Безсъние по време на бременност!

• 480
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, бъдещи и настоящи мами. Искам да потърся съвет и подкрепа, защото вече положението е сложно и нетърпимо. Бременна съм в 5 месец, но още от началото на бременността не мога да спя. Заспивам вечерно време, в различни часове, нямам режим, с малка госпожица на 2 години съм, която си има свое мнение за нещата. Но д акажем между 22-23ч. заспивам. Не 3 трудно тов апъряо заспиване. Но проблема е след това. Между 3-3.30ч се будя за. тоалетна и стана ли след ъова няма заспиване. Поне 2-3 часа пада едно въртене, ровене втелефона, "броене на овци", но няма заспиване. Заспивам призори около 6-7 часа за около 2 часа и ставам пълен парцал. Има нощи, в които успявам да поспя малко повече, ако не стана за тоалетна, но те са не повече от веднъж седмично. Гинеколожката ми изписа валериана и едни капки на Бах. Пия валерианата, но капките още не съм започнала. Дайте съвет от някой препатил и преборил се с този ад.

# 1
Аз бях с такъв проблем, но само в първите месеци. Много ми беше трудно и заспиването, и спането като цяло, а освен това ми беше и лошо. Непрекъснато се опитвах да спя, я на дивана, я на спалнята и цяла нощ напред и назад. На някои хора им звучи много странно, но това което ми помогна бяха ASMR клипчета в YouTube. Някак успяваха да упокоят бременния ми мозък и заспивах. Понякога и цяла нощ си вървяха на телефона. След като родих обаче започнаха да ме дразнят.

# 2
Аз гледах сериали до среднощ, а понякога и до сутринта. Капки не са ми изписвали. Това, което ми хрумва, е да проверите желязото и хемоглобина как са. И магнезий.

# 3
  • Поморие
Здравейте, бъдещи и настоящи мами. Искам да потърся съвет и подкрепа, защото вече положението е сложно и нетърпимо. Бременна съм в 5 месец, но още от началото на бременността не мога да спя. Заспивам вечерно време, в различни часове, нямам режим, с малка госпожица на 2 години съм, която си има свое мнение за нещата. Но д акажем между 22-23ч. заспивам. Не 3 трудно тов апъряо заспиване. Но проблема е след това. Между 3-3.30ч се будя за. тоалетна и стана ли след ъова няма заспиване. Поне 2-3 часа пада едно въртене, ровене втелефона, "броене на овци", но няма заспиване. Заспивам призори около 6-7 часа за около 2 часа и ставам пълен парцал. Има нощи, в които успявам да поспя малко повече, ако не стана за тоалетна, но те са не повече от веднъж седмично. Гинеколожката ми изписа валериана и едни капки на Бах. Пия валерианата, но капките още не съм започнала. Дайте съвет от някой препатил и преборил се с този ад.
При мен продължава още, а бебето ми е на 10м. Доколкото знам, за препоръчване са помощни средства само на билкова основа (за бременни или кърмещи).

# 4
Доксиламин, напълно безопасен за бременни и приспива много добре. Ползва се и за гадене

Общи условия

Активация на акаунт