Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 16 176
  • 274
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Приемам:
- витамин Д  ako се попълва дефицит, е желателно да се приема по-ниска доза, след консултация с лекаря
- CoQ10 спира се
- Мио Инозитол спира се
- DHA 700 не се спира, дозата трябва да е 1000мг/дн
- N-Acetyl- L-cysteine спира се

Някое от тези спира ли се при бременност? Благодаря!❤️
-
При бременност е желателно да се приемат МВ за бременни, защото в тях, дозите са оптимални.
ФК се приема 3 месеца /МЦ, преди и 3 след зачеване.... не е е посочена, а тя е особено важна.

# 256
Здравейте ,някой приемал ли е добавка NMN /Никотинамид мононуклеотид /  за подобряване качеството на яйцеклетките?
И дали може ли да се комбинира със Ресвератрол?
Здравей!
И двата елемента са с ползи за репр. функция ( хубави, силни антиоксиданти ...) и добре се допълват, т.е. могат да се приемат и двата.
Приемат се на гладно, с вода: първо е Ресвератрол и след час, или поне 40 мин: NMN...  и след час може да се храниш.

Благодаря ти denis Hug
Забравих да допълня ,че пия и Еутирокс 25мг 
Мога ли да го пия  към  5:00 ч.  ,в 6:00 ч. Ресвератрола и в 7:00ч. NMN?

# 257
  • София
За приема на Еутирокс/Л-Тироксин... ( Левотироксин)
Интервал 8 часа от вит. Д, Желязо, Калций (вкл. млечни)...
Интервал 4 часа от други добавки, вкл. хормони, сок от грейпфрут ...
Интервал 2 часа от кафе (кофеин)
Интервал 2 часa от храна, дори и повече, особено ако е богата на фибри...

Изтегли приема по-рано ... към 2-3ч.

# 258
Здравейте, витамин А под формата на бета каротин може ли да се приема цял месец без прекъсване, ако не се правят опити и ако има недостиг, или пречи на някой процес?

# 259
  • София
Здравейте, витамин А под формата на бета каротин може ли да се приема цял месец без прекъсване, ако не се правят опити и ако има недостиг, или пречи на някой процес?
Ако има дефицит на вит. А и ако не страдаш от т.н. Каротинемия или това не ти пречи ( защото аз напр. не се харесвам много, ако ми се случи... ако консумирам много тиква напр.) Simple Smile - няма проблем да се приема постоянно.

# 260
То колко бързо се получава това оцветяване? За  един месец пак ли се получава?

# 261
  • София
Денис, честито Рождество! Да си жива и здрава, и още дълги години да помагаш!❤️
Забравих да те питам - магнезиев глицинат, спира ли се при бременност?

# 262
  • София
То колко бързо се получава това оцветяване? За  един месец пак ли се получава?
Може да се получи при продължителен прием, над 3-4 месеца напр., индивидуално е.
Споменах го информативно, ако се приема дълго време, без да има дефицит на вит. А

Денис, честито Рождество! Да си жива и здрава, и още дълги години да помагаш!❤️
Забравих да те питам - магнезиев глицинат, спира ли се при бременност?
Честито Рождество! Живи и здрави!
Магнезий не се спира при  бременност, но е желателно да се обсъди с лекаря, за оптимална доза.
Най-общо е около 350мг/дн., но, може да е и по-висока.

# 263
Здравей Денис,
Дали може да дадеш мнение за този вид убиквинол дали е добър?
https://nitrotiger.com/sekai-katsuryoku-ubiquinol-48-sgels-bg?se … zMTYkajYwJGwwJGgw

# 264
Здравейте, на 38 съм, с перфектни хормонални изследвания, нямам миоми, кисти, общо взето нещата изглеждат добре, но от едно известно време, опитваме за бебе ( не чак толкова сериозно)
Има ли нужда от допълнителни изследвания или нещо което бих могла да взема, за плодовитост.

Пас, знам че на 38 вече може и да не се получи.

# 265
  • София
Здравей Денис,
Дали може да дадеш мнение за този вид убиквинол дали е добър?
https://nitrotiger.com/sekai-katsuryoku-ubiquinol-48-sgels-bg?se … zMTYkajYwJGwwJGgw
Хубав е.
Приема се след по-мазно хранене.

Здравейте, на 38 съм, с перфектни хормонални изследвания, нямам миоми, кисти, общо взето нещата изглеждат
Скрит текст:
добре, но от едно известно време, опитваме за бебе ( не чак толкова сериозно)
Има ли нужда от допълнителни изследвания или нещо което бих могла да взема, за плодовитост.

Пас, знам че на 38 вече може и да не се получи.
Здравей!
На 1 стр. на темите за Хормоните са посочени, които изследвания е желателно да се направят.

# 266
Здравейте и от мен!
Весела Коледа! Щастливо и споделено да ви е! ✨🎄🤍

От два месеца пия Cycle balance на Richter по 2 пъти на ден:
https://galen.bg/saykal-balans-sashe-h-30
Бихте ли ли препоръчали малко по-бюджетна алтернатива, тъй като ми излиза 60 лева на месец само тази добавка? Съдържа Мио-инозитол 2000мг и фолиева киселина 200 мг в 1 саше, т.е. Х 2 на ден както е препоръчано са двойни.

Освен това започнах да приемам:
-витамин д пo 400 IU на ден (1 таблетка);
- Л Тироксин 25мг сутрин половин час преди кафе - видях сега в групата, че е желателно даже по 2ч преди кафе и ще изтегля още по-рано. В срядата на януари ще изследвам TSH дали съм го смъкнала до 2.0 (беше 3.Sunglasses;
- витамин С 1000 мг;
- CoQ10 - 200 мг (1 таблетка).

Утре очаквам и доставка наNAC + Селен 600 мг и Глицин от 500 мг.

Всички хормони и кръвни са ми в норма, с изключение на TSH, но исках да подпомогна редовната овулация (варираше ми всеки месец, например: 1 месец е 9-ти ден, после 18-ти ден и т.н.) и цялостното премахване на оксидативен стрес (до колкото е възможно).

Бихте ли препоръчали друго, което е важно, но пропускам? Благодаря предварително!

# 267
Здравей, Денис. Имам трпмбофилия PAI 4G/4G. Протовопоказно ли е да приемам Ресвератрол и DHEA?

# 268
  • София
Здравей, Денис. Имам трпмбофилия PAI 4G/4G. Протовопоказно ли е да приемам Ресвератрол и DHEA?
Здравей!
Ресвератролът е само от полза за ССС-ма и кръвоносните съдове - силен антиоксидант, чисти холестер. плаки, намалява образуването на кръвни съсиреци ( слепването на тромбоцитите...) , разрежда кръвта, подобрява кръвотока и т.н.
DHEA ( добавка, хормон ...) също забавя съсирването на кръвта.
Консултирай се с лекар, ако все пак имаш някакви опасения.
Добавките, нямат силата на медикаментите, но все пак е желателно и лекар да си каже мнението, на база комбинация от генетични мутация и индивидуално, здравословно и т.н. състояние.

# 269
Здравейте!
Имам установена поликистоза и липса на менструация. Започнах да пия М2Тон, защото прочетох тук че на много момичета е помогнало. Прочетох хубави отзиви и за Агнес. Знаете ли дали може да се пият и двете, комбинирано?

Общи условия

Активация на акаунт