може да сме кръгли и дебели, но сме МАЙски майчета засмени

• 18 492
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
tsura
 да не лягаш по гръб? Thinking Пробвай  на една страна да си лежиш  Peace

passion
 и на мен ми се струва , че трябва да ти изпишат желязо Peace
От недостига на желязо се появява виена на свят умора и тн

des_sv
според таблиците трябваше да е момиче, ама е момче... и е силно в дясно дори сутрин като се събудя корема ми е адски смешен... силно извит в дясно  Mr. Green

Момичета
 има ли някоя от вас с подути венци от бременността? newsm78

# 106
  • Варна

Момичета

Моите не са подути, но как кървят, не е истина. Цялата мивка става в кръв. ooooh! А ползвам медицинска паста уж. Thinking

# 107
balonesa - малката болница дали не е случайно Вита. Аз искам да раждам там, но като кажа на други бременни или вече родили, ме гледат с учудване. Ако и ти си във Вита, малко ще ми олекне.   Simple Smile
Аз и Polyndar сме за сега за ВИТА, при др. Илиева. А защо те гледат с учудване? Доста жени раждат там... newsm78

passion, теб само с фолиева ли ти вдигат хемоглобина, без желязо?? А  и до колкото помня ти я пиеш в ниски дози фолиевата...
Аз от самото начало на бременността я пия в 10 пъти по-високи дози - 5 мг., в началото хемоглобинът ми беше 136 и  така до 5 мес., после занемарих витамините и ми падна до 109. Та сега се радвам на Феро_Фолгамма-та, че има не само желязо, но и фолиева от 5мг.  Wink

За нестигането на въздуха - викам на мъжа ми, че скоро ще ми трябва кислородна маска. Особено вечер се събуждам, от това, че не мога да дишам.  Shocked

# 108
  • София
Благодаря ви на всички за отговорите! Hug
Балонеса, да, само с фолиева ми вдигат хемоглобина, но нещо вече няма ефект. Tired Пия 3х2 от Фолацид ( за бъдещи майки). Също пия витамини от групата Б, защото имам недостиг, а и те се прилагат при таласемия. Simple Smile
За желязото - ще питам в понеделник моята гинеколожка да видим и тя какво ще каже. Тя ме праща на хематолог по принцип и каквото той реши, но все пак трябва да чуя и нейното мнение. Говорих и с друг хематолог, който ми каза, че мога да приемам по един Малтофер на ден, но той нямало да окаже влияние върху HB - най-много да го качи с 1 две единици. А и след като родя, да го спра, защото е всеизвестно, че желязото не решава проблема с хемоглобина при таласемия. PeaceЩе видим какво ще каже и моята докторка.
des_sv , тези таблици и според мен са главно за забавление и аз не отдавам голямо значение на това какво показват те. Wink В интерес на истината - да , според повечето показатели излиза момче, но това не значи, че може да им се вярва безусловно. Hug

# 109
Мира,   bouquet 
Майче, честита годишнина!

# 110

Момичета

Моите не са подути, но как кървят, не е истина. Цялата мивка става в кръв. ooooh! А ползвам медицинска паста уж. Thinking
аз се пробвах с Прандотокс..ама щях да  Sick от мириса и.... Rolling Eyes

# 111
  • Варна
Благодаря ви на всички за отговорите! Hug
Балонеса, да, само с фолиева ми вдигат хемоглобина, но нещо вече няма ефект. Tired Пия 3х2 от Фолацид ( за бъдещи майки). Също пия витамини от групата Б, защото имам недостиг, а и те се прилагат при таласемия. Simple Smile
За желязото - ще питам в понеделник моята гинеколожка да видим и тя какво ще каже. Тя ме праща на хематолог по принцип и каквото той реши, но все пак трябва да чуя и нейното мнение. Говорих и с друг хематолог, който ми каза, че мога да приемам по един Малтофер на ден, но той нямало да окаже влияние върху HB - най-много да го качи с 1 две единици. А и след като родя, да го спра, защото е всеизвестно, че желязото не решава проблема с хемоглобина при таласемия. PeaceЩе видим какво ще каже и моята докторка.
Ами при мен имаше ефект от желязото-от 85 стигна 92. Вярно е, че не се решава проблема, ама пак казвам, че според логиката на моята хематоложка се наслагват двете анемии-желязодефицитна и таласемията. А и твоето желязо е на долната граница, а моето си беше в норма. newsm78 Просто използваха, че има още до горната граница. А бе, каквото кажат докторите, това е. Hug

