Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 573
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 75
Stryper, ще ми е интересно да споделиш резултатите от постоянния сензор.🙂 За паят от смокиниви листа съм пила, че може да "стимулира" панкреаса да секретира инсулин. Затова бих била в имателна да не го пия системно по много. Харесвам един чай със смокиня и круша, понякога пия от него, ни без прекомерни количества. Всъщност, на мен такива сладникави  или плодови чайове ми се припиват сравнително рядко, предпочитам други през повечето време.
LieToMe, само в стъкло ли готвиш?🙂 За чийзкейка е много важно каква извара използваш. Има такива, които са разкошни, но и други, които са просто ужасни...😐 Можеш да пробваш с рикота или кремообразна извара, с котидж сирене също.

# 76
Дон Домат, моля те сподели от къде купуваш тази фина Келтска. Преди време я намирах в "Зелен", ама от доста време не мога да я намеря никъде.

# 77

Не намерих кутията,снимам само апарата,че трябва да обърна къщата за тая кутия...
Аз се хванах за главата вчера,2-3 часа след ядене захарта ми беше 6,не съм яла нищо кой знае какво...дано да съм се раздвижила повече и за това да се е вдигнала,че другото което си мисля е да се разболявам...пак...
Килограмите как бавно ми падат не е истина Grinning ама поне се движа на долу,то целта беше инсулина да оправя,ама като тръгнаха тия килограми и ти се иска после да си чук от всякъде Grinning 72 стигнах вече,още малко и да ги видя със 6 да започват.До тук 14 свалени...
Вчера ходих до друг град за едни дънки,че нещо ми прищрака...миналата година ги мерих и ми бяха малки,ама много малки,та вчера решавам да видя дали ги имат още,че тези ги търсих с години,като корсет на горе и чудо имаше само 1чифт...и ми стана Grinning та и ги бяха намалили,че седят много време там.

# 78
След капучиното, глюкозата се вдигна с 0.5 от 6.2 на 6.7.
Като това е стойността след режимен обяд.
Вече съм на 5.7. Много играе.
Сутринта беше над 7 на телефона, а с боцване на пръста беше 5.2. След 20-на мин и от пръста беше висока. После падна на 6 и малко без да взимам нищо.

# 79
По принцип няма много смисъл да се сравняват стойностите от пръста и от сензора в един и същи момент, нормално е да има някакво разминаване, защото мерят от различни "източници" все пак. КЗ е динамичен показател. По-важното е КЗ да стои стабилна в някакви граници и да не се качва или да не пада с много.

# 80
# 81
https://www.forlife.bg/produkt/jelqzo-kompleks-capsuli#
Някой ползвал ли е тези,че се колебая между тях и тези на thorne. На тези е по-малко мг в капсула,ама нищо не пречи да глътна 2,обаче имат и б12...но пък не знам имам ли нужда от него,че не съм го изследвала...

# 82
Извиняваам се но забравих да ви дам линк за солта.
Френската е най добрата. Всичко се прави на ръка от екологично чиста морска вода.
Един кг ще ви изкара сума ти време, така че цената не е от голямо значение.
Тя има всичките минерали и вече забравих какво друго, но съм проучил преди да направя избор. Кати искате, търсете самостоятелно.
Имат я в ремедиум.

# 83
Борислава, много се радвам на успехите ти! Браво за волята!
При мен B12 беше няколко пъти над нормата и ендокриноложката ми каза, че е нормално за хора, които ядат много месо.
Не е ли по-добре да попитах хематолог за препоръка за желязо?
Обещан е.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 18:45 от Stryper

# 84
Б 12 може да е и "изкуствено завишен" в кръвта, ако има мутации и не се усвоява. Имаше и някаква взаимовръзка между нивата на Б 12 и хомоцистеин.
dironi, имай предвид, че калият в различните видове калиева сол може доста да варира. Горе-долу можеш да се ориентираш и по цената.

# 85
На солта обикновено пише какъв процент е калиева от нея и какъв натриева. Поне на тези които съм купувала си пише. Нали се хвалят с колко по-малко натрий е, че да си я купуват хората с високо кръвно... От най-масовите има с грубо поравно от двете, има и преобладаващо калиева, това без да търся на някакви специални места ами в близкия супермаркет и в Метро.

# 86
https://www.forlife.bg/produkt/jelqzo-kompleks-capsuli#
Някой ползвал ли е тези,че се колебая между тях и тези на thorne. На тези е по-малко мг в капсула,ама нищо не пречи да глътна 2,обаче имат и б12...но пък не знам имам ли нужда от него,че не съм го изследвала...

Не съм, но и не бих лично аз. Нали съм с чувствителен стомах и чревца.
Гледам да е нежно желязо, бисциглинат.
Иначе не пипам. Плюс и В 12 е цианокобаламин, а не другата форма.

# 87
Борислава, ти нямаше ли някаква мутация или те бъркам с друга потребителка? Това по отношение на Б 12 означава, че трябва да е в метилирана форма. Не съм сигурна дали ставаше и хидроксикобаламинът, има инфо онлайн.
Аз казах, че цената на калиевата сол е някакъв ориентир, иначе си пише обикновено по опаковките и колко е калият.🙂 Ако някой се чуди откъде идват разликите в цените, обикновено се дължат на повече или по-малко калий в състава.😀

# 88
  • В центъра на моретата
Калий самостоятелно не бих пила. Трябва да се внимава с неги, че влияе зле на сърцето, ако се предозира.

# 89
Аз лично не приемам калиев цитрат в максимални дози (информирах се от доста източници каква е средната дневна нужда), нито ежедневно. Считам, че така е ок за мен. Аз, когато поръчах калиевият цитрат, определено си имах нужда от него. Сега в студеното време почти съм го забравила.🙂 Но то и не се потя кой знае колко сега, не е като в жегите, а и симптоми нямам.

Общи условия

Активация на акаунт