Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 156
  • 435
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Нати, бих ти препоръчала и доц. Джераси - мисля, че още завежда нефрологията в МА, работи и в Доверие - всеки четвъртък след 16:00 ч. до 20:00. Тел. 0887380519

# 376
    Здравей catnadeen При вас  как започна с бъбречни  проблеми Имахте ли проблеми с околоплодните води Кога се роди детето ,колко кг,ръст Ако може нопиши ми сегашнаша диагноза на латински Още веднъж напомням ,че бях като гост svemim .а сега съм svear

# 377
Момичета  много благодаря за съветите, ще ги изпробвам.  Svear, catnadeen   bouquet
: martisun , защо при микционната снимка да пие повече вода ? Аз доколкото си спомням със слагането на катетъра  сестрите изпразват и пикочният мехур, мислих че трябва да е празен преди пак да го напълнят newsm78

# 378
 Simple Smile Blushздравейте момичета Ще се радвам от общуването ни да има взаимна полза Извинявайте ,но съм зле със превода какво точно е цветна снимка cystographie retrograde  или scintigraphie Ние сме ги правили и двете,и при двете въвеждаха контрасно вещество,след това правят анализа Кой ще прави тази снимка?

# 379
  • София, "Младост 3"
   Здравей catnadeen При вас  как започна с бъбречни  проблеми Имахте ли проблеми с околоплодните води Кога се роди детето ,колко кг,ръст Ако може нопиши ми сегашнаша диагноза на латински Още веднъж напомням ,че бях като гост svemim .а сега съм svear

нямах проблеми с околоплодните - май има проблеми ако бебето има сериозни аномалии - те обикновено са опасни за живота на детето - в единия случай има много околоплодни води, а в др - ако са малко - не знам - тогава най-вироятно и прода няма да доживее...
проблема се установи в 7-ми месец от бремеността- най-вероятно и тогава се е появил - защото бъбреците бяха добре и не беше засегнат паренхимна - иначе ако беше станало по-рано, може би уврежданията на бъбрекаа щяха да са по-големи
бебето се роди дребно - но аз имам проблеми със захранването на плацентата и с кръвотоците - затова раждам малки бебет /2.7 баткото и 2.5 МИми/
бебето освен това се роди в началото на 9-ти месец защото така го "нагласи" доктора - отидох с високо кръвно и тъй като не му се занимаваше - реши че що да не тръгне да се ражда бебето... няма лошо де - нали всичко бе ок, а и при фет морфология бяха препоръчали по-ранно раждане за да не се увреди бъбрека от хидронефрозата
ами диагнозата не я знам на латински - потърси хидронефроза

# 380
  • в мъжки прегръдки
Момичета  много благодаря за съветите, ще ги изпробвам.  Svear, catnadeen   bouquet
: martisun , защо при микционната снимка да пие повече вода ? Аз доколкото си спомням със слагането на катетъра  сестрите изпразват и пикочният мехур, мислих че трябва да е празен преди пак да го напълнят newsm78

Ами, да. На Марти бяха източили пикочния мехур като са вкарвали катетъра след което на рентгена не пожела да се изпишка и ни накараха да гму дадем да изпие едно шише с мляко (понеже не искаше вода). И въпреки това така и не се изпишка а всички го чакахме около 20 мин. като му викахме пиш и какво ли не още. Накрая ни пратиха да си вървим и обявиха снимката за неуспешна. След което трябваше пак да му се прави такава снимка но ние настояхме за венозна за да не го мъчат пак с катетър.

# 381
Нати, бих ти препоръчала и доц. Джераси - мисля, че още завежда нефрологията в МА, работи и в Доверие - всеки четвъртък след 16:00 ч. до 20:00. Тел. 0887380519

Мерси много   love001

# 382
Момичета  много благодаря за съветите, ще ги изпробвам.  Svear, catnadeen   bouquet

Ами, да. На Марти бяха източили пикочния мехур като са вкарвали катетъра след което на рентгена не пожела да се изпишка и ни накараха да гму дадем да изпие едно шише с мляко (понеже не искаше вода). И въпреки това така и не се изпишка а всички го чакахме около 20 мин. като му викахме пиш и какво ли не още. Накрая ни пратиха да си вървим и обявиха снимката за неуспешна. След което трябваше пак да му се прави такава снимка но ние настояхме за венозна за да не го мъчат пак с катетър.
Сега ми се изясни. Защото на нашето МЦГ Мария я натискаха по-коремчето докато не се изпразни напълно мехура. А като вляха разтвора явно са препълнили мехъра и тя едвам остиска докато и кажат да пишка.

