Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 220
  • 435
  •   1
Отговори
# 165
  • Благоевград
Някой знае ли коя е д-р Св.Маринова? Преглеждала в  поликлиниката на педиатрията в сряда от 14 до 16,30 ч и четвъртък от 9 до 13 ? Съпругът й бил нефролог в Пирогов ?
Доколкото знам това е завеждащата на нефроотделението в Педиатрията. Много ми е интересно кой е този нефролог - съпругът й, де!?
Момичета, пишете ако знаете нещо за капките "Уродин", защото листовката, която имам е на немски и италиански език. Поне ако знае някоя има ли ограничение в употребата след отваряне.
Ние в момента имаме Е.coli под10 на 4, но нищо не ни изписаха. Това нормално ли е?!

# 166
 Bory_V , когато бактериите са под 10 на 5 обикновено не се предписват антибиотик.

# 167
Здравейте и от нас, отдавна не съм писала в темата, но Слава Богу нямаме проблеми.
Относно Уродина ние го приемахме почти цяла година, трайността на едно шишенце беше 3 месеца, но се държи непременно в хладилник след отварянето му! И ние сме имали Ешерихия коли 4 степен и не сме ги лекували, защото изчезнаха от профилактиката - нашата лекарка смяташе, че не са опасни и наистина с времето  се изчистиха. Това е от мен засега надявам се, че съм ви била полезна.

# 168
NATI, благодаря ти за отговора.
Аа съм малко объркана от изследванията на малката. Като й правиха МЦГ не се откри рефлукс (и си отдъхнах). Обаче, смутения дренаж първа степен в десния бъбрек си остана и незнам дали да й правим урография.
При вас имало ли е такъв смутен дренаж? На какво може да се дължи?
Благодаря ти предварително.

# 169
NATI, благодаря ти за отговора.
Аа съм малко объркана от изследванията на малката. Като й правиха МЦГ не се откри рефлукс (и си отдъхнах). Обаче, смутения дренаж първа степен в десния бъбрек си остана и незнам дали да й правим урография.
При вас имало ли е такъв смутен дренаж? На какво може да се дължи?
Благодаря ти предварително.

Не, освен рефлукса, друго не показа МЦГ, даже и не съм чувала за този термин...Всъщност и пикочният й мехур беше доста увеличен, но това е нормално, когато има ВУР.

Защо не поразпиташ докторите да ти обяснят по-подробно и да не се тревожиш така...Къде и при кого сте правили МЦГ?

# 170
NATI,
МЦГ го правихме в Пловдив. Смутен дренаж ми обясниха, че е задържане на урина, което може да бъде от рефлукс или от стеснен(притиснат) уретер - високо. Оъркана съм от това, че единия лекар казва че е ниска степен на задържане, а другия казва, че трябва да се направи урография. Ние не я направихме, защото ми беше жал за малката. Незнам! Дано това задържане на урина да отшуми. Вие имахте ли такъв проблем?
Благодаря ти предварително

# 171
  • в мъжки прегръдки
bvb, най-добре направете венозна урография. Така ще разберете точно какъв е проблема.

# 172
Martisun,
венозната урография, не се ли прави при по-висока степен на задържане на урина?

# 173
  • София
Здравейте, бързам да се похваля- урината на Теди си остана стерилна Grinning Само не знам докога ще е така....

marafara, ние сме ходили при д-р Маринова. Много е внимателна и обстойна в обясненията и честно казано съм доволна от нея. А за съпруга и нищо не мога да кажа.

bvb, и Теди има задържане на урината и засега също няма да правим венозна урография, защото според Буева може да се дължи на слаба коремна мускулатура. Ще изчакаме да навърши поне 2 г. и тогава ако има още нужда ще я правим. Но Теди е и с рефлукс 1-ва степен и може да е от него.

# 174

bvb, и Теди има задържане на урината и засега също няма да правим венозна урография, защото според Буева може да се дължи на слаба коремна мускулатура. Ще изчакаме да навърши поне 2 г. и тогава ако има още нужда ще я правим. Но Теди е и с рефлукс 1-ва степен и може да е от него.

