Рим - 29 тема

• 42 747
  • 646
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Със закупени билети от официалния сайт на Ватиканските музеи влязохме за по-малко от 5 минути миналия февруари. Бяхме отишли 25 минути по-рано и ни върнаха да си изчакаме часа, та затова трябваше да чакаме, а не на опашка. Затова не препоръчвам да ходите много по-рано, особено ако сте наблизо и можете да прецените времето за придвижване. Обърнете внимание на билетите пише през кой коридор трябва да влезете, за да не сбъркате.

# 211
  • София
Чакате си часа. И аз препоръчвам да сте там не по-рано от 15-тина минути. Ние отидохме също доста рано и си почакахме докато ни дойде времето за влизане.

# 212
Благодаря Ви.
Чудни пътешествия и слънчево време на всички! Flowers SunflowerNature Sun With FaceFlowers Four Leaf Clover

# 213
Благодаря, cvete12.
Здравейте,
Имаме билети за 14 часа за Колизеума.
Гледам сега картата и търся какво да разгледаме наоколо дотогава. Дали някой може да предложи идеи, благодаря много 🌷

# 214
Базиликата „Сан Клементе“ с гроба на Св.  Константин-Кирил Философ или църквата „Сан Пиетро ин Винколи“ (Свети Петър в окови) - това е църквата, в която е статуята Мойсей на Микеланджело, както и оковите, с които е бил окован Св. Петър. За оковите легендата разказва, че когато са се опитали да ги разделят на части, за да има за повече църкви, веригата винаги се е събирала отново цяла.

# 215
Здравейте, относно билетите за метро и автобус с валидност 100 минути - не ми стана съвсем ясно от сайта им - може ли да се плаща  с карта както тук? Т.е. качваш се на автобус, чекираш си кредитната карта примерно и автоматично ти таксува 1,50 евро, като това важи за придвижване в рамките на 100 минути. Като се качиш на втори транспорт примерно пак ли трябва да я чекираш? Или най-добре да си купиш билет от автомат/будка и така да действаш.

# 216
Ако вторият ти вид е метро, там трябва да чекираш за да влезеш. Аз се качих на автобус първоначално чекирах с телефона и ме таксува. И след това прекачих на метро и там просто чекирах за да ми се отвори "вратата".

Пробвахме варианта и от автомат и от будка(понеже нямаше автомата наблизо). От будка билете на който ни продадох беше за 100 минути, но една отсечка (не можеш да се прекачиш на друг вид транспорт)(може и ние нещо да не сме обяснили като хората какво искаме) От автомат в рамките на 100 минути се прекачихме от едно метро на друго.

Аз не бях прочела за варианта с картата, поприцип където има такава възможност се възползвам адски е удобно.

# 217
Не може, да не може да се прекачите с билет от будка, те са същите като тези от автомата.Как разбрахте, че не може?

# 218
  • Milano
https://www.atac.roma.it/en/tickets-and-passes/tap-go

Всичко е описано добре на сайта.

За да се избегнат административни санкции се съветва да се тапва картата при всяка смяна на превозното средство, което не означава че се плаща повторно, ако си в рамките на 100мин.

# 219
Здравейте! Много отдавна на съм писала ...но сега имам нужда от помощ . За края на май съм планирала посещение на Тиволи , Тоскана до Флоренция и Болоня. Досега съм посещавала големите градове и съм ползвала влакове, автобуси , дори и вътрешен полет и круиз,  но никога рент-а-кар.Та в тази връзка възникват следните 2 въпроса :
1.възможно ли е да се наеме кола в Рим и да се върне във друг град - напр. Болоня или Флоренция?
2. Препоръчайте моля изпитана фирма за рент-а-кар- нито аз нито ММ знаем италиански, досега винаги сме ползвали разговорен не особено богат английски, поради което  сме много уязвими относно застраховки , капаро/блокирани суми и т.н неща които не знаем .Не искаме  да ни се опорочи почивката , а италианците не са от най- дисциплинираните  шофьори

# 220
  • София
Този сайт GetYourGuide за закупуване на билети читав ли е?
Не го видях на първата страница да е препоръчан.

# 221
Този сайт GetYourGuide за закупуване на билети читав ли е?
Не го видях на първата страница да е препоръчан.
Читав е.

# 222
А може ли с една карта да се купят билети за градски транспорт за повече хора?

# 223
  • София
Не

# 224
Не може, да не може да се прекачите с билет от будка, те са същите като тези от автомата.Как разбрахте, че не може?

Качихме се на автобус, чекирахме билетчето и след 15-20 минути опитахме да се качим на метро и не се отвори.

Общи условия

Активация на акаунт