Рим - 29 тема

• 43 714
  • 665
  •   6
Отговори
# 660
  • София
Програмата за ден 4 е поне за 2 дни, но ще имате време петия ден да посетите забележителности.

# 661
Влизането във Вила Медичи също става с екскурзовод и в определени часове. Фонтанът Акуа Паола може да се съчетае с посещение в квартал Трастевере. Иначе само заради него не си заслужава да биете път до там поне според мен

# 662
Фонтан Акуа Паола чудесно се вписва в ден 3.
След Сант Анжело минавате по моста, леко в дясно и стигате до една спирка-хъб Paola.
От там има два автобуса, 870 и 115, които се качват за 10-тина минути на Яникул.  Слизате на паметника на Гарибалди.
Леко се връщате назад, виждате бюста на Капитан Петко, после пак напред посока хълма към следващото Белведере, където е фонтанът Акуа Паола.
После давате на навигацията църквата Санта Мария ин Трастевере и Гугъл ще ви преведе по стълбичките, по които се слиза в Трастевере.
Скрит текст:

Ако не искате Трастевере и не е много напреднало времето, със същото билетче можете и на Авентин да се качите, ще се вмъкнете в 100-те минути.

Трябва да стигнете до трамвая, след  2 или 3 спирки ще слезете на Galvani/Marmorata и от там ще се качите на ключалката и Портокаловите градини.
Скрит текст:

# 663
  • София
Днес успях да си взема билети за Колизеум, Attic, за 14.03, имайте го предвид при закупуването. Пускат билетите на порции и свършват за секунди. За часовете около 13 ч ги пуснаха в 14 ч.
Преди 2 г си взехме стандартни билети на 18.02 за 18.03, а сега такива билети има колкото искаш и даже няма нужда да чакаш датата.

# 664
Следя 🤗

Ние сме за същия полет към Рим, но с връщане на 29.04.
Нашия план ( за сега) е сходен, ще разгледаме и Санта Мария Маджоре през втория ден. Още не сме взели билети за Ватиканските музеи. Вие от официалния сайт ли ги взехте?

Привет от мен, отново! 😀
Както ви бях писала се спряхме да отидем самостоятелно с мъжа ми, а не с ТА.
Дните са 26.04 - 30.04, като кацането е в 20ч на 26ти и 20:15ч е излитането на 30ти.
Резервирала съм квартира на Via Flaminia 16, близо до метростанция Flaminio.
Купила съм билети за Ватикана за 28.04 от 13ч.
Разхвърляла съм забележителностите по дни и ще се радвам, ако ми помогнете за разместване,  ако нещо съм пропуснала или нещо да махна. 😀

I ден 26.04
Кацане в 20ч.
Пристигане в квартирата
Излизане за хапване
Посещение на Площад Пополо и Базилика Санта Мария Монтесанто (най-вероятно отвън ще я видим, защото видях, че работи до 19:30ч)

II ден 27.04
Площад Навона - Фонтана на Нептун - Испанските стълби - Фонтан ди Треви - Piazza Barberini - Campo di fiori - Пантеон - НП Виктор Емануил III

III ден 28.04
Ватикана - замък Сант Анжело

IV ден 29.04
Галерия Боргозе - Вила Медичи - Fontana dell' Acqa Paola - Устата на истината - Циркус Максимус(някой дали е купувал билети за визуалното преживяване) - Колизеум - Римски форум - Палатин - Баните на Каракала - Санта Клементе - Сан Джовани ин Латерано - Санта Мария Маджоре - Порта Маджоре - Santa Maria degli angeli e du martiri - Санта Пиетро ин Винколи - порта Метрониа - базилика Св. Кръст от Йерусалим

V ден 30.04
Излитане в 20:15ч

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 19:49 от Karrii

# 665
Ние пък малко по-рано 🙂 на 22.04. ще кацнем в Наполи - следобед, пица, Вомеро и сутринта на 23.04. с Фреча към Рим, сутринта около 10ч пристигаме, на обяд Ватиканските градини с открит бус (купих билетите) след това музеите и Сикстинската капела.Резервирала съм апартамент в Трифонале. На 24.04. ще дебна билети за Колизеума (около 20.03...нали така?)  ...Групата ни е голяма и включва от 12г до 75г.така че по лежерно ще бъде...ще видим Фонтана ди Треви и испанските стълби кога на място..може би вечер по тъмно...и на 25.04. - ще видим как ще е - уцелили сме Националния им празник, казват че е много тържествено...вечерта същия полет от Фиумичино в 20.15ч, като вашите...ако някой врял и кипял в Рим ми подшушне някой грик ще съм благодарна 🙃 после ще разкажа как е минало 😁

Общи условия

Активация на акаунт