Nadya, a kak vzehte sterilna urina? Zashtoto mi kazaha che urinata e sterilna samo kogato e s katetar. Na vas kakvo vi kazaha za zdarjaneto na urina? Moje li da se izraste?

# 175
NATI,
Вие имахте ли такъв проблем?

При Калина проблемът беше единствено рефлуксът - връщането на урина към бъбрека, когато пикочният мехур се препълни. Той пък се препълваше, защото имаше стеноза /стеснение/ на уретрата и не можеше да се изпишква докрай, а оставаше урина. Затова  я оперираха, за да отстранят стеснението и да може да изпишква всичката урина, оттам пикочният мехур да не се препълва и да не става толкова голям и той от своя страна да не връща урина към бъбрека и да не се появяват бактериите и /недай Боже/ пиелонефрит.

Честно казано, обърквам се - дали задържане на урина /ако при вас е в бъбрека/ и връщане на урина са едно и също нещо и ако са, защо едното се нарича рефлукс, а другото не... newsm78 ooooh!

# 176
Нати,
аз доколкото разбрах (от лекарите) рефлукса е това, което и ти знаеш - връщане от долу (мехура) нагоре (към бъбрека) и тогава е една от причините за наличие на урина в бъбрека. Другата причина можела да бъде стеснен уретер високо или да не може да слезне цялата урина от бъбрека към мехура. И тъй като не ни откриха рефлукс искат да правят урографията, но само ако е по-висока степен на задръжка на урина в бъбрека. И това го откриха с ехография.Надявам се да отшуми. А вие как установихте вашия проблем? Температура? Повръщане? Защото при нас беше случайно.

# 177
  • София
Bvb моят син имаше задръжка на урина без да има рефлукс и от личен опит ти казвам че задръжката с времето силно намалява. т.е. се израства. 

Момичета както ви обещах ви качвам нормите за левкоцити . Това е по последния учебник на професор Пенев издаден през 2007 година :
новородени деца-  8.0-30.0
до 12 месеца 6.0-17.5
до 2 години 6.0 - 17.0
до 4 години - 5.5 - 15.5
до 6 години 5.0 - 14.5
до 10 години 4.5 - 13.5
до 18 години 4.5-12.0
над 18 години 3.5 10.5
Надявам се да съм успокоила Герда и другите.   Hug

# 178
Току що се връщаме от педиатрията. Прегледа ни д-р Маринова - видя изследванията, които бяхме направили и направи ехография - каза,че проблема при Мария е неврогенен. Гледа я на ехографа /бяха минали 3 часа след последното пишкане /, след това я накара да се изпишка и каза, че мехура е напэлно изпразнен и няма удебелена стена или не разбрах точно какаво удебеление. Въобще не говори за стеноза на уретра и така. Слава богу Praynig. Каза да спра да се притеснявам за честото пишкане и за мое спокойствие да пуснем след време обикновена урина. Това е от нас за бъбреците. Минахме и през ендокринолога - тя ни агитира да ни приеме в педиатрията за  да направят разни прегледи на Мария, но аз отказах категорично. Казах, че предпочитам да платя нужните прегледи, но да не лежим в клиниката. Тогава ми даде талони за всевъзможни изследвания - тироидни хормони, холестероли и разни други, които не разичавам по кодовете. Даде и направление за невролог - каза  да ни прегледа Литвиненко, но при него е стълпотворение... Не знам как ще се вредим , а и не мога да излизам много-много от работа. А и на 16-ти сме на ТЕЛК. А след Великден чакама Здр. каса да ни одобри за новите инсулини. И така , дълга и широка е нашата..... HugПожелавам здраве на дечицата ви и много сили и търпение на вас!

# 179
Надявам се да съм успокоила Герда и другите.   Hug
Мерси  Hug Поуспокоих се наистина тя и педиатърката ми каза още онзи ден че не е нищо смущаващо.

Общи условия

Активация на акаунт