Рим - 29 тема

• 27 689
  • 446
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
В Колизеума има ли достатъчно табели с описание? Мислим за аудио гид, за да добием някаква представа. Нужен ли е според вас?

# 361
  • Sofia
Според мен - да. Има табели, но навалицата е голяма. На мен разказите ми бяха много полезни за да разбера цялата значимост на тази постройка и защо е уникална.

# 362
Привет, бих искала да ви попитам има ли някакъв период, през който няма толкова много туристи по забележителностите.
Мислим да посетим през началото на ноември.

Също се интересувам от преминаването през “holly door” във Ватикана не разбрах само една ли е вратата, която е отворена тази година и след това пак след 25 год.
Трябва ли някакви специални билети да се купят предварително или си влиза в посещението на Ватикана.

Благодаря

# 363
  • София
Не се купуват билети, редиш се на отделна опашка за вратата. При нас стана доста бързо, излязохме от централния вход, така да се каже, и видяхме, че част от хората свиват вляво и се редят отново и ние след тях. Имаше доброволци, които пускаха на порции хора от нашата опашка и от площада.

# 364
  • There I was on a July morning
Привет, бих искала да ви попитам има ли някакъв период, през който няма толкова много туристи по забележителностите.
Мислим да посетим през началото на ноември.

Също се интересувам от преминаването през “holly door” във Ватикана не разбрах само една ли е вратата, която е отворена тази година и след това пак след 25 год.
Трябва ли някакви специални билети да се купят предварително или си влиза в посещението на Ватикана.

Благодаря
През ноември може да очаквате по-слаба посещаемост, но туристи пак си има.

Във Ватикана (Св. Петър) има 1 Света врата, но те са общо 4.
Останалите са: в катедралата Сан Джовани ин Латерано, в базиликата Санта Мария Маджоре и в базиликата Свети Павел извън стените.

# 365
Здравейте, необходимо ли е предварително да закупя билети за влак/автобус от летище Фиумичино до Централната гара /Гара Термини/ или на място да видим кое е най-лесно и удобно за нас? Гледам цените са все около 14 Е на човек.

# 366
  • София
Здравейте, необходимо ли е предварително да закупя билети за влак/автобус от летище Фиумичино до Централната гара /Гара Термини/ или на място да видим кое е най-лесно и удобно за нас? Гледам цените са все около 14 Е на човек.
За автобусите нямам идея.
За влака - не е нужно предварително, резервация не е възможна, сядате където ви харесва.

# 367
  • София
Не знам какво очаквате да видите на място на това огромно летище. Влакът е по-бърз, но по-скъп и доколкото си спомням тръгва по-късно сутрин. Автобусите са по 13-14 евро двупосочно, а при влака това е за едната посока. Купуването предварително за мен е въпрос на удобство. Но е нормално да решите предварително с какъв транспорт ще ви е удобно, за да се придвижите в съответната посока, тъй като тръгват от различни места.

# 368
Между другото е тотално подвеждащо от летище Чампино до Гара Термини. В сайтовете дават препоръки за влак и автобус, отделно има автобус за 8 евро, а реално една местна жена ни показа как се хваща автобус от летището за няколко спирки той прави директна връзка с метрото и така с едно билетче за градски стигаш до ГТ. Никъде не го пише това...което е супер странно, Изобщо в Рим е голямо чудене за всичко с градски транспорт....имам опит с доста държави и за първи път се затруднихме.

# 369
  • София
Между Фиумичино и Чампино няма голяма прилика, освен че и двете обслужват Рим.

# 370

Не е необходимо, но автобуса може да е пълен и да почакате следващия. Влака Леонардо експрес е от скъпите и винаги може да се качите. Има и по-евтина възможност с обикновен влак до някоя гара в Рим, примерно Ostiense, Tiburtina и оттам да се качите на метрото. Така и не е нужно да избирате хотел до Термини.

# 371
  • Milano
Аз си купих билет за Ситбус (трябваше да слезна на Ватикана), докато вървях от Т1 до Т3.
Има табла на Т3 с разписанието на тръгващите автобуси и от коя стоянка.

# 372
  • Sofia
В моя разказ по назад в темата, от края на март съм описала от Чампино до Трастевере придвижването с рейс с едно таксуване и прекачване с друг автобус. Един от двата рейса по спомен ходеше и до Термини, ние се придвижихме супер бързо и възможно най-изгодно според мен.

# 373
Между другото е тотално подвеждащо от летище Чампино до Гара Термини. В сайтовете дават препоръки за влак и автобус, отделно има автобус за 8 евро, а реално една местна жена ни показа как се хваща автобус от летището за няколко спирки той прави директна връзка с метрото и така с едно билетче за градски стигаш до ГТ. Никъде не го пише това...което е супер странно, Изобщо в Рим е голямо чудене за всичко с градски транспорт....имам опит с доста държави и за първи път се затруднихме.
Първа страница на темата.

# 374
Здравейте, планираме кратка екскурзия в Рим, обмисляме вариант за екскурзовод с български на място. Прочетох няколко предложения, питането ми е каква е организацията и заплащането ориентировъчно?

Общи условия

Активация на акаунт