Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 163
  • 435
  •   1
Отговори
# 180
  • София, "Младост 3"
bvb има още нещо - с израстването се предполага че нещата трябва да отшумят /или поне може да отшумят/
не знам колко ти е голямо детето - нямам време да чета назад да видя
но при бебетата се чака да седнат, после да се изправят и препоръчват махане на памперса
памперса винаги съм мислила че е просто измислица - че пречи
но на моята приятелка добър познат и добър специалист след като прегледа дъщеря й иказа че проблема с бактериите идва от памперса
тъй като защитата й по една или др причина е по-слаба - от памперса се развиват бактериите - без други физически причини /а детето е на 2г/

# 181
Подкрепям горното мнение.

# 182
bvb има още нещо - с израстването се предполага че нещата трябва да отшумят /или поне може да отшумят/
не знам колко ти е голямо детето - нямам време да чета назад да видя
но при бебетата се чака да седнат, после да се изправят и препоръчват махане на памперса
памперса винаги съм мислила че е просто измислица - че пречи
но на моята приятелка добър познат и добър специалист след като прегледа дъщеря й иказа че проблема с бактериите идва от памперса
тъй като защитата й по една или др причина е по-слаба - от памперса се развиват бактериите - без други физически причини /а детето е на 2г/

I az taka znam. Deteto mi e na 1g. 1o meseca, no vazmojno li e ot pampersa da se razvie proteus? Lekarite sa mi kazvali, che proteusa se sreshta 90% pri deca s vrodeni anomalii!!! Moje bi ne tryabva da im vyarvam na 100 %. Sigurno bakteriite sa se vidoizmenili Joy

Boyana blagodarya za uspokoenieto, silno se nadyavam da go izraste. Na vas kakvo vi kazaha za zadrajkata na urina. Ot kakvo moje da e?

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 17:01 от bvb

# 183
  • София, "Младост 3"
ами вярвай на който искаш, но не пречи да четеш, да слрушаш и "живи"мнения - изстрадани и препатени, щото знаеш как се взимат дипломите и най-вече наблюдавай си детето
ако протеуса се среща в лайната - да възможно е да не е аномалия, но все пак е добре да му се направят изследвания
все пак изследванията ако не са опасни /пие се АБ и се вземат защити да не се внесе бактериоза при правене на изследването/ - са най-добрия начин да се отхвърлят всякакви опасения
ако не - значи е нещо др

и все пак ако е налична само бактериоза - поне според школата която следва Буева - не се предприема нищо ако не надхвърля 10 на пета и ако няма наличие на пиелонефрит
просто се чака да се изправи детето /което при вас е факт/ и да се махне памперса- което ай при вас все още не е направено
и все пак1 зависи и дали задържаната урина застрашава паренхимна- те.е лбъбрека

# 184
До мамите, чиито деца пият инфектотримет: нищо не разбирам от немски език ... кажете има ли някакъв срок на годност, след като се отвори шишенцето? Все пак не е на прах, ами си е готово разтворено, помня че БГ бисептола, можеше да се ползва, докато свърши шишенцето, не беше нужно да се изхвърля във определен срок! Какво да правя? Кога да го хвърлям?

# 185
А вие как установихте вашия проблем? Температура? Повръщане? Защото при нас беше случайно.

Да, поизясни ми се  Peace

Ние установихме проблема, когато Калина беше на 8 месеца и направи остър пиелонефрит - внезапно започна да повръща и забелязах, че има и температура, оттам ни приеха в болница и така...Всъщност, пиелонефритът можеше да бъде избегнат, ако педиатърката ни беше обърнала повече внимание - аз забелязах зеленикаво течение по памперса й и казах това на педиатърката. Тя каза да пуснем стерилна урина, но ни отложи за след 4 дена /незнайно за мен защо/ и междувременно събитията се развиха... #Cussing out  Аз тогава нямах никакъв опит и знания за тези неща и идея си нямах как е трябвало да действам, иначе изобщо нямаше да чакам и щях да пусна урината  на своя глава веднага.

# 186
  • София
Boyana blagodarya za uspokoenieto, silno se nadyavam da go izraste. Na vas kakvo vi kazaha za zadrajkata na urina. Ot kakvo moje da e?
Bvb казвала съм и на други места, при нас задръжката е заради вродена аномалия на бъбреците. и двата бъбрека са  разделени на две с паренхимна колонка т.е. казано просто Валко е с 4 бъбрека. Това нищо не означава и не му пречи стига да няма бактерии.Всеки случай е индивидуален в медицината 2 и 2 не е 4. Много хора са със задръжка , израстват я и не разбират изобщо, защо това толкова те притеснява. Просто следи стерилна и обикновена урина и си живей спокойно живота.   Joy
Marafara ako искаш се свържи с мен да изследваме детето, ще ти поспестя според силите си време и пари  Hug

# 187
И аз да не пропусна да се запиша, та значи при Мария няма , поне според Пироговските доктори вродена аномалия(с/д Анадолийска има лека форма на рефлукс), обикновено и урината е чиста, с пропуск от моя страна за наличието на бактерии преди 2г, а аз даже и не съм разбрала. И все пак периодично си има задръжка на урина в единият бъбрек. Също така доктора каза че пикочният мехур е голям, и е дисфункционален. Мария продължава да си се напишква нощем, понякога и по двапъти, а и се случва да не се усети и през деня. При нас прогнозата е - ,, ще го израстне''.  Grinning И аз вече престанах да се притеснявам, просто си пускаме периодично урина за изследване, и чакам момента когато ,, ще го израстне'' Grinning

# 188
Елеонора_76 , моето дете пие Инфектотримет, но в момента не мога да ти отговоря какъв срок на годност има сиропчето. На нас Буева ни го е изписала 2 пъти по 1.1мл и едно шишенце стига за около месец..Не знам дали ти помогнах, но ми се върти в главата, че може да се ползва 40 дни..(дали пък не бяха 60..). Не съм сигурна. Хем наш близък ни преведе листовката, обаче не можах да намеря превода. Трябва да го държиш в хладилника и да го разклащаш преди употреба. Вие как ще го пиете?

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 21:21 от Ава

# 189
Ава, благодаря ти за информацията. На дъщеря ми е изписан по 2,5 ml еднократно. Шишенцето е 75 ml, значи ще стига за около 30 дена. Щом е годно 40 дена, значи няма да се налага да изхвърлям.   bouquet Само дано не се появяват омразните бактерии ...  Twisted Evil

# 190
Ели, майка ми намери превода - съхранявано в хладилник е годно до осем седмици след отварянето.

# 191
Ели, майка ми намери превода - съхранявано в хладилник е годно до осем седмици след отварянето.

Много ти благодаря! Златна си!   bouquet

# 192
Здравейте, за съжаление и аз започвам да пиша в тази тема. Та накратко: Януари - цистит, март-пиелонефрит. Аз съм от Разград и март ни пратиха във Варна за лекуване на пиелонефрита. Ходих при доц. Близнакова и тя потвърди диагнозата и направи микционна цистография и венозна урография. Откри лявостранен ВУР 3-4ст. Прати ни при доц. Кюркчиева в СОфия. Ние за да спестим поне едно ходене до София на детенцето пратихме снимките и епикризата и нашата леля в София ходи на консултация. Та Кюркчиева каза (защото и аз говорих с нея по телефона), че само операция ще