Рим - 29 тема

• 27 657
  • 446
  •   4
Отговори
# 375
Ние последно през ноември  2023 сме заплатили тарифа от 220 евро за обиколка от 3 часа.

# 376
  • Варна
Здравейте, необходимо ли е предварително да закупя билети за влак/автобус от летище Фиумичино до Централната гара /Гара Термини/ или на място да видим кое е най-лесно и удобно за нас? Гледам цените са все около 14 Е на човек.

Ако сте трима или повече души, бих препоръчала да си хванете такси (55 евро) или през Букинг трансфер, но там цената ми беше в лири и отиде малко повече. Вземат ви пред терминала. Няма бакшиши, няма касови апарати и да ви прекарат на панорамна обиколка, за да ви одерат кожата. В реално време получавате съобщения от шофьора как се казва, къде ви чака и т.н. Има и бусчета, но ние бяхме трима и с малки куфари. Излиза с една идея по-скъпо от влак, автобус, особено когато като нас си за първи път и си като индианец малко Simple Smile

# 377
  • София
Здравейте. Бихте ли препоръчали в кое градче около Рим може да се отиде на плаж и разходка на морето ? Simple Smile
Гледах Остия като най-близък вариант...
С тиинейджъра имаме 5 дни в началото на Август в Рим и единия ден смятаме да се отдадем и на релакс разхладпна морето.  Simple Smile

Мерси.

# 378
Здравейте,
предстои ни пътуване (живот и здраве) приз септември, но тъй като с нас ще има и 1 по-възрастен ще сме ограничени с възможностите за посещение на повече забележителности. За първи път ще сме в Рим и затова се насочихме към фирма, като от техните предложения ще се възползваме най-вероятно от Римски Форуми, Палатински хълм и Колизеум и може би екскурзия до Тиволи.
Въпросът ми е следният намерих билети само за базиликата „Свети Петър“, но само за Сикстинска капела (или в комбинация с базиликата „Свети Петър“) не намирам (има само в комплект с Ватикански музей). Моля ако някой знае дали продават билети он-лайн или може само на място да се купят (и чака ли се много).
Благодаря предварително.

# 379
Базиликата Св. Петър е безплатна, чакате на опашка и влизате. Сикстинската капела се намира във Ватиканските музеи. Билети от офиц. сайт, на първа страница на темата. Може и на място билети, но опашката е километрична, трябва да отидите сутрин рано.

# 380
Lady Vengeance, благодаря за отговора.
В такъв случай този билет дава ли предимство?
https://booking.basilicasanpietro.va/en/idea/13692388/the-basilica
И всъщност ако влезнем безплатно вероятно няма да имаме аудиогид?

Също така ако някой е бил да каже заслужава ли си неделният благослов и лудница ли е?

# 381
Според мен, не дава предимство. То си пише , че минавате проверка за сигурност, а това значи че ще чакате на опашката. Вероятно само аудиогида ще е предимството. Не знам дали може да се вземе само такъв.

# 382
  • Пловдив
Миналата седмица бяхме в Св. Петър и нямаше грам опашка, към 3 следобед. Не знам дали сме случили нещо, но не чакахме. Единствено изчакахме 2-3 минути, за да минем секюрити контрола. Стана ми интересно, че контрол има от едната страна, а от другата свободно се излиза ( а може би и влиза ). Така ли е по принцип ?

И да споделя впечатление от Колизеума - огромен е. Но според мен не си купувайте билети за арената, няма смисъл. Вижда се добре и накрая на обиколката. Отделно билетите с аудио гид от други сайтове не си заслужават парите. Но това го разбираш на място.

# 383
  • Варна
Аудио гид за базиликата можете да си вземете на място. Не съм виждала кой знае какви опашки - по 1-2 души. Преди да влезете има отдясно на стълбите един коридор, там ги продават. Има и тоалетни и стълбите за купола са там. Обаче за купола може да има убийствена опашка. Ако ще качвате, задължително си вземете билет с асансьор включен. Самата базилика си я обикаляте и има и подземие. Пролетта заради юбилея бяха направени едни коридори за поклонниците и движението за излизане беше малко шантаво, но има доброволци, които ви насочват. А секюрити опашките изглеждат безумни, но се влиза много бързо, има много постове за проверка. Не носете метални бутилки, ще се наложи да ги оставите.

# 384
Някой има ли актуална информация за цената на такси от Чампино до центъра (в близост до метростанция Барберини)?
4 човека сме.
Ще кацнем в най-голямата жега и ми се иска да се придвижим възможно най-бързо до апартамента.

# 385
  • Sofia
Някой има ли актуална информация за цената на такси от Чампино до центъра (в близост до метростанция Барберини)?
4 човека сме.
Ще кацнем в най-голямата жега и ми се иска да се придвижим възможно най-бързо до апартамента.

Влизате в Uber (и аз нямах регистрация, но става за 3 мин), регистрирате се и си избирате и кола, и цена. Ние поръчахме миниван (понеже бяхме 6 човека) до летището за 70 евро.

# 386
Повишена е цената, мисля че 40 евро до Чампино.

# 387
Цената на Убер може да се провери и без да си там (само дето варира според натоварването).

# 388
  • Sofia
Повишена е цената, мисля че 40 евро до Чампино.

40 евро е нормална кола, ние взехме ван. Идеята ми беше, че като се регистрираш може да видиш автомобилите и цените.

# 389
Момичето пита за такси от летището, тези, които са с фиксирана цена, не за Юбер. Поне аз така разбирам въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт