Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 568
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 60
Гледам да си добавям по-често калиев цитрат или калиева сол в горещините и по време на фастове. Сега в студеното време си признавам, че е доста по-рядко.

# 61
Калиий не приемам. Правих си изследване и беше супер. А натрия ми беше нисък, та ще наблягам на обикновена сол основно.

За кефира. Това е просто симбиоза от бактерии и дрожди. Аз ако имам излишна гъба някога и няма на кой да я дам, с чиста съвест бих наторила някоя градинка, гора или компост. И там има нужда от пробиотици. Много се говори сега за лечение на болни растения с микробиални препарати. Уви и в почвите вече няма пробиотици, заради пръскането, орането и копането. И като няма правилните бактерии в почвата, растенията и да има минерали не могат да ги усвоят. Съответно боледуват и дават продукция бедна на хранителни вещества. Всички знаем тестовете с броколите и т.н., че сега заради съдържат 20% от витамините, които някога са имали. Това е дълга тема но ми е страст. Хората превръщат унищожени почви в плодородни градини като им завъждат наново бактерии и вкарват органичен материал. Например правят компостен чай от горска почва.

# 62
Натрият ми от както го изследвам е на долна граница. Затова увеличих приема на сол и потърсих по-качествена. Калий не съм пила, но ми е по-нисък от предишни изследвания. Оплаках се на ендо, че съм изморена от анемията. Тя предположи, че е от електролитите и ги проверихме. Минават за добре, но сега се замислих при условие, че винаги са ми една величина дали не съм си ги разбутала сама в посока надолу. С добавки и билки опитвайки се да оправя едни хормони си направих други поднормени. Напр. се опитах с билки да сваля пролактина и МЦ ми изчезна за два месеца.
Само с добавяне на калиева сол дали ще е достатъчно да вдигна леко калия или да поръчвам на Тримарт? 500 мг е опаковката, т.е. голямо количество.

# 63
Благодаря за темата! 💐
Всички болни да оздравяват бързо.
Вчера готвих за седмицата, ще ги сложа в скрит текст, да не досаждам.

Скрит текст:
Пиле Капрезе

Шакшука

Киш с овче сирене

Запеканка с мляно свинско

Пилешки кюфтета

Кюфтета

Свинско месо с пармезан

Тортата. Не се получи, изварата киселее и не ми харесва изобщо.

И една крем супа от тиквички и праз, която не снимах.

Всичко, от Весела - no sugar.
За няколко човека и няколко дни е това количество.

Аз пия някакъв магнезий, но едва ли е хубав. От Софармаси го взех.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030001557
Пия по три вечер, след тренировка. Може ли някой да каже добър ли е или не? Преди това пиех на Natural Factors уж бисглицинат, а пък отзад пише че е и с оксид. Не го изпих.
Витамин Д, имам голям дефицит и пия по 5000 IU с К2. Мисля пролетта да го спра за 14 дни и да изследвам, да видя дали има подобрение.

Изследванията ми не са много добри .. КЗ на гладно 4.81 (предполагам не е много лошо), ГХ е 5.4% (това добре ли е, зле ли е , не знам), а холестерол 6.44 (висок риск пише не реферетните). Как да постъпя, според вас? Месото ли трябва да спирам…

Тренирам иначе 5 дни в седмицата, добре се чувствам. Сутрин правя тибетците - харесват ми, на не мога по 21 пъти още.

# 64
Въобще не пише какъв магнезий е.
Само че бил усвоим.
То оставаше и неусвоим да го пишат Grinning

# 65
Хм, Дирони, а дали точно цитрат ти трябва, при положение че магнезиевият цитрат казваш че те обезводнява? Поне аз бих се позамислила дали друг цитрат няма пак да е проблемен, знам ли...

Този магнезий от линка щом изрично се хвалят че няма "вредни" овкусители, хептен ми е съмнителен... Досега не съм срещала дъвчащи дето да не са сладки и още с някакъв вкус и аромат добавен, въпросът е само какво точно. Че и не пише магнезият в какво съединение е, не знам кое от двете би ме отказало по-напред, конкуренцията е сериозна Grinning

Наскоро имаше сериозни дебати с известна марка електролити и то точно дето се рекламират че са подходящи по време на фастове. LMNT, у нас не са толкова популярни ама все пак. Оказва се че съдържат над 10 пъти повече малтодекстрин от обявеното, ама видите ли той бил там като овкусител а не като баш съставка... Пишат само natural flavouring и си измиват ръцете. Голяма патърдия се беше вдигнала с това, че и сума народ които промотират кето или фастове ги рекламират тях и съвсем мазало. Донякъде и това визирах че в щатите да четеш етикети пак не си е работа, тук не съм сигурна дали имат право така.

