май добре се е получило с отпадането на Тенерифе, въпреки изхабените нерви...

# 733
  • Beyond the Frontiers
Застраховката отмяна на пътуване не е част от договора за пътуване.
Предоставянето на информация всъщност изисква и е изпращане на общите условия на застраховката. Толкова. Който разбрал, разбрал.
На практика никой не чете и не разбира (или е доста малък процент хора) и разчита на това, което агент му разказва.

Обръщам внимание, че туристическият агент не отговаря за застраховката. В никакъв аспект. Няма изискване и за обучение в тази сфера.

Професионална, задълбочена консултация - при застраховател.

# 734
  • София
Зависи каква е точно застраховката. Версо тази година ни предложиха опция за стандартна застраховка отмяна на пътуване, или техен продукт който май не е точно застраховка, а нещо като безплатната анулация в букинг - до 3(или нещо такова) дни преди пътуването, без да се обясняваш защо и какво, можеш да отмениш. Със сигурност беше по-евтино от Отмяната, но не знам детайли.
Аз бих питала в агенцията какви са възможностите, има много време до септември и може да може да се промени или канселира.

Общи условия

Активация на акаунт