Рим - 29 тема

• 40 376
  • 601
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте.
Някой посещавал ли е Ватиканските музеи в безплатната неделя?
Някакви съвети кога да се подредим на опашката? Нещо друго по-специфично? (ние сме ходили с платени билети, но сега може да опитаме и безплатно).

Ватикана не съм посещавала безплатно, но Уфици във Флоренция -да ( сигурни ли сте че има такъва възможност?  Преди НЕ влизаше в безплатните, защото Ватикана си е отделна държава , а безплатни бяха само държавните музеи на Италия). Та за Уфици която отваря в 8,00ч сутринта , бях там около 7,15ч  и пред мен имаше около 1100-1200 човека...влязох някъде към 9,30-9,45ч, като не се губи време  пред гишета за билети. Ватикана е по-натоварена от Уфици - така че, съвет купете си билет онлайн и ако наистина искате да видите много ( няма да видите всичко наведнъж, ама аз съм фен на историята и съм по-подробна в разглеждането) отидете рано, до около 30тина мин след отваряне. В противен случай опашките стават наистина огромни  ( 3-4-5 пресечки от входа , наредни по 5-6 човека на линия, смятайте сами, а ако вали или е студено / горещо, става страшно). За дамата с билети от 15,30ч - лично мнение ако успеете да видите Сикстинската капела, Пинакотеката на Рафаело, древноегипетския музей и древноримския музей ( това е лично пристрастие )  смятайте се успели да видите основното... въпреки, че има страшно много още да се види

# 601
Билетите за Колизеума са 1 медец по-рано в продажба. Бях взела с достъп Атик, и беше невероятно.
За Пантеона имаше много голяма опашка, съветвам ако може онлайн. Същото и за Свети Петър.
[/quote]
Как успяхте да закупите билети за Атик за Колизеума? За мен е мисия невъзможна от официалния сайт? Стотни от секундата, не секунда и изписва, че не са налични....

Общи условия

Активация на акаунт