Момичета

аз се пробвах с Прандотокс..ама щях да  Sick от мириса и.... Rolling Eyes
Ами по принцип е добре да се вземат мерки, защото всяко кървене усложнява положението с хемоглобина. Ама и аз така си карам, пък да видим. Tired

# 112
майче - молба: дай списъка със задачки, че и моя е много отвеян... Mr. Green
за колизеума - няма проблеми, общо взето стига да не се пуши и да е спокойно, няма значение мястото.
за почистването с рейнбоу - почнах тази акция и след великден съм се уговорила с една позната да дойде, защото ефекта е поразителен - особено за матраци  #Crazy не знам дали зощото е позната - обаче цените са си много сносни и хич не се замисялм, просто няма как да се почисти по друг начин. Иначе голямо бъхтене ще падне, и аз като балонеса за след Великден го предвиждам...
присъединявам се към поздрваленията към mira_atan  Hug,, добре, че майчето подсеща...

# 113

присъединявам се към поздрваленията към mira_atan  Hug,, добре, че майчето подсеща...
[/quote]
За протокола-вчера бях на консултация+ 5кг(като мин.месец бях -2)тогава не ме поздравиха,ама сега ми се караха Rolling Eyes
"Слончето тежи деца, точно 2 килца"-в 30 и от днес 31 г.с

# 114
добро ви утро!
ирина се включи на едно мое лично съобщение от много отдавна. каза, че е ок, но има много работа. беше кратка и лаконична  Mr. Green но е добре, че е добре  Heart Eyes
хаи  Joy
1.Да се подготви комплектът за изписване на бебето – изпиране + гладене;
2.Да се купи подарък на доки + цветя;
3.Да се почисти къщата;
4.Да се измият прозорците;
5.Да се почисти банята;
6.Да се почисти балконът;
7.Да се почистят цветята;
8.Да се почистят щорите с антистатична четка за прах или прахосмукачка;
9.Да се почисти прахът от книгите;
10.Да се изперат калъфките на възглавниците на дивана + табуретката;
11.Да се изпере с препарат самият диван;
12.Да се съберат раздадените бебешки вещи;
13.Да се изперат/почистят всички помощни средства за бебето – шезлонг, кенгуру, кошче за кола и т.н.;

# 115
  • Пловдив
Уаау, Майче, това всичкото мъж ти ли ще го свърши?  ooooh! Започвам да ти завиждам, ама благородно, де. Наистина ти е златен мъжа. Моя, ако успея да го накарам да свърши 2-3 неща от твоя списък, ще е направо постижение.

# 116
мнеее - навярно ще го връчи на майка ми /ако дойде/ или на гледачката, която и чисти Laughing

аз отивам на илиенци да купувам гащи, потници, тениски, анцузи (пфу, акк не ги обичам), пижами и прочие дивотии на детето, че ще тръгва на ясла.

# 117
Добро утро на всички мами сладурани. Hug
Днес времето е страхотно ще излезем на разходка да полудува Галето.
Чао с пожелания за един прекрасен ден от нас newsm51

# 118
вчера бях на доктор и всичко е ок.бебчо е 1600 грама и е обьрнат главично smile3501 док. каза,че вьрви сьс седмица по-голямо.в понеделник ще давам крьв и урина,а сега излизам да се разходя,времето е страхотно  Nature Sunny

# 119
  • София
здравейте, прочетох, че на SILVIA M бебето се е обърнало искам да попитам-при повечето мами вече дали е станало това събитие.Термина ми е на 4 май, сега съм в края на 33 седмица, доро доктора каза, че бебето е с 2 седмици напред по развитие и още не се е обърнало, седи си седнало TiredПритеснението ми е, че ако не се обърне сигурно ще трябва да раждам секцио, а не искааам Crossing ArmsДали има още шанс да е обърне, дали има някои фактори,като ходене и гимнастика които да повлияят?Вече усещам все по-малко движения, незнам дали това седнало положение не му е окончателно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт