Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 664
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 105
Долче, ти поне знаеш защо не спиш, при такъв дълъг фаст минава за нормално Grinning
O, моите драми със съня започнаха дни преди фаста, та не мога да го обвинявам това. Виж, за това, че сега съм свежарка /въпреки малкото часове сън/, определено вече мога да благодаря на фаста.😀

# 106
Месечен кантар:
95 кг. и 101 см. през тумбака. -2 кг. и -2 см. екватор. Simple Smile

# 107
Месечен кантар:
Браво Гущер, гониш Шарпи ти да ставаш “теларка”!
Още тренираш силово - нали не си се изкалпазанил! Ще те проверим когато се позатопли Grin

# 108
За магнезий бисглицинат, че успокоява и сваля кортизола, приема се вечер го каза ендокринолог, който ми го изписа. Смени го с друг след няколко месеца прием, след като ми падна кортизола. Имам изследвания на кортизол трикратно от слюнка, с който установих спадането му.
Също ашваганда може да свали кортизолът. Родиола може да го намали или увеличи. Адаптоген е.
Може да питаш ии за по-точна информация.

# 109
Месечен кантар:

Мъж на място, както се казва...

То за талията не беше ли 50% от височината за мъжете и 40% от височината за жените?

Аз паднах леко под 90 см, мисля, че лавирам около 87-88 см при 177 височина, което ме навежда на мисълта, че от доста време не съм си мерил височината, от миналата година лятото, а на тези години казват, че почваме да се смаляваме... пу пу сакън!

# 110
Гущера сме го обявили за манекен на темата още от миналата година, много постигна той и то не само откъм мерки.
Но и когато става дума за сваляне на тегло, мъжете направо не ви е срам колко по-лесно става при вас... Grinning Поне с хормоните няма сложнотии за вас, все са ви едни и същи.

# 111
Дирони, благодаря. Аз имам проблем със съня и висок кортизол, та ще продължавам да си го пия, но ще го преместя вечер. Имам крампи като го спра дори за 2-3 дни и бисглицинатът ми помага най-бързо и най-ефективно в сравнение с другите, които съм пробвала
П.С пробвах йога нидра вчера и спах по-добре. Не знам дали е съвпадение, но ще продължа с нея. Андрю Хюберман (невролог) я препоръчва много в подкастите си.

# 112
Ще ме накарате да го пробвам това отново, помня че съм пробвала преди време, ама... за всякакви такива неща съм ей така като на картинката Joy
Скрит текст:

# 113
От кога ви приказвам/пиша за водени медитации йога нидра, ама не щете да чувате Joy
Добре че Коста ме подкрепи Grin
Не помня кой беше препоръчал приложението Fiton (благодаря му много още веднъж) - в безплатната версия има такива водени медитации (на английски език) и тях ползвам.

# 114
Десертът на Шарпи наподобява баски изгорял чийзкейк, даже много прилича на него. Прави се без основа от бисквита и без горния слой от сладки работи и много лесно се адаптира в кето вариант. Аз го обожавам, правих на скоро.
Alivi, за това чудо не бях чувала и ей сега попитах чичко Гугъл за него. И даааа, точно подобно е, само няма брашно или нишесте, че прочетох, че се слага.
Запомнила съм от рецептите на Валерия, която следя във фейса за подобни съставки, когато прави някакъв тип крем. Затова го оприличавам на нещо между крем и чийзкейк. Факт, че стана много вкусно.
И аз днес ще правя този чийзкейк, толкова апетитно изглежда. Колко грама е сиренето? Взела съм на филаделфия, те са по 125 гр.
TerraEK, имах налична кутия от 300 грама крема сирене и сложих цялата. Другото е 2 яйца, около 100 мл течна сметана /толкова имах останала/ и 2 лъжици еритритол/. Всичко разбърках с тел и сложих да се пече около 40 мин на 200 градуса.

# 115
Ако мислиш че не ги бях чувала... ама не ми се получиха, бях пробвала 2-3 пъти преди време. То това кукуване ми е цял живот, не е от ей сега.

# 116
Няма ментова есенция във веригите. Намирам ром и др. Подготвям се за бонбоните.

Може да ви е смешно, но с този метод преди време заспивах всяка вечер докато стигна до стъпка пет с отпускането на краката. Не съм продължавала нататък, заспивах. Сега си пускам плътна завеса за дълбок сън. Оказва се, че има ефект.
https://www.actualno.com/curious/kak-da-zaspim-za-2-minuti-triky … news_1547903.html

# 117
И това съм играла преди години, с много минимален успех също. Точно когато е време да се спи, на мен тогава ми е най-трудно да се размажа в кревата и нищо да не правя, че и да спя даже Grinning
За ментова есенция някъде мярках някой да пита сравнително наскоро... ама като не запомних в коя тема Grinning
Виж в специализирани места където продават сладкарски материали, там трябва да имат по-голям избор. Не помня в кой град беше казала че си, да видиш евентуално около теб наблизо физически такъв магазин.

# 118
Нямам такъв магазин наблизо. Мислех, че веригите имат. Щеги дебна още малко и ще взема ром.

При тебе на какво се дължи, хормони или темперамент? Имам познати, силно интелектуални личности. Живеят през нощта и спятпрез деня, ако професията им го позволява. Не знам как произвеждат хормони и др. Едната си е добре изглеждаща и като кг на 45г.

# 119
Не знам да ми има нещо на хормоните, просто съм си сова цял живот, буквално от бебе. Никой никога не е успял да ме "поправи". И изобщо не е както някой ми приказва че едва ли не се лигавя - ако се хвана, съм щяла да си "оправя" режима. Не става. Сутрин насила мога да стана, понеже нямам избор, къде ще ходя че няма да стана... но вечер насила не мога да заспя. И отказвам да прибягвам до медикаменти за целта.
На едната ми работа много години започвах рано всяка сутрин и то работех с хора още с влизането. Нямах смени, нищо, всяка сутрин се ставаше в 6. Освен че страдах, друго нямаше налице Grinning На друга работех на смени, там се бяхме намерили с една колежка дето мразеше вторите смени, а аз естествено мразя сутрешните, та и двете бяхме доволни.
Не е и както веднага някой си мисли "Ааа, ама ти висиш пред компютъра", че и това колко пъти съм чула. Абе хора, аз съм къде по-дърта и от Интернет, и от Гугъл, и от мобилните телефони, и от това да имаме компютри по къщите... все така съм си. Телевизия също не гледам, даже нямам телевизор изобщо от 20тина години. Ако се случи да вися  пред екран късно вечер, то е защото не ми се спи, а не обратното Grinning Избягвам го де, гледам с някоя книга да се завия.
43 години чукнах наскоро, през които все съм си сова, изобщо не вярвам че от тук нататък тепърва може да се промени това.
Куцо си е, защото всичко е с график като за "нормалните". Ако спя когато мен ме устройва (понякога мога и го правя), аз буквално пропускам деня, то каквото има да се случва и прави през него не е вечер Grinning
А като чуя някой да ми се изкаже и че съм мързелива защото мразя да ставам рано и почвам вече да плюя и да съскам, не се шегувам.

Общи условия

Активация на акаунт