Рим - 29 тема

• 40 625
  • 608
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте.
Някой посещавал ли е Ватиканските музеи в безплатната неделя?
Някакви съвети кога да се подредим на опашката? Нещо друго по-специфично? (ние сме ходили с платени билети, но сега може да опитаме и безплатно).

Ватикана не съм посещавала безплатно, но Уфици във Флоренция -да ( сигурни ли сте че има такъва възможност?  Преди НЕ влизаше в безплатните, защото Ватикана си е отделна държава , а безплатни бяха само държавните музеи на Италия). Та за Уфици която отваря в 8,00ч сутринта , бях там около 7,15ч  и пред мен имаше около 1100-1200 човека...влязох някъде към 9,30-9,45ч, като не се губи време  пред гишета за билети. Ватикана е по-натоварена от Уфици - така че, съвет купете си билет онлайн и ако наистина искате да видите много ( няма да видите всичко наведнъж, ама аз съм фен на историята и съм по-подробна в разглеждането) отидете рано, до около 30тина мин след отваряне. В противен случай опашките стават наистина огромни  ( 3-4-5 пресечки от входа , наредни по 5-6 човека на линия, смятайте сами, а ако вали или е студено / горещо, става страшно). За дамата с билети от 15,30ч - лично мнение ако успеете да видите Сикстинската капела, Пинакотеката на Рафаело, древноегипетския музей и древноримския музей ( това е лично пристрастие )  смятайте се успели да видите основното... въпреки, че има страшно много още да се види

# 601
Билетите за Колизеума са 1 медец по-рано в продажба. Бях взела с достъп Атик, и беше невероятно.
За Пантеона имаше много голяма опашка, съветвам ако може онлайн. Същото и за Свети Петър.
[/quote]
Как успяхте да закупите билети за Атик за Колизеума? За мен е мисия невъзможна от официалния сайт? Стотни от секундата, не секунда и изписва, че не са налични....

# 602
Привет, група.
Да ви кажа, че се залових с организацията за нашето пътуване до Рим. Резервирах място за настаняване близо до метростанция Flaminio и близо до Piazza del Popolo - стори ми се удобно място за достигане пеша до забележителностите. Днес успях да купя билети и за Ватикана от 13ч. - само да попитам с тях ще можем да видим Сикстинската капела нали?
Остава да купя билети за Колизеума и другите забележителности.
Самолетни билети още не съм купила, гледах ги в първите дни от месеца и излизаха много евтини, но сега излизат по-скъпи. Дали сега е по-добре да ги купя или може да изкочат евтини, ако изчакам?

# 603
Кой месец ще ходите? Иначе локацията ви е добра и отговорът за капелата е ДА.

# 604
Кой месец ще ходите? Иначе локацията ви е добра и отговорът за капелата е ДА.

От 26.04 до 30.04

# 605
Може и да поевтинеят, но най-късно началото на февруари трябва да купите.

# 606
  • София
Здравейте,
Имам следния въпрос - ако купим стандартните билети за Колизеум + форума за 13 ч напр, можем ли първо да влезем във форума и после в Колизеума?

Някой посещавал ли е Къщата на Ливия и Август във форума? Някакви впечатления?

# 607
Билетите за Колизеума са 1 медец по-рано в продажба. Бях взела с достъп Атик, и беше невероятно.
За Пантеона имаше много голяма опашка, съветвам ако може онлайн. Същото и за Свети Петър.
Как успяхте да закупите билети за Атик за Колизеума? За мен е мисия невъзможна от официалния сайт? Стотни от секундата, не секунда и изписва, че не са налични....
[/quote]
Абсолютно без проблем. Когато купувах ,бяха свършили тези за катакомбите. Входа но беше 12.30. И Атик наистина си заслужава

# 608
За безплатната неделя във Ватикана, бяхме към 8 и 15 на опашката, като отворят в 9 върви сравнително бързо, въпреки, че опашката беше грандиозна. Максимум час и 15 минути да ни е отнело влизането. Това февруари, миналата година, т.е. покрай лудницата с юбилейната година.

Общи условия

Активация на акаунт