# 383
Здравейте, момичета!
Нашия контролен преглед във Пирогов, мина успешно! Всичко е наред след операцията, според думите на Момчилов - бъбречетата са като нови!  Simple Smile Сега остава да се отървем и от упоритата им бактерия и тогава вече ще мога да се похваля, че наистина всичко е наред. За сега урината и е стерилна. Но знам, че пак ще се появи, без да е канена  Wink

Прочетох по нагоре за околоплодните води!!?? Някой може ли да ми разясни по -подробно. Аз бях със много околоплодни води, казаха ми, че това е вид аномалия и се случва на 100 бременни на една. За съжаление точно на мен се случи. 8 дена преди да родя ми текоха водите, но се възстановяваха по някакъв начин. Родих, нормално, в началото на 7 седми месец (32 г.с.) Детето тежеше 3 и 200 кг за учудване на всички лекари които следиха бременността ми. Но мисълта ми е, наистина ли води това до аномалии във отделителната система на детето? Нещо взе да ме гризе съвестта ...

Здраве и успех на всички ви!  Hug

# 384
Елеонора_76 , чудесно е, че сте добре! Браво, много се радвам!   bouquet Ех, от кога чакам да прочета нещо хубаво и в нашата тема.. Heart Eyes Пиете ли Инфектотримет-а? Добре ли го понася Вики? Сигурно е ставало дума, че нашата аномалия на бъбреците я откриха в 20-та г.с. и тогава разбрах, че при по-високите степени на хидронефроза се очаква да има намалено количество околоплодни води, което е симптом за по-голяма задръжка на урина в бъбреците на бебето. 

# 385
  • в мъжки прегръдки
Здравейте.
Ели, радвам се че всичко с Вики е наред. Дано за в бъдеще да е все така.
Обаче мен нещо ме гложди. Ти гледа ли на ехографа какво се вижда докато гледаше Момчилов? Виждаше ли и ти бъбреците? Защото на мен всички ми казваха че резултат от операцията се очаква най-рано 5-6 месеца след нея. И наистина чак към 6 месец Гайдаров който всеки месец мери много точно какво е числото на задръжка на урина в бъбреците каза че е станало от 1.67 на 1.58. Това, както той го нарича е резистентен индекс и при нас се прочени чак на 6 месец. Радвам се че Момчилов така е казал, но нали не ви е пратил да си ходите без да ви преглежда по-натам? Ние до 6-ти месец след операцията ходехме всеки месец на преглед, сега ще ходим на два и някъде към година след операцията казаха че ще правят нови изследвания. Дали Момчилов не ви е пратил с лека ръка в къщи?
За околоплодните води и аз имах страшно много, но никой не ми каза че с това може да е свързана аномалията на Марти. Но пък и никой не видя аномалията преди да родя въпреки че се виждала на нормален ехограф а мен ме гледаха и на триизмерен и на какво ли не още. И Марти го очакваха че ще е много дребен защото се роди в началото на 9 месец и даже мислеха за кувьоз, но пък той се роди 3100. И като питам кой ли не защо не се е разбрало че има проблем и на какво се дължи всеки вдига рамене.

# 386
Здравейте майчета, знам че на някои  от децата ви е изписван Пиелосептил, та въпроса ми е как го понесоха децата. Моята дъщеря след 3 дневен прием (по2мл. вечер) има разстройство. Не знам дали е от лекарството или от вирус(че имало и такъв гад в момента). Не мога и с лекаря да се свържа. Абе не знам кажете ми нещо, каквото и да е Simple Smile

# 387
  • София, "Младост 3"
не е задължително , но по-малкото и повечето околоплодни води могат да говорят за аномалии на бебето

# 388
Ели, поздравявам ви за добрите новини  Hug
Много се намъчихте с Вики, дано лошото остане зад гърба ви   bouquet

# 389
Благодаря ви момичета!   bouquet
Ава аз спрях да давам на Викито Инфектотримета, по свое виждане. Бактерията и е резистентна на бисептол, затова не виждах смисъла да я тъпча със това лекарство. В момента не и давам нищо. Появи ли се бактерията, според антибиограмата я лекуваме. Иначе добре го понасяше. Не съм забелязала от него да има какъвто и да е дискомфорт. Но и го давах във някакво минимално количество, само вечер.

Ами martisun, аз не присъствах на прегледа. Изобщо не ходих на София. Нямаше да ми издържат нервите. След 6 часово висене пред кабинета му, Момчилов дори не е и погледнал операцията. Пратил я ехограф, и след това му занесли резултата. И така ... казал им, че всичко е наред. Поискал си определена сумичка Twisted Evil Не бил казал пак да я водим за напред. Но наложи ли се да се ходи към София, повече крака ми в Пирогов няма да стъпи. Решила съм да я водим във правителствена при нужда.  Simple Smile Причините няма да ги казвам, те са ясни  Twisted Evil

Н а т и   Hug

Общи условия

Активация на акаунт