# 66
Аз съм доволен от продуктите на Др. Берг.
И електролитите им, и магнезият, и витамините, имат дъвчащи вит С изцяло натурални, малтодекстрина в тези продукти е табу...
А и са вкусни прахчетата му... Е, по-скъпички са, ама...

# 67
Малат пише отзад на магнезия. На вкус е ужасен. Не ми харесва, но аз съм пила малко, може и да го джасна. 😂

# 68
Е, рисковете да взимаш дъвчащи.
А и щом е дъвчащо, значи има подсладител. Много излишно ми е.

# 69
Тия работи са детска радост, ако децата са много малки или пък отказват да гълтат хапове Grinning
Като моя пробиотик дето му се чудеше - с подсладител и незнамсикакво - ама беше и той на дъвчащи таблетки Grinning Просто това им беше най-евтиният вариант, аз взех някаква малка опаковка даже. Ама аз се изхитрих де, направих първата партида хептен малка и не ядох кой знае колко такова овкусено кисело мляко, а то после 2 лъжици от него в цял литър... свърши тя, брой го че нищо не е останало Grinning

# 70
Натка, благодаря за отбелязаното! От сутринта го мисля за калия, цитрата. Въртя всичко в ума си, докато готвя. Четох малко. Ще си взема калиева соли и ще ползвам на едно хранене. На пролет с изследванията, които съм решила да пусна ще включа калий да проследя има ли движение. Калия свалял кръвното. Нямам въобще нужда от това. Четох миналия ден за електролитите за пиене, от както Нави ги спомена. Това не мисля, че е за мен. При мен обикновено действат простите неща и в малки дози.
Днес готвих супа с пилешки сърца, броколи и тиквичка. Вчерашната пилешка супа някой я е изял. Мислех да се наливам с нея, докато оздравея. Опитва се да ми избие мокра кашлица. Сварих си чай от подбел. Един алерголог ме караше да го пия за алергична кашлица. Ако, не помогне днес утре ще се прежаля за сироп с подсладители. Трябва да пътувам и да пресека по-бързо симптомите.
Може ли рецептата за пилешки кюфтета, ако не е проблем?
Козе прясно мляко  1литър с клеева тинктура за 24 часа пълно прочистване на червата с болки + 300 гр. отгоре. Тези 300 гр ги свалям за 1-2 седмици.

# 71
От време на време успявам да ви почета малко, но не се отказвам, тъй като има интересни теми.

Пожелавам на всички болни да се оправят бързо и скоро да са във форма!
Вчера ми казаха, че трябва отново да мина на кортикостероиди и ми стана много гадно, защото мислих, че съм се оправила и ще спрат всички силни лекарства. Ще ходя за втора консултация, за да разбера кое не е наред в храненето ми.
Трябва да открия "златната среда" в яденето, за да мога хем да държа захарта ниска, хем, да не получа отново анемия, хем черния ми дроб и жлъчката да не получават много животински мазнини.
И се чудя какво да ям.
Днес почивам активно.  Без спорт и без готвене. Сложих си постоянен сензор за кръвна захар, за да видя кое вдига захарта. До тук няма нещо необичайно, освен това, че чаят за жлъчка и черен дроб вдигна захарта ми с една единица и стана над 7. След 20 мин спадна отново на 6 и нещо.
Долче беше казала, че чаят от смокинови листа вдига инсулина. Но майка ми, ми каза, че с него е успяла да намали камък в жлъчката. И може би е хубаво да пия понякога.
Току що пих капучино след обяда. Да видя какво ще се случи със захарта. Интересно ми е какво ще стане и след печено цвекло, което напоследък ям доста.

# 72
Не знам за кръвното но може пулса да свали калият, той се качва когато няма достатъчно калий и обратно пък ако предобриш може и прекалено нисък да стане.

Stryper, дано успееш да намериш компромис който да работи за теб, че така е съвсем мъка...

# 73
Ще пробвам със сол и ще се наблюдавам за спадане на пулс и кръвно.

Голяма борба е докато се намери кое е подходящото за всеки организъм в даден момент. Цвеклото, ако не ти дразни стомаха сурово, след като престои известно време?

# 74

Общи условия

Активация на акаунт