Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 151
  • 435
  •   1
Отговори
# 210
  • София
 easter
Честито Возкресение Христово на всички мами и дечица !!!
 Мноооооооооооого здраве и мноооооооого любов !! easter easter  easter

# 211
  • 42.016399,23.101179
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!!!
Мили момичета, на вас и дечицата ви желая много, много здраве, любов и благоденствие.

# 212
Христос воскресе.
Много много здраве желая на всички.

# 213
  • в мъжки прегръдки
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!

Тоничка, наистина по едно време в Правителствена опрерираха само деца над 15 кг, но това беше защото беше развален апарата за обдишване. И го оправиха точно за месец защото сигурно си чувала че само там правят чернодробните трансплантации на деца. Сега оперират и бебета. Аз съм много доволна от д-р Гайдаров. Той е ученик на доц. Минков и след смъртта на доцента  е сформирал екип за урологични операции на деца с някакъв друг доцент. Лекаря понеже е млад е много внимателен и обяснява много добре. Освен това изобщо не си претупва работата. Още не е претръпнал към децата изглежда. За обстановката в Правителствена съм обяснявала и по-горе - няколко нива над другите болници. Детските лекари в отделението също са много внимателни и смятам че си разбират от работата.
А и нещо много важно - на мен не са ми взели една стотинка под масата за операцията, престоя, упойката и какво ли не още. Всичко мина през касата.

# 214
Martisun, много благодаря за информацията, беше доста изчерпателна.  bouquet

# 215
                     Честито Возкресение Христово  и от нас.
Бъдете живи , здрави и много много щастливи. От все сърце пожелавам много ЗДРАВЕ на дечицата, да растат весели и засмяни.

# 216
  • София
Честито възкресение и от мен!!!
Вече незнам какво да правя. На дъщеря ми и откриха малко уголемени уретери и дисфункционален пикочен мехур. Д-р Ченачев ни изписа от пирогов, защото се предполага че ще го израстнем и не се налага операция, това е мнението и на други лекари. Обаче дъщеричката ми почти непрекъснато е с бактерии, е.коли, кога повече, кога по-малко, прави инфекции и общо взето от 3-4 месеца непрекъснато сме на антибиотици. Миналата седмица настоях да и бият инжекциооно амикацин, не че много и помогна, но ме шашна резултата- в седимента на урината започнаха да се появяват урати и плоски епителни клетки, а два дена след като спряхме амикацина и веднага минахме на панцеф малко левкоцити и бактерии. Мили майки някоя от вас да сподели, ако и при нея се е случвало нещо такова. Може ли да се пият АБ без почивка и въпреки това пак да се получават инфекции ???

# 217
  • 42.016399,23.101179
EVVA много неприятно това с бактериите. И аз помня че първата инфекция я лекувахме много продължително (месеци) безрезултатно.
При следващити някак си по леко и бързо минаваха нещата. Защо не пуснете изследвания с антибиограма на друго място може да се окаже че бактериите са резистентни към антибиотика, който пиете. На нас ни се е случвало да ни показват различни резултати в различни лаборатории. Sad А и в крайна сметка трябва да се има в предвид че са много упорити тези гадинки и задължително изискват по продължително лечение.
Все пак радвам се че не ви се налага операция. Повече търпение и кураж ти желая и се надявам в скоро време всичко да се оправи. Heart Eyes

# 218
И Мария е с такава диагноза - дисфункционален пикочен мехур, но при нас няма бактерии. Бактерии е имала, преди 2 години , тогава пи и АБ, но аз чак сега разбрах за тях. А иначе, Мария си се напикава  нощем, а в последно време и се случва понякога и през деня да не разбере че се е напишкала, и често е с уроинфекции. На нас също ни казаха че ще го израстне, и задължително да следиме урината, защото това че няма бактерии сега, не означава че не могат да се появят.

# 219
  • София
Христос Воскресе!  easter Много здраве и щастие на вас и на дечицата! easter

Ева, и ние с Теди сме в почти същото положение - почти постоянно е с е-коли и горе долу през месец е на АБ. Много са упорити гадините и много трудно се чистят. Всеки път са нечувствителни към последно пития АБ и се налага да ги сменяме постоянно. Досега Теди за 1 година е направил 8 бактириурии и е пил 6 вида АБ.
Слава богу, последната урина си остана стерилна, но не се знае докога ще е така. Остава да чакам да израстне ВУР-а и да спре да задържа урина. При нас задържането се дължи на слаба коремна мускулатура, която според Буева щяла да укрепне с времето.

# 220
Здравейте.Отскоро съм регистрирана във форума ,но редовно следя рубриката.Дъщеря ми е на 4,5 год.Диагнозата е същата-дисфункционален пикочен мехур.Ние ходихме при Лилова в Токуда  тъй като се бяхме уплашили да няма нещо на бъбреците, след продължително лекуване на висока температура без други симптомил.Имахме бактерии е-коли .Лекуваха ни с амикацин-венозно.Направиха ни цветна снимха-таза която е с катетър/така и не запомних името/.Ходихме в Пирогов за изследване на уродинамика,мисля че кабинет 105 на първия етаж-при доц.Кънчев.Той ни обясни ,че бактериите се получават от недоброто изпразване на пикочния мехур и оттам бактериите и т.н.Изписа ни хапчета като след едномесечно лечение ни предстои преглед.

# 221
  • София
и аз съм чувала че може да се появяват от недоброто изпразване на пикочния мехур, но при моята дъщеря д-р Кънчев не предписа лечение, защото е много малка

# 222
EVVA Вики беше непрекъснато с бактерии повече от година . Когато започнахме лечението му биха амикацин венозно, после три антибиотика един след друг и гадините пак се появиха. Честно да си кажа не мога да се сетя колко антибиотика е изпил. Имай търпение и надежда.

# 223
  • София
Ради: колко време продължихте борбата с тези бактерии?

# 224
EVVA някъде около година и два месеца. Появяваха се непрекъснато. Имаше по някоя чиста урина , но за кратко. Сега вече 5м. урините са чисти. Имай търпение и трябва да сте упорити.

Общи условия

Активация на акаунт