Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 559
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 45
Дон Домат, аз не приемам все още магнезиевия цитрат на Тримарт. Така го видях написано някъде, Предполагам, че в дневната доза магнезиев цитрат магнезият е около 300-400 мг.
В момента приемам магнезиев цитрат на Хая лабс. 200 мг дневно.
Натка, горе-долу с каква лъжичка мериш? Кафена, чаена? Кухненската везна, която използвам най-често, има само един недостатък, Мери от 5 грама нагоре. Та, щом няма мерителна лъжичка, ще трябва да вадя мерителната лъжица.🙂

# 46
Е мерителната лъжица де, тая дето тегли през 0,1 грам Grinning Не е чаена лъжица, по-скоро кафена ама те и те един модел ли са... Аз затова претеглих няколко различни по колко ми събират равни, набедих една и вече тя е Grinning Тъпо че не са сложили мерителна ама освен ако не се е скрила на дъното съвсем, няма.

# 47
Освен на следващата среща да раздавам мерителни лъжици - у нас има бол от всякакви добавки. И без това не нося нищо за ядене, поне нещо да донеса Joy
Изгледах циркадния ритъм, ама си пуснах субтитри, че не му разбирах много (явно знаем различен английски). За мен нищо ново във видеото, с изключение на препоръката за закуска 1 час след събуждането. Иначе фаст препоръчва мин 12 до 16 ч всеки ден, като последното хранене да е 2-3 часа преди сън. Заспиване естествено в 22 ч. Което ме подсеща, че е време да заспивам (бръчките нападат след 22 Joy).

# 48
  • В центъра на моретата
Елора, благодаря за темата! И да се оправяш, както и останалите болни.
Магнезиев цитрат вземахме сутрин и вечер по 150 мг. Никой не се е оплаквал, че го разхлабва. Цитратът се води дехидрататор и трябва да се пие повечко вода. Сега го смених с бисглицинат, ама съм пропуснала да видя при поръчката, че са таблетки, а не капсули. Та сега опъваме врат целокупно всички. Успеваемостта с гълтането е потресаващо слаба. Не мога да разбера как може да правят толкова големи таблетки.
За вит. Д си мисля, че чрез слънцето е много трудно набавянето му - поне за мен. При целогодишно ползване на слънцезащитна козметика spf 50+ - нищо не прониква. Ето едно интервю за витамин Д и влиянието му, май и преди време съм го пускала  https://youtu.be/QPOeMKh7-cw?si=W6sARVD5lSwOVre4

И да питам за кефира - като се размножи гъбата какво се прави? Не го ядем по много. А и ме притеснява, че прясното мляко, което вземам е с доста вгх. Всъщност, вие какво количество консумирате?

# 49
  • на острова на мечтите
Beki8, мисля че става въпрос за такава мерителна лъжица.

За слънцето е вярно. Аз живея на слънце 396 дни в годината, не е грешка номерът 🥰😜 и съм с недостиг.

# 50
Aз вземам магнезий на Джеймисън, заради нощни схващания на краката.  .Не знам какъв ефект ще има. Изследвали се магнезий ? Има ли  смисъл ? Утре сутрин ще пробвам оризови палачинки , ще добавя и банан.
Взимай го. При всички хора със крампи има ефект. Но не пренебрегвай водата. 2-3 литра на ден и 2 по 200 мг магнезии.
Крампите през нощта са ужасно нещо. На мен ми помага, но както казах 200мг ми е малко, но аз съм 81кг.
Може и да опиташ с по малко ако си около 50 кг, но няма как да не получиш облекчение освен ако не е менте.

# 51
Вит.А и Е пия периодично. Салатата със суров морков и зехтин всеки ден съм я взела от хашимотките. Сред тях е на голяма  почит. Пак при тях съм чела, че магнезият ти е достатъчен, ако нищо не те разклаща в ежедневието психически, ходиш всеки ден до тоалетна, не получаваш мускулни схващания.
На Джеймисън магнезий, какъв е като форма? Изследването е безмислено, но поне не е скъпо. Всички са в норма.
Да, за добавките никога не знаеш, какво пиеш. Няма проследяемост на действието им, симптоми не се докладват никъде, както е при лекарствата. Има го момента някой да регистрира нещо като добавка, защото е по-бързо, отколкото процедурата за лекарствен продукт.

