Упойка при биопсия на маточната шийка

• 377
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Трябва, да ми се направи биопсия на маточната шийка. Казаха ми пълна упойка, а ми се наложи да родя секцио с частична. При въпросът ми към докторката, как така не ми се даде отговор. Въпросът ми е, ако някоя жена се е подлагала на такава процедура, да сподели с каква упойка беше и в кое лечебно заведение.
Благодаря

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 16:32 от Не се сърди, човече

# 1
  • Дубай
Правила съм биопсия, не беше с пълна упойка, но и не беше в болница а кабинета на АГ... Мисълта ми е, че ако ще минавате по ЗК може би затова е така, което е и по-добре, защото ще бъдете под лекарско  наблюдение.

# 2
Направете консултация и на друго място, ако държите да сте в съзнание, но вероятно имат предвид седация - разновидност на пълната упойка, но много по-лека. Точно за такива случаи се използва.
Аз лично бих я предпочела пред епидурална или спинална.

# 3
Благодаря, за отговорите. Не е по ЗК, но в болница. Ще се консултирам и с други доктори. Докторката каза, че ще съм под упойка около  20мин

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 20:35 от Dianaaaaa

# 4
За биопсия е абсурдно да се слага спинална/епидурална упойка.
Или е с обща - венозна, за около 15-20 Мин. или е без никаква. На мен лично са ми взимали без. Но то си зависи колко парчета ще се вземат и т.н.
Иначе - с обща упойка съм била на колоноскопия и на гастроскопии, вече не знам колко пъти имам (7 или Sunglasses, бързо, лесно, безболезнено.
Бих предпочела този вариант.

Общи условия

Активация на акаунт