Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 12 338
  • 214
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Благодаря ти Денис! Heart

# 211
Има ли разлика в схемата на приемане на витамин А ако е под натурална форма, каквато има в рибното масло? Понеже четох тук, че витамин А се приема от м до о, за това питането ми е дали ако е в подобен натурален екстракт може да се пие всеки ден без значение кой ден от цикъла е?

# 212
  • София
Има ли разлика в схемата на приемане на витамин А ако е под натурална форма, каквато има в рибното масло? Понеже четох тук, че витамин А се приема от м до о, за това питането ми е дали ако е в подобен натурален екстракт може да се пие всеки ден без значение кой ден от цикъла е?
Най-общо - не, но зависи и кой го приема, какви други добавки приема, с каква цел и т.н.
Ако е някакво РМ, което съдържа вит. А и Е, на 2-3 месеца прием е желателно да се направи почивка поне месец
Ако се приема вит. А, форма ретинол, успоредно с такова РМ, приемът му може да е 1-2 месеца... и е желателно да се следят серумните нива на вит. А
За репр. функция трябва да се приема стандартна омега 3, но с повече DHA и ЕРА, а в тези масла, за които е въпроса, дозите на тези две ЕМК, са ниски.

# 213
По принцип в рибеното масло дават да съдържа витамин А,Е,Д и тн. При този случай не се пие от м до о,  а всеки ден така ли? Аз пия и микс токофероли ( вит. Е ) всеки ден + инозитол за регулиране на хормоните. За по-голям ефект разбрах, че витамин Е се комбинира с витамин А. За това вместо бета каротин или ретинол  може ли да се замести с рибено масло или е по- добре да се направи курса с ретинол?

# 214
  • София
По принцип в рибеното масло дават да съдържа витамин А,Е,Д и тн. При този случай не се пие от м до о,  а всеки ден така ли? Аз пия и микс токофероли ( вит. Е ) всеки ден + инозитол за регулиране на хормоните. За по-голям ефект разбрах, че витамин Е се комбинира с витамин А. За това вместо бета каротин или ретинол  може ли да се замести с рибено масло или е по- добре да се направи курса с ретинол?
Да, точно така - в РМ, кол-ва на тези витамини са малки, освен ако не са добавени допълнително, респ. всеки един продукт, трябва да се преценява поотделно.
За вит. Е - пресметни си дневната доза - трябва да е около 400 до 500IU

Дозата вит. А /Ретинол е около 10 000IU, Бета-Каротин 25000IU, така че всеки да си преценява, какви кол-ва допълнително ще приема, но да не са повече от 10-15% +, към тези дози.

Общи условия

Активация на акаунт