Рим - 29 тема

• 27 364
  • 444
  •   2
Отговори
# 390
За фиксираните питах, благодаря.
Свалих едно приложение- Wetaxi.
Показва в реално време къде са такситата.
Дава ми цена 40 евро.
Свалих и Юбер за всеки случай Blush

# 391
  • София
40E беше през април.

# 392
А за 4 човека с 2 куфара обикновена кола ли трябва да се вземе или ван? Защото от booking (откъдето смятам да резервирам) ми дава трансфер за 4 човека с обикновена кола, а собственикът на апартамента, който сме наели ми каза, че имало плексигласови прегради в такситата и повече от 3ма души не можели да се качат. Също ми каза да си резервирам предварително, защото иначе можело и час да чакам на опашка за кола на летището. Обикновена кола през букинга идва към 70 евро (от Чампино), ванът е по-скъп.

# 393
  • София
Имам нужда от съвет - Италианските авиолонии обявили стачка на 26.07 /събота/ от 13 до 15ч. Ние би трябвало да кацнем на Фиумичино в 12:50.
Скрит текст:
МВнР информира, че се очаква на 26 юли 2025г. във времевия интервал между 13:00 ч. и 17:00 ч. да се проведе национална стачка на служителите в авиационния сектор в Република Италия. Вероятни са значителни закъснения и анулиране на вътрешни и международни полети, както и затруднения в наземното обслужване.
Появи се идея да презаверим билетите си за неделя (ще ни таксуват, естествено) и доброволно да се откажем от събота, но да се допитам до вас колко е висок риска изобщо да не излетим при такава сигуация?
Реално, ако стачкуват от 13:00, а ние кацаме в 12:50 не би ли трябвало да няма проблем с нашия полет? Или след като сме с нискотарифна компания (wizz) нищо не ни е гарантиртано?

# 394
  • София
На теория не би трябвало да има проблем.
Колкото по-ранен е полета, толкова по-малко вероятно е да е натрупал вече закъснение от предишните му маршрути за деня.
Аз бих тръгнал, но не го давам като съвет, а като лично мнение.

# 395
Здравейте, някой който е бил скоро в Рим може ли да препоръча хотел или airbnb в централната част или да е близо да повечето забележителности. С приемлива цена и да е с добри отзиви.
Благодаря предварително!

# 396
  • Sofia
Здравейте, някой който е бил скоро в Рим може ли да препоръча хотел или airbnb в централната част или да е близо да повечето забележителности. С приемлива цена и да е с добри отзиви.
Благодаря предварително!

Ние отседнахме в Aelius https://maps.app.goo.gl/czRXENF9UZh41Cct5
Имаше добри отзиви, ние също сме много доволни. Удобно до гарата, до забележителностите си ходихме пеша, сградата е охраняване и ни беше комфортно. Но, все пак за всеки "приемлива цена" е различно.

# 397
  • София
Благодаря предварително!
В началото на годината бяхме отседнали тук https://bg.airbnb.com/rooms/1333188505312419963?adults=3&wis … ck_out=2025-10-26 . Апартаментът е новообзаведен и много добре поддържан. Домакинът е много отзивчив и подпомагащ.
Локацията е перфектна, всички забележителности са на пешеходно разстояние, както и гарата. Кварталът е много оживен с прекрасти места за хапване и коктейли.

# 398
Благодаря предварително!
Хм, щях като бюджетен да препоръчам този, в който бяхме преди 10на дни и платихме за 2 вечери двама възрастни 440 лв, но сега е доста по-скъпо. Иначе хотелчето е непретенциозно, беше чистичко вътре, но "задушевна обстановка", стаичка с 2 легла, гардероб и тоалетка с два стола и малка баня, но пък наистина на 5 мин от гара Термини и на пешеходни разстояния от 20-30 мин на доста забележителности. Наоколо  през къща е хотел или заведение, но въпреки това беше тихо в стаята, включена е и закуска. https://www.booking.com/Share-oSZX33z

# 399
  • Пловдив
Препоръчвам хотелчето, в което бяхме преди две седмици
https://www.booking.com/Share-VbGhzX

Не знам до колко е бюджетен, тъй като всеки има различни виждания, но беше на конкуретни цени, спрямо тези покрай Термини.
Чудесно разположение, всичко ни беше ба пешеходно разстояние. Дори и Колизеума. Има директен автобус от летище Леонардо Да Винчи до района.
Чисти стаи, широки и всеки ден почистваха.

# 400
Здравейте,за първи път ще посещаваме Рим. Смятаме сами да си организираме екскурзия за 4 дни.Ще си купим билети за самолет,за забележителностите,за хотел ,но имаме голям проблем.Двамата със съпруга ми не знаем никакви чужди езици. Дали ще е наистина проблем ? Как се оправяте ако не говорите никакъв чужд език?Например в хотела като отида  как ще се разберем на рецепцията ?

# 401
Има преводачи за смартфон. Пишете репликата на български, приложението я превежда на италиански и показвате на рецепциониста.

# 402
  • There I was on a July morning
Със смартфона може да се превежда и говор. Нашата хазяйка ползваше тази опция и горе-долу се разбирахме /за кратки разговори става/.

# 403
Здравейте, не разбирам при закупуване предварително на билети за Ватикана, чака ли се на опашките, и какви трябва да са билетите за да се влезе веднага, понеже пт чуждестранните форуми прочетох, че според зависи какъв е билета влизаш веднага. И отделно място ли има за такъв тип билети/тур, защото как ще изпреваря цялата опашка и ще кажа, че имам друг билет или че въобще имам билет.

# 404
  • Пловдив
Вземете си билети от сайта на Ватикана. Директно се влиза и отиваш на гише, на което те ориентират с коя група ще се движиш. Поне нашите билети бяха такива,ние бяхме с гид. Никъде във Ватикана не сме чакали на опашки. В 12 без 10 бяхме пред музея, като гидът ни беше за 12 и тръгнахме из музея в 12.05.

Общи условия

Активация на акаунт