Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

  • 31 635
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Мнения: 17 346
Вие може и да ми се смеете, но гкх може да се вдига и от студа. При мен със сигурност. Толкова съм зиморничава, че в студа чак ми боли и съм в стрес. Иначе,  Гущерчо много ме впечатли веднъж в магазин как гледа етикетите и процента въглехидрати, та или е от протеина, или от студ.

# 1 321
  • Мнения: 1 194
Гущер, а по колко кефир пиеш?

Брях, за това не се бях сетил!
Сутрин си джуркам протеина с около 150 грама и вечер 150-200 грама. Може и повече.

# 1 322
  • Мнения: 32 238
Гущер, като каза "алкохол по поводи", та се сетих, че и в кефира има някакъв минималистичен процент алкохол от ферментацията. Мерил ли си КЗ след кефир?
Тайс, да.😂 Напълно съгласна съм за студа, стрес си е, и то голям!😃

# 1 323
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
А освен кефира млечните много ли са ти?

# 1 324
  • Мнения: 1 403
Хм, аз джаскам по половин литър кефир всеки ден, като сложим някое пробиотично млекце и една бутилка комбуча..

# 1 325
  • Мнения: 1 084
Това на Невена за бактериите не то разбирам, дъвкали сме го и преди. Таз' кайма сурова ли ще я ям? А тез' бактерии няма ли да умрат от термичната обработка?

# 1 326
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
И аз не го разбирам. Не знам какво ме осени като четох поста на Гущера.

# 1 327
  • Мнения: 1 194
Гущер, като каза "алкохол по поводи", та се сетих, че и в кефира има някакъв минималистичен процент алкохол от ферментацията. Мерил ли си КЗ след кефир?
Тайс, да.😂 Напълно съгласна съм за студа, стрес си е, и то голям!😃

Не съм се сещал да меря, но нали споделих впечатления от точността на глюкомерите! Simple Smile

# 1 328
  • Мнения: 32 238
Ъъъ, Cronometer ми показва 7% алкохол в 100 грама кефир 3,5%...😅

# 1 329
  • Мнения: 24 840
Хм, аз джаскам по половин литър кефир всеки ден, като сложим някое пробиотично млекце и една бутилка комбуча..
Казахме ти и предния път като спомени че консумираш по толкова млечни че това изобщо не всеки може да си го позволи. А и теб не те знам от какво положение почваш, но на Гущера изследванията ги видяхме когато дойде... чак подробности не помня, естествено, но помня как ни изплаши всичките.

Това за бактериите в храната донякъде съм съгласна че в топлите витрини дето престояват не е никак добре. Те не ги държат достатъчно горещи според мен, но пък си е топличко... Най-добре прясно приготвена храна, точно Невена не помня кого съветваше по едно време да си утрепва храната в тенджерата под налягане, включително и зеленчуците, по възможност да не яде престояла и притоплена храна и забравих какво беше още, заради бактериите. Тайс, ти ли беше тогава или бъркам с някой друг? Помня че се впечатлих много, май тогава беше и дето обясняваше за кармфил и куркума и забравих още какво, пак по същия повод.

За куркумин, берберин и забравих кое още беше, срещах много интересни приказки от Уилям Дейвис, между другото. Говореше как ама те не се били абсорбирали ами така си минавали през нас чак до изхода. Обаче това не било лошо нещо, понеже тя ползата била от това че те си преминават през целия храносмилателен тракт, т.е. присъстват си от край до край и съответно това което правят на бактериите там е важното.

Долче, за кефира според мен имат заложена някаква средна стойност, те няма как да знаят ти как и колко си ферментирала твоя кефир или пък аз. Но да, има си по малко.

# 1 330
  • Мнения: 40 733
Аз проблем с меса нямам. Гледам и Невър също.
А Гущер знам, че е по-чистите меса и сам си готви.
Но Невена е споменавал, че някой бактерии уж не умирали при термична обработка.
Може и да не от бактерии.

Гущер, не се стресирай излишно. Пък и инсулина е що годе ок, даже супер, може нещо инцидентно.
Мери с глюкомера сега да проследиш.
Изчисти режима. Ако консумираш често неща с подсладители - махни ги.
В 12 почвай бързо. Метилколабамин най-добре, за по-сигурно.
Вит. Д колко пиеш?
За протеини на прах съм писала в първия пост. Не ги одобряваме хич с Невена. Ама всеки си преценя.
Има хора за закуска го пият този протеин, не разбирам. Предпочитам 1 варено яйце и масло, сирене, но не и нещо такова.
Особено пък подсладени са повечето..
А ти фастове правиш ли впрочем?


Долче, ама аз го пия сутрин кефира.
Означава ли, че ходя пияна на работа? Joy

# 1 331
  • Мнения: 24 840
Той май гони определено количество протеин, няма да стане с едно яйце работата, поне 3 трябва да изяде, а май беше споделял че му е трудно да изяде толкова сутрин. В протеините на прах обикновено е 20-22 грама в доза, ако правилно си спомням. Това са 3 яйца, ако са Л или ХЛ размер. Едно е доникъде.

# 1 332
  • Мнения: 1 194
Заек, по 70-80 гр. кашкавал. Може и 100 да ударя някой ден. Гледам да не се оливам.
Елора, подсладители освен в протеина не съм употребявал отдавна. По нова година правих суровата торта и от тогава не помня да съм ял еритритол.
В12 ми остана и мисля, че е точно тази форма. В четвъртък съм на вторичен, ще я чакам да видя какво ще каже. Баш не смея да го пия както ми дойде, че четох там за него нещо си.
Сутрин ми е тегава закуската, а така един шот с протеина е по приемливо. А и установявам, че добре ми действа на релефа. Почвам да ставам и аз теларка. Joy Засега от раменете до над пъпа. Надолу релефът ми е скрит под остатъчна сланина. Ма и с нея ще се преборя.
Фастове не правя. Когато не тренирам съм на 16/8.

# 1 333
  • Мнения: 17 346
Нати, правилно си запомнила. Много ми писа тогава Невена, събрала съм , мисля, в една папка постовете. Само утре да мине и ще потърся. Правих ги по нейни указания така манджите- в кукъра порция и изяждам. Ако остане, пак. Но само с храната се занимавах, то тогава си пуснах и чревни, и като ги видях ок, и се успокоих. Факт е, че точно една година след режима, имах рязко влошаване, и сега нямам обяснение от какво стана. Но не пиех и никакви добавки, а и салатите ми ги нямаше хич. Само на млечни и мръвки и станА там, каквото станА.
Вдигах кз от всичко, дори от разходка. И в покой. И гликираният ми на контролата беше 6 😬. След като 5 месеца преди това беше 5,2

# 1 334
  • Мнения: 40 733
Гущер,поне да не е с подсладители.
Няма ли такива? Мисля, че има, ама съм чела, че не били вкусни Joy
Предполагам взимаш мазнини с протеина.
Аз имам един грахов и може би срока на годност да му е изтекъл вече.
Трябва да видя. Не знам какво да го правя, може би да врътна едни палачинки с него.

Общи условия

Активация на акаунт