# 52
Ами аз не че мога да се присъединя към срещите ви че все в столицата се събирате, ама добре звучи щом имаш излишни мерителни лъжички Grinning
Въпросът е че те са мерителни на обем, за дадена добавка трябва да си е от такава лъжичката че да знам това са 2 грама цитрат. Със същата лъжичка, ако отмериш друго, може да не са 2 грама.

Кефирът като стане повече гъбата - махаш от нея по един или друг начин, тя ще ти превземе къщата ако продължаваш да я храниш спрямо нейното количество Grinning Някои ги ядат излишните, в което няма лошо ама са едни като гумени, не ме кефят. В смутита слагат, който си прави. Раздават, сушат, замразяват... кой каквото свари, аз като ми писне и изхвърлям някаква част, то на колко души да раздавам вече. Имам прибрана и изсушена за резерв, имам и във фризер сложена, ако случайно го отвъдя си имам да си захвана.
А въглехидратите в млякото са основно лактозата... с която се храни кефирената гъба, та за теб едва ли да остава много. Из разни групи гледам че дори хора които не се справят добре с лактоза, понасят кефира по-добре отколкото мляко.

Регистрирането на добавка и на лекарствен продукт изобщо не е до бързина само, съвсем различни процедури са. Различни изисквания също. Те у нас дори не са една и съща агенция да отговаря и за двете, хранителните добавки мисля че бяха към тази за храните, а за лекарствата си е друга. Не е като на американците една FDA дето за никакъв не става ни за едното, ама това е друга тема.

За крампите понякога не е само до магнезий, но той така или иначе винаги си трябва така че вземай там. Може да трябва и малко калий, евентуално и някои Б витамини, няма как ние да знаем на еди кого си кое не му стига.

# 53
Пускала съм го в някоя от по-старите теми, но го слагам пак (за връзката между Б 12 и железния дефицит):
https://theironmaiden.ca/vitamin-b12-plays-a-role-in-iron-deficiency/
На мен ми беше много полезно навремето.
Заек, лятото ми върви повече кефирът. Чаша до купичка консумирам, но зависи и какъв лимит на вгх съм си задала за съответния период. Сега моят кефир си почива в хладилника, а и без това моят е придирчив и под определени градуси не вирее добре (става бавно или пък на вкус е различен).😊

# 54
Приемате ли калий допълнително под някаква форма освен от храна?

# 55
ЗАек, колко пък да се размножи.
Иначе моята вече я разделих на два буркана.
Но ако стане твърде много или я раздай или я хвърли, макар че за второто ми е кофти да се прави.

# 56
  • на острова на мечтите
Аз нали това казвах. Тамагочи си е кефирената гъба. Жал ми беше да я хвърля, а след месец ми писна да я гледам. Дадох я на котетата.

# 57
Приемате ли калий допълнително под някаква форма освен от храна?
Понякога приемам калиев цитрат (от Тримарт). Дозирам произволно и го приемам без някаква конкретна схема. Когато се сетя.
Данилу, моето Тамагочи си стои в хладилника, разделено в няколко бурканчета. Много слуша в хладилника, нямам грижи.😅

# 58
Хм, другия вариант е просто да хапнем излишната гъба.
Grinning
Какво толкова може да стане.

# 59
Няма какво да ти стане, просто на консистенция е неприятна - то като гумено ти джвака из устата ако речеш да го сдъвчеш Grinning
Аз калий по-редовно си добавям по-скоро лятото в жегите, тогава си добавям сол във водата която е частично калиева. В студени сезони не толкова или поне не редовно. Но лятото твърдо ми се отразява много добре, по-лесно понасям жегата, че прекарвам предимно по много време без климатик и не е весело.
Но то не е въпросът аз дали си добавям или ти или някой друг, а дали има нужда човек и ако има - да си добавя.

Общи условия

Активация на акаунт