Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 703
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 180
Момичета,  когато не знаете каква ви е кашлицата, какво ползвате. Аз освен сиропи не знам за друго.
Заради стомаха нали имам вечни храчки и не знам каква ми е, та ме беше страх от геломиртола и на сиропи минах.

Ердомед. Превъзходно лекарство. За хапчетата трябва рецепта, но вчера успях да купя от Софармаси прахчета Ердомед, с гореща вода ги пия.Тези дни използвах три плюс Паракофдал. Така се лекувам от три години и нямам грижа.

# 181
Елора, има Грин тус на таблетки за смучене - бях писала, че смених отровно сладкия сироп с тях. В началото са малко неприятни на вкус, но се свиква и вършат работа.

# 182
Кашлицата е единственото нещо, на което аз немога да реагирам адекватно без лекар и слушалка, нито на мен, нито на детето. Все обърквам я сиропа, я таблетките и влошавам нещата. Даже си бях записала върху останалите сиропи в хладилника и не ги хвърлях, за да знам уж какво да купя следващия път, но уви пак не ставаше. Та, закашля ли се някой вкъщи веднага при ЛЛ. Единственото, което облекчава до някъде кашлицата и използвам без да питам ЛЛ е чая от мащерка, но паралелно с лечението, та освен да облекчи до някъде не разчитам да даде каквито и да е други резултати.

# 183
Всички сиропи са сладки, за съжаление. Ама като сироп за баклава сладки, ужас е просто.
Иначе има и разни дето стават и за суха, и за влажна кашлица, в аптеката могат да те насочат ако искаш сироп да е.
Сестра ми вари семки от дюли като кашля някой у тях, казва че много помагало но не знам подробности, ако искаш виж за тях кащво пишат из нета. Поне е просто отвара и не е сладко.

# 184
Гринтус е уникален и сиропа, и смучалките. Действат чудесно и бързо.
И едно Нано Тус децата пиха за два дни се оправиха.

# 185
Току що заврях вода, чакам да изстине, в две термо чаши ще сложа по 6-8 сушени плода от шипка, ще залея и ще сложа в хладилната чанта за поне 12 часа, хайде 10 да са, преди лягане в 12 ще ги изпия заедно с магнезия и ще съм шес Wink

Ще прочета малко за гъбата Чага, че взех сух екстракт, как да я пия и нея и готово...

Още няколко двребни ежедневни "ритуала" и ще гледам да не стигам до хапчета и сиропи Simple Smile

П.П.

Никъде не мога да намеря Комбуча от Тибет, води се Jun Scoby Sad

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 14:56 от Navy

# 186
Аз много харесвам джинджифиловия чай с 53% джинджифил от Лидъл. Особено приготвен с горещ бульон ми е като еликсир.🙂
Тежката артилерия при кашлица вкъщи е сироп Флудитек. От Проспан също сме доволни. Гринтус не сме използвали.
Иначе не е сироп, не е и режимно, но мед с масло и ванилия давам на детето.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 17:45 от dolce miele

# 187
  • Sofia
Чаят от дюлеви семки е много полезен при кашлица.
По същият начин действа и от ленено семе.
Трябва да се варят докато се получи “лигава”течността.

Имам много сушени шипки,но установих ,че чаят от тях много ме запича 😒
Дали само накиснати във вряла вода биха могли пак да са полезни,но без онзи неприятен “ефект”?

# 188
  • София
Да, такъв е ефектът от шипките, затова ги избягвам. Единствено при разхлабен стомах и нужда от действие в посока затягане го ползвам. Вит С. си набавям от ацерола, когато искам да е естествен източника.

Бързо оздравяване на болните!

# 189
Сега се връщам от личния лекар, нищо не ми изписа за кашлицата, най-дорото лекарство за нея било кашлянето Joy

# 190
Водата от накиснато ленено семе ми беше препоръчана преди време при сериозен запек. Оправи нещата за един ден, но имах силни болки в червата. Не бях чувала, че се използва против кашлица.

Имам 7-8 дюли вкъщи. Колко семки са нужни и колко време да варя, ако знаете?

Джинджифилов чай от корен, клеева тинктура и лимон пия винаги през зимата. Малко дразни стомаха като не слагам мед.
Едни сурови бонбони от накиснато кашу, сусамов тахан, кокосови стърготини. Нямаха вкус и в дупчицата под бадема сложихме малко кленов сироп. Отгоре накиснати бадеми. Не са за мене, само помагах.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 16:17 от Анонимен

# 191
Сега се връщам от личния лекар, нищо не ми изписа за кашлицата, най-дорото лекарство за нея било кашлянето Joy
Случва се рядко, но в случая съм напълно съгласна с този ЛЛ.
За кашлица взимам нещо само, ако кашлянето ми съсипва съня.

Иначе, най-ефективни са инхалациите. Може с билки/лайка или само с вода.

# 192
Кашлицата аз си я оправям със солариум за 3-4 дни и сауна и steam room във фитнеса. Лъжа тялото, че съм в Мексико, а не в Англия Joy

# 193
Аз също за поносима кашлица не взимам сиропи. Ако е много зле или ми пречи на съня, тогава. Фен съм на инхалациите и с инхалатор, и със сауната за лице (моята има приставка и за инхалции).

# 194
Намерих вкъщи геломиртол
Та на него съм. Плюс едно друго лекарство амбролекс, ама само 3 броя.
Нищо де, ще си ги пазя.
Ердомед също си запазвам.
Чай шипка си правих от плод шипка, не ме запече.
Пила съм и за запек вода от ленено семе, не помогна  като го пиех.
Ще пробвам и гринтуса следващия път като не знам суха или мокра е кашлицата.
Може би таблеткита няма да са толкова сладки.

Общи условия

Активация на акаунт