Рим - 29 тема

• 27 247
  • 444
  •   1
Отговори
# 435
Може и пеша , но до Колизеума е почти час например . Центърът на Рим все пак е доста голям.

# 436
Здравейте. Имаме полет в 8:10ч от Чампино. Моля, ако някой е летял с толкова ранен полет да даде съвет къде да нощуваме. Мислех да е покрай гара Термини, да хванем метрото и после 520 автобус, но ме притеснява като цяло. Дава го че ще сме на летището към 6:45ч. Вариант с такси? Колко време пътува таксито от там до летището и кое е приложението, което използвате за повикване? Пътуваме и с деца.

# 437
  • Русе
Sensuality, Имате ли чекиран багаж? Чампино е малко летище и бързо се минава там, но все пак нищо не се знае. Аз бих се притеснила и ако се случи нещо друго и не успеем да стигнем в 6,45 на летището.

# 438
Не. Само с ръчен багаж сме. Вариант с такси? Приложение ли се ползва?

# 439
Здравейте,
от летище Чампиано до квартирата ни
Via Manlio Capitolino, 11, Апио Латино, Рим
Как да стигна ?
И от там до центъра с забележителностите ?

# 440
Метрото ви е на 3-4 минути пеша. От там е се ориентирате.

# 441
  • Варна
Гугъл мапс си пускате, аз с него обрисах цял Париж и Рим.

# 442
Здравейте, изчетох цялата тема, но имам няколко въпроса относно Базиликата Св. Петър, защото много се обърках. Взела съм билети за Ватикана и Сикстинската капела за 8,00 часа, като сме се уговорили с екскурзовод, който ще влезе с нас. За да влезем обаче после в Базиликата с екскурзовод, той ни изпрати линк, за да направим резервация за влизането там с час, обаче за 29ти октомври (когато са ни билетите) седи, че няма слотове за резервация за базиликата + купола с асансьор. Единствената опция, която ми дава за тази дата е само за базиликата без купола и то от 13,00 часа нататък, когато екскурзовода вече няма да е свободен да ни придружи.
От вас разбрах, че входа на базиликата е безплатен (тази резервация сигурно е, за да не се чака на опашка).
Въпроса ми е ако не направя резервация изобщо какви са вариантите да разгледаме базиликата и купола?
Или ако направя резервация за 13,00 часа, ще трябва да излезем и после да влезем от площада с този белит без да чакаме, но тогава как ще се качим на купола, като го няма в билета? Ще трябва после вътре след като разгледаме да изчакаме на друга опашка за купола и пак да платим такса за асансьор ли?
https://booking.basilicasanpietro.va/home?tripId=6

# 443
  • Milano
Интересно. Това е новост за мен, понеже не съм следила.

Базиликата е безплатна.
Ако някой желае да влезе в точен час може да направи резервация. Цена 7 евро, включен аудиогид. Продължителност - 1 час
Базилика + купол - 17 евро по стълбите, 22 с асансьор с резервация.

Вие сте избрали ден сряда, когато Базиликата е затворена сутрин за Папска аудиенция.

На мен ми излиза за вашият ден и Базилика + купол (13ч Базилика, 14.30ч - Купол) по стълби и с асансьор, както и по-късно.

# 444
  • Варна
Здравейте, изчетох цялата тема, но имам няколко въпроса относно Базиликата Св. Петър...
За базиликата няма опашка като обичайните примерно за Колизеума или музея на Ватикана, има долу за влизане на площада охранителни турникети. Изглеждат брутално големи тълпите, но охраната си знае работата и става много бързо. НЕ носете метални бутилки в раниците, ще ви накарат да ги оставите.
За купола - въпрос на късмет е. Първия път като опитах, опашката беше умопомрачителна. Втория път - чакахме 5 минути и то на Цветница веднага след месата.
Като влезете можете първо да опитате купола, и ако е голяма опашката, да си разгледате базиликата лежерно и пак да опитате.

Общи условия

Активация на акаунт