Рим - 29 тема

• 42 038
  • 639
  •   2
Отговори
# 615
https://ticketing.colosseo.it/
Момичета това ли е официалния сайт на Колизеума.
Пише че деца под 18г. безплатно и от 18 до 25 студенти само 2 евро????
Наистина ли е така?
А за Вила Боргезе не мога да намеря официалния сайт.

# 616
Така е. За Боргезе не ми се търси, ама намираш в Гугъл мапс, цъкаш на галерията и там има сайта за билети

# 617
https://ticketing.colosseo.it/
Момичета това ли е официалния сайт на Колизеума.
Пише че деца под 18г. безплатно и от 18 до 25 студенти само 2 евро????
Наистина ли е така?
А за Вила Боргезе не мога да намеря официалния сайт.
Първа страница!

# 618
Здравейте! Може ли препоръка за бюджетно настаняване (хотел или airbnb) в подходящ район на пешеходно разстояние от основните забележителности в Рим, може би Колизеума или фонтан Треви. Все повече попадам на мнения, че района на Термини не е подходящ за нощувка.

# 619
  • София
Здравейте! Може ли препоръка за бюджетно настаняване (хотел или airbnb) в подходящ район на пешеходно разстояние от основните забележителности в Рим, може би Колизеума или фонтан Треви. Все повече попадам на мнения, че района на Термини не е подходящ за нощувка.
Да е бюджетно, да е на пешеходно разстояние от забележителностите и да не е в района на Термини, е трудно към невъзможно за изпълнение.
Около Термини има стотици хотели и апартаменти и е единственото относително бюджетно и пешеходно достъпно място до всичко.
Вероятно ще трябва да изключиш поне едно от трите изисквания.

# 620
  • Пловдив
Ние си бяхме намерили сравнително бюджетно в района на Ватикана. Но и за всеки бюджетно има различна стойност.

# 621
Taка е, да. Преглеждам букинг с филтри, но все пак мнение на някой, който вече е организирал е от помощ. От района на Ватикана с метро ли се предвижвахте до другите забележителности?

# 622
  • София
.... От района на Ватикана с метро ли се предвижвахте до другите забележителности?
Всичко съществено в Рим е пешеходно достъпно за активни хора и от Ватикана, както и от Термини.

# 623
  • Пловдив
Бяхме в този хотел
https://www.booking.com/hotel/it/i-love-roma.bg.html?aid=964694& … 24&force_referer=
Веднъж ползвахме метрото за по-бързо стигане до Колизеума. След това се прибрахме пеша без никакъв проблем.

# 624
Аз, на напълно случаен принцип, избрах този хотел за трима възрастни (двама възрастни и дете на 13 години).

https://www.hotelgiolli.it/

Шест нощувки със закуска - 1800 евро в най-евтиния вариант. Не мога да разбера това дали е евтино или скъпо, но във всеки случай е по-евтино от препоръчани от познати хотели. По ред причини държа да е хотел, а не апартамент.

# 625
Зависи много от периода, цените варират значително, понякога са двойни и тройни на горе-долу обичайните. Сравнявам хотелите, в които ходим ние редовно.
За  мен цената е перфектна, като пак база ми е това, което ние плащаме обикновено  за трима
Местоположението на хотела ви е страхотно. Напоследък  често отсядаме в друт на същата улица, на няколко  метра от Giolli. Близостта до Термини не се забелязва,  по-скоро усещането  е за много централно място. 
Ходим пеша навсякъде, единствено  Ватикана е малко по-далеч, но и до там ходихме и се върнахме  без проблем.

# 626
Може ли да ми кажете, дали си заслужава посещението в Циркус Максимус? Гледах, че може да се закупи преживяване с очила - някой изпробвал?
И има ли официален сайт откъдето да се купят билети или от приложението Get your guide?

# 627
Зависи много от периода, цените варират значително, понякога са двойни и тройни на горе-долу обичайните. Сравнявам хотелите, в които ходим ние редовно.
За  мен цената е перфектна, като пак база ми е това, което ние плащаме обикновено  за трима
Местоположението на хотела ви е страхотно. Напоследък  често отсядаме в друт на същата улица, на няколко  метра от Giolli. Близостта до Термини не се забелязва,  по-скоро усещането  е за много централно място. 
Ходим пеша навсякъде, единствено  Ватикана е малко по-далеч, но и до там ходихме и се върнахме  без проблем.

Периодът ни е 14-20 април - великденската ваканция на сина ми.

# 628
Аз това питане за хотели не го разбирам много, едни пътуват като двойка, други семейство от 4, едни правят едно, други друго, а пък апартаменти съвсем, тъй като е единична бройка и вероятността да е свободен е съвсем малка. Иначе сега януари бях в този хотел
https://all.accor.com/booking/en/accor/hotel/C2Q2?destination=ro … essibleRoom=false
беше наскоро открит и доста по-евтин от подобни като клас и местоположение. Избрах го, защото платих с точки, освен туристическата такса. Пешеходно разстояние от Колизея, до метро, тройната стая беше малко малка за трима, ама няма да стоим много в хотела я. За април е по-скъп отколкото за януари, естествено.

# 629

Периодът ни е 14-20 април - великденската ваканция на сина ми.

Много е добра за този период. Точно тогава уикенда и ние ще бъдем в Рим.Някъде по виа Национале, все още не съм резервирала, защото  хотелът, в който оставаме напоследък  за 3 нощувки  е 2180 €..
Има  много значимо автомобилно събитие  точно тогава, което се провежда на Piazza della  Repubblica   и домакин е хотел Anantara( намира се на площада, в началото на via   Nazionale) . Та съседните хотели се препоръчват за настаняване на  участниците и гостите на събитието.
Места има за всички, цените  са проблем. ( за нас Simple Smile )
Ако имате интерес може да се разходите да погледнете на 16.04 и 17.04. Безплатно на Piazza della Repubblica.

Общи условия

Активация на акаунт