Антибиотик преди пътуване

• 535
  • 26
  •   1
Отговори
  • Somewhere far away
На бързо, драмата е следната - ходих няколко пъти при моята зъболекарка, опита да чистим зъбния камък, опитвахме всичко, редовно си ползвам вода за уста , а понякога и смрадлика от нея веднага чувствам стягане и подобряване, но явно не става - след двеседмично ходене по мъките, оказа се че така няма да стане, единственото което става е кървава баня. Каза ми, че решението е да ми предпише антибиотик , тъй като проблема с кървящите венци не е шега. Обаче аз другата седмица пътувам със самолет, което ми е голям проблем, кача ли се на самолет съм пълна паника, нощта преди пътуването не спя, не мога да издържа ако не се надрогирам стабилно с  някакви успокойтелни било то и валидол в големи дози. Затова не желая сега да го пия антибиотика- да не говорим че не се знае какви странични проблеми може да ми образува и заедно с паниката да стане от трън та на глог. и да не мога да пътувам изобщо! Споделих го това, но тя с лека ръка каза, че тъкмо преди да пътувам да си го изпия, та там да ми е спокойно като пристигна. Мен обаче ме гложди отвътре и смятам да си вярвам на предчувствието, за всичко останало я слушам , имам ѝ доверие че е много добър специалист, но за този конкретен случай смятам че по -зле ще стане ако го пия точно сега.

Очаква ли се да е някакъв проблем да го отложа с две седмици /когато ще се върна от пътуването/? Имате ли опит с тези антибиотици свързани с кървящите венци? Знам че са много агресивни и силни, но също така смятам че не е фатално да го отложа за след две седмици.

# 1
Аз лично не разбрах какво общо има антибиотика с летенето.
При положение че сега са се опитвали да чистя зъбен камък и явно са разранили венците. Ако ви пипне някаква инфекция тя ще е сега а не след две седмици.
Пък ако ви се възпали венеца ще берете ядове и болки в чужбина.
Та аз бих си пила антибиотика точно сега. Пък пиенето на валидол и водка заедно с него няма да ви е никакъв проблем.

# 2
  • Somewhere far away

Общото е че не искам да го мешам с други разни хапчета. И другото общо е че се опасявам от странични ефекти от самия антибиотик.

# 3

Общото е че не искам да го мешам с други разни хапчета. И другото общо е че се опасявам от странични ефекти от самия антибиотик.
Страничните реакции на АБ са доста по- малки от тези на аналгина и аспирина все пак.
Вие нали няма да го почвате два часа преди полета?
И какъв е проблема да го пиете заедно с други лекарства? Да си призная честно мен най-много ме е страх да не ме заболи зъб в чужбина. На спешен почти няма вариант да се вредиш. Лекарства трудно да си купиш. И с болки да караш не си е работа. Та аз лично не бих рискувала да не го пия.

# 4
По-скоро възпалението, което евентуално може да стане трябва да те плаши.
Личен опит нямам, майка ми пие обаче един с Р… не знам дали е по правилата да се “предписват” лекарства. Та, пие се само няколко хапчета, а не курс 5 дни както при другите. Получава много бързо облекчение. Зная, че дразни стомаха, но странични ефекти не е имала.
Може би да потърсиш друг стоматолог? Или пък да правиш професионално почистване на зъбите - чистят се и джобове и после по-трудно се образува зъбен камък.

# 5
  • Somewhere far away
Не, няма да е буквално преди полета.
А за зъб да ме заболи - то няма как да стане, проблемен зъб го лекувахме, и вече всичко е наред / затова казвам че няма как да стане/. Така че не  става дума за зъб а за възпалени венци.

# 6
Така си го написала, че въобще не става ясно какво ти има?
Парадонтоза ли имаш? Изследвания каква е бактерията имаш ли?
Това със зъбния камък каква драма е?

И ако не пиеш лекарства какво става с възпалените ти венци до тук?

# 7
  • Somewhere far away
Диагноза официална нямам. Кое не става ясно? Имам проблем с венците - по -ясно от това как искаш да го напиша.

# 8
  • Melmak
Ако имаш доверие на зъболекаря си- пий си антибиотика.

Аз също не виждам какъв е проблема с летенето, освен, че не искаш да смесваш валидола с антибиотика.

Прочети листовката, има я в нета със сигурност.

Аз бих си пила антибиотика, така ще съм на път спокойна.

# 9
Майка ми няколко пъти беше с много силни болки точно от възпалени венци. Единият път по време на официални празници в малко населено място, където естествено липсваше зъболекар. Аз бих си пила антибиотика сега или поне можеш да го вземеш със себе си, за да го имаш в случай на спешна нужда.

# 10
Аз също не бих отложила антибиотика в тази ситуация. Чак пък и да не се смесва с други лекарства. Че то колко хора на успокоителни (и то силни) пият антибиотик при нужда. Да не би да спират испокоителните?

# 11
Аз не бих отложила антибиотик. Най-вероятно е парадонтоза или е от самото почистване на зъбния камък. Като толкова те е страх,питай личния лекар с какво отстояние от другите лекарства да го приемаш.

# 12
Пий си антибиотика след като лекарката е казала. Какво общо има с пътуването? По-скоро се притеснявай от притесненията си. Работи върху страха от самолети. Не е никак полезно за организма да изпитваш няколко дни паника.

# 13
За колко дни е изписан този антибиотик? Ако го започнеш веднага, тъкмо ще си приключила преди полета. Но и да не си, нищо няма да стане, ако го смесиш с други лекарства.
Това е антибиотик, не е отрова за мишки. Никога досега ли не си пила?

# 14
  • София
Предполагам, има страх от разстройство.
Обаче, ако е Родожил, на мен не ми е предизвикал стомашни проблеми, докато другите антибиотици го правят.
Вземи го с теб и го почни като пристигнеш там.
То пък толкова мислене и пресмятане.....

"Дали да пия кафе, то пък ще ми се допикае, няма да мога да спя следобед, ама ми се пие кафе, ама ще изцапам кафе машината..." - не знам как точно се нарича това, но е някаква диагноза.

Общи условия

Активация на акаунт