Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 154
  • 435
  •   1
Отговори
# 195
mania4ka , не се опитвам да кажа кой колко пациенти има на брой, защото няма как да знам такава информация, но със сигурност знам, че там конкуренцията е много голяма! Казах това,  защото по моето наблюдение, през престоя си там останах със такова впечатление! Може периода е бил такъв и Пандаров е нямал тогава кой знае колко пациенти. Но и със сигурност мога да твърдя, че д-р Момчилов и пациентите му са доста недолюбвани от колегите му! Това са си мои лични наблюдения, не искам да обиждам и споря с никого!  Hug
Тоничка, сама ще се прецени при кого да отиде във Пирогов! Не агитирам никого със нищо! Всеки сам решава кое е най-добре за него и детето му!  Peace

Приятен ден!  Simple Smile

# 196
Момичета не се карайте Simple Smile Приемам всякакви мнения, а решението ще вземем заедно със съпруга ми. Благодаря Ви много Simple Smile

# 197
никой не се кара, защо така го разбирате
Елеонора, нещо подобно исках да кажа, но явно не си ме разбрала

То и без това скоро няма да има кой да се грижи да децата в Пирогов - Чаначев му остава малко до пенсия - ще приема само Малинов, Кюрк. И на нея до 2г.- и после в поликлиниката, Пандаров и той има намерения да оставя болницата. От доста време обучават един млад док. - Пеев.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 18:03 от mania4ka

# 198
Toni4ka и аз подкрепям мнението ма Елеонора. Наистина е много страшно, когато ти кажат, че детето ти е за операция, но доколкото разбрах от една моя позната лекарка, тя не е тежка операция. Особено когато става въпрос за дете, много бързо се възстановяват. Така, че действай смело! По-добре сега да решите проблема, отколкото да се влачите и един ден детето ти да те обвинява, за това, че не сте взели правилното решение.
Знаеш ли, ще си позволя да цитирам един професор (много добър детски нефролог) той ми каза: "Никога не съм се съобразявал с чувствата на родителите - какво искат те. Винаги съм се съобразявал кое е най-доброто за детето! Кое е по-добре с един или с два бъбрека?"
Това ми го каза по повод, че не сме съгласни много много да правим на малката урография.
Така, че послушай препатилите. Успех мила!

# 199
 mania4ka, аз често си мисля за този доктор. Ще ти кажа защо. Докато бяхме там, имаше детенце на 2 годинки от дома за сираци в Лозенец.  Детето беше със много заболявания, и освен всичко останало имаше във двата бъбрека камъни големи колкото бъбречетата му. Та него го оперира този д-р Пеев. В деня на изписването на това дете, доктора дойде до кошарката му, да си го види за последно, говореше на детето, гъделичкаше го и накрая се разплака човека, много ми стана мъчно и на мен ... този доктор ми направи впечатление, че изживя болката на това детенце заедно със него! Предполагам, че всички доктори в началото са така чувствителни, после свикват на гледката и мъката ... определено и тяхната работа не е от най-леките и приятните! Дано стане добър уролог от него - желая му го от все сърце!

# 200
Тоничка, ако престоя в Пирогов те притеснява и нямате излишни 500-600 лева, защо не пробвате в Правителствена болница (болница "Лозенец")? Martisun, а и други мами са с много добри впечатления от д-р Гайдаров.
А за това, че Кюркчиева така "любезно" ви вмества в графика си... не мисли, че е от добри чувства и загриженост.  Angry

# 201
Елеонора и аз съм с много добри впечатления от него. Преди години беше младок (т.е. трупаше опит) сега много по улегнал, и преди и сега триото му гласува голямо доверие, а и е направил не малко неща за отделението. Според майките, които имат дългогодишен "стаж" в Пирогов, той ще е човека след време.

# 202
Муми, благодаря за новата "оферта". Не знам защо, но двама лекари от нашия град ми казаха, че в Правителствена болница превели операции само на деца над 3г. За това не се насочих на там. Склонна съм да опитам с 6м. лечение, защото ако и след това се наложи операцията ще се направи. Така или иначе по време на лечението лекаря каза че не е възможно да се увредят бъбреците от ВУРа. Вече нищо не знам. А относно Кюркчиева съм наясно, още като ми каза че иска направлението да е без диагноза, за да може да си го вкара в "някаква пътека". Ние като сме от провинцията да не сме съвсем неуки, нашия педиатър отказа. Каза питай каква диагноза иска да напиша и ще я напиша, но без диагноза няма да напиша направление.

# 203
  • София, "Младост 3"
хайде да помогнем ако можем - важно

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180323.msg3642937#msg3642937

# 204
  • Благоевград
Тони, тръгвай към Пирогов и не се чуди повече. Въпреки всички, "но-о-о" това е единственото място в Б-я за малките деца. Когато лежах там една майка разказа следната история: Дъщеря на лекар от провинциален град се оказала с високостепенна хидронефроза  на единия бъбрек, която местните му колеги определили като необратима, т.е. да отива за отстраняване на бъбрека. Постъпва в Пирогов, оперират въпросният бъбрек, той започва да отделя добре и се възстановява. Е, едва ли на 100%. Важното е, че връщайки се в родният град въпросните местни колеги възкликнали "Е, златни ръце имат в Пирогов". Така, че гледай резултатите, а не условията. Успех!

# 205
Много сте мили всички Heart Eyes Аз нямам никакво намерение да правя нещо извън София (дори не ми е минавало през ума). Сега след Великден ще отидем на преглед в Пирогов за последно уточняване. Психически съм се подготвила за всеки вариант.

# 206
А за това, че Кюркчиева така "любезно" ви вмества в графика си... не мисли, че е от добри чувства и загриженост.  Angry

...ми каза че иска направлението да е без диагноза, за да може да си го вкара в "някаква пътека".

Дааа, звучи ми много познато... Thinking

Калина беше със стеноза на уретрата и то тежка и я оперираха. И на мен ми беше много трудно да приема мисълта за интервенция, но консервативното лечение преди това доникъде не доведе и сама се убедих, че няма начин...

# 207
Христос воскресе!  smile3525Нека този ден даде начало на всички ни -повече здраве и радост!
Честит празник на всички и весело изкарване! easter

Последна редакция: нд, 08 апр 2007, 20:31 от svetlena

# 208
Христос воскресе!  smile3525Нека този ден даде начало на всички ни повече здраве и радост!

Много благодаря! Дано пожеланията ти се сбъднат Hug

# 209
Христос воскресе!  smile3525Нека този ден даде начало на всички ни -повече здраве и радост!

Воистина Воскресе easter

Общи условия

Активация на акаунт