Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 623
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 90
И аз имам калиев цитрат, ама много не се сещам да го пия.
А трябва, че да не изветрее.

# 91

Имам,ей в този мтхфр.Ще взема от този на thorne сега,пък по-натам пак ще взимам и ще съм пуснала до тогава и б12 да видя има ли нужда или не.Може пък да си го усвоявам от храната достатъчно.
Моя корем не е особено чувствителен,та нямам ядове с разни химикали,виж при майка ми е страшно,от магнезия корема ѝ става Лом...единия ѝ действа разхлабващо,от другия я боли корем...няма идеална среда,виж аз си ги допивам после,че да не стоят така си Grinning
Сега ще го погледна и този хидроксикобаламин,че не съм го чувала...хич не съм в час с тия химически наименования дето използвате,а ще е добре да ги науча,че тия форми за мен все са полезни като ида в аптеката...само метилирана форма ми е известно какво е,пък като им я търся и ме гледат като индианци...фолиева киселина бях търсила като бях бременна и ми бяха дали на марка мета...до там с метилираната форма Grinning

# 92
Ето четиво😃 за различните форми на Б 12:
https://aloha.bg/vitamin-b12-methylcobalamin-hydroxocobalamin-cyanocobalamin.html
Под формата на спрей за нос мисля, че го има хидроксикобаламинът.

# 93
Идвам да споделя един бъркоч, който правих вчера и стана много вкусно. Нещо между крем и чийзкейк.
1 кутия крема сирене, малко животинска сметана 32% /около 100 мл/, 2 яйца, 2 лъжици еритритол. Разбърках в купа и сложих да се пече 40 минути. После ядох и вряло от нетърпение, и изстинало в хладилник. Вкусно.

# 94
Благодаря Долче,всичко даваш на готово да чета,после или утре сутринта ще го изчета хубаво,че сега е през просото,че малкия подскача около мене...май в него ми отиват предимно витамините за енергия Grinning ама така като чета най-вероятно имам дефицит.Във ВМА май са ѝ казали на майка ми,че б12 е много труден за набавяне само от храна,пък и ако не усвоявам добре...ще го набавя на кукуво лято.Може другия месец да пусна пак някои изследвания да видя как се движа,та ще го пусна и б12.Чудя се дали да не пробвам инсулин как ще е след фрапе,че миналия път ми беше 11 след ядене...майче...вече почнах май да бъркам изследванията Grinning колко пуснах последните 3-4 месеца не съм пускала цял живот.
Шарпи,за мен е крем карамел това нещо. Grinning  И аз правих тия дни,ама еритритол сложих 2-3 лъжици...грам не се и усетиха,другия път с 4 ще пробвам.Малкия като видя крем карамел и се хвърли през глава с лъжицата,ама нещо не му е сладко и хапне 2 пъти и го остави Grinning та 3 дни седи в хладилника...

# 95
Шарпи, много вкусно изглежда. Колко гр. е крема сиренето? Аз правих яйченото суфле на dolche днес и го запазих за през седмицата. Мога следващата седмица да пробвам и твоя cheese cake.
Сенсора показва 5.3, а апаратчето с лентичка отчете 6.4. Бучат ми ушите и не мога да разбера дали захарта ми е висока или ниска.  Ядох салата от сурово цвекло, морков и черна ряпа. Може би цвеклото вдига захарта, тъй като сенсора показа 7.2, а по-рано ядох суров морков и се вдигна много малко.

# 96
Десертът на Шарпи наподобява баски изгорял чийзкейк, даже много прилича на него. Прави се без основа от бисквита и без горния слой от сладки работи и много лесно се адаптира в кето вариант. Аз го обожавам, правих на скоро.

# 97
  • В центъра на моретата
Да, наистина е като баския чийзкейк. А и си е доста вкусен.
Дани, какво се случва там при вас? Дано нямате поражения.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 07:39 от zaek

# 98
  • на острова на мечтите
Дани, какво се случва там при вас? Дано нямате поражения.
В какъв смисъл? Всичко е наред. Вали, но засега без поражения. Не съм чула новините. Вчера ни се скапа сателитната антена( нали е неделя и няма как и кой да претърчи веднага😭😂), а без нея няма как. Приятен ден.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 08:05 от danilu

# 99
Борислава,
Желязото го пия с вит. С само и отделно от други добавки. Така се усвоява най-добре.
За б12 е добре да се изследва б12, фолиева и хомоцистеин. Така се добива най-пълна представа. Не мисля, че е добра идея да се пие б12 без да се знаят нивата му, нищо че е водноразтворим. И формата като се пие да е метил-, адено- или хидрокси-. В никакъв случай цианокобаламин.

# 100
Идвам да споделя един бъркоч, който правих вчера и стана много вкусно. Нещо между крем и чийзкейк.
1 кутия крема сирене, малко животинска сметана 32% /около 100 мл/, 2 яйца, 2 лъжици еритритол. Разбърках в купа и сложих да се пече 40 минути. После ядох и вряло от нетърпение, и изстинало в хладилник. Вкусно.

И аз днес ще правя този чийзкейк, толкова апетитно изглежда. Колко грама е сиренето? Взела съм на филаделфия, те са по 125 гр.
Вчера правих спагети карбонара от тиквички. Нарязах две тиквички на тънки ленти с ножчето за белене на картофи, все още не ми е пристигнал уреда за спагети от зеленчуци☺, направих соса със сметана 35% и едно пакетче от готовите сухи заготовки на маги за сос карбонара, знам, че той изобщо не е идеалния вариант, но поне нямаше захар в съдържанието, за по-нататък трябва да се науча да си правя сама соса, защото обичам такива спагети и смятам да си правя. Добавих и шунка, стана много вкусно и засищащо.

# 101
Карбонара е лесен сос, щом ти се занимава ще го направиш. Той не се прави със сметана всъщност, а е само от яйцата, настърганото Пекорино и малко от водата на спагетите. Вече при такива от тиквички тая вода няма и да върши много работа де, то в нея няма нишесте. И с гуанчале, не с шунка... нищо общо нямат. И яко чер пипер, да си заслужат името Grinning
Гуанчале са осолени и поизсушени свински бузи, не точно като бекон но да кажем че близко до него, мазнички доста. Абе баш като за нас Grinning Нека поне бекон да е а не шунка.
Ще иска малко нагаждане заради съвсем краткото готвене на спагетите от тиквички, не знам дали няма да им стига и само да ги отъркаляш в соса като го сгорещиш него в тигана, те нали буквално за минутка се сваряват. Даже с белачката нарязани са идеални, поне на мен този сос повече ми отива на такава по-плоска паста отколкото на спагети.
Не че сметанов сос не им отива също, разбира се. Но това не е Карбонара ами нещо друго, не знам има ли си заглавие.

Аз измътих до тая сутрин поредната вече партида пробиотик, още им треперя баш като квачка на тия бурканчета че в едни групи съм се навряла и все пишат че я им се получи, я не Grinning
Обаче живо ме интересува кога ще почне и мен това нещо да ме кара да лягам и да спя, както явно действа на повечето хора... Да не помисли някой че се бутам при нормалните де, там няма кой да ме зачисли Grinning Но хептен изтървах козите със спането и естествено никак не ми харесва. Аз не че не мога да спя, ама отвътре ми идва по-зле и от бухалите, ако може чак сутринта и да спя през деня, което естествено няма как да стане. И си страдам, то не е работа. Едната вечер ми идваше да гаврътна едно малко и да се завия, белким заспя. Ами се знам че дори с толкова алкохол в мен не спя добре после. Изключвам си компютъра, телефона оставям настрани, телевизор пък изобщо нямам, та не е да съм с гаден екран пред мен и да искам да спя. Чета в леглото, ама на четеца за книгите екранът не е такъв, с него нямам дертове. Трябва нещо да измисля.

# 102
Споделям едно кратко видео от доктор Боз за мотивация (малко е подвеждащо заглавието, не е никак нужно човек да спазва кето, за да открие своето "ЗАЩО?"🙂):
https://m.youtube.com/watch?v=KUxHblOsgdM
Борислава, няма да се излагаме.😃 Неслучайно се бутам да чета къде ли не от години, често изскачат и други интересни неща, свързани със здравето.
И аз препоръчвам да се изследва нивото на Б 12 (поне), преди да се започва с добавка. Хубаво е да се знае откъде "тръгва" човек, а и Б 12 се изследва след поне две седмици без прием на добавка, за да е достоверен резултатът. Мисля, че имаше отношение и дали се пият добавки с фолиева киселина, биотин.
Натка, съчувствам ти, и аз съм от совите.🙂 По нощите мога да съм три пъти по-продуктивна , отколкото някои хора в 7 ч сутрин.😆
Днес започвам чудесен ден 3 от фаста.🥰 Пак не спах много като време, обаче беше без събуждания. Чувствам се супер. Езикът ми е леко обложен, вероятно съм с ацетонов дъх, но странното е, че не го усещам. Може да е последствие от последния път, когато боледувах; не съм сигурна дали ми се оправи обонянието на 100% след него...🤔 Вечер, преди да заспя, забелязвам, че имам доста слюнка. Странно звучи, но...когато броиш и медитираш преди заспиване, тези неща се усещат /или пък им обръщаш повече внимание/. Както и да е, имам много енергия, кожата ми сияе, обичам да се гледам в огледалото без никакъв грим и да се чувствам добре.😊
Пожелавам ви прекрасен и ползотворен ден и на вас!🤗

# 103
Ей, не мога да ви настигна. От 106та страница на предишната тема наваксам.
Не запомних кой хвърли това изказване за магнезивия биглицинат, че влияе на кортизола, та и аз като Аливи ще попитам

А как влияе на кортизола бисглицинатът?

Че празни изказвания не приемам аз Blush Може ли повече информация и линкове моля?
Увеличих си калориите откакто почнах сериозна програма с тежести и почнах да отслабвам повече. Та Брия, по този повод, карай го по-полека. Малко ядеш и много тренираш. Кардиото само вдига кортизола, зарежи го. 25кг свалих само със силови и ходене. И стабилно ядене. Тялото изглежда по съвсем различен начин също така. Когато бягах маратони и главно кардио правех нямах такава дефиниция като сега. Погледни и скрития текст, от групата на Каролайн Гирван  за тренировки
Скрит текст:

# 104
Долче, ти поне знаеш защо не спиш, при такъв дълъг фаст минава за нормално Grinning
Бях се повкарала в ред но нещо пак изтървах положението. И няма значение колко малко съм спала предната нощ, вечерта пак не ми се доспива и това е. Е, като вече трябва да се наритам да ставам, си ми се спи... но тогава вече не ме грее това Grinning

Бисглицинат го водят че имал успокоителен ефект защото е магнезий свързан с глицин. Но явно комбинацията от двете по-скоро, защото с магнезиевата добавка колко глицин ще приемеш? Има го и отделно само него на добавка, ами че те са по няколко грама там дозите...

Общи условия

Активация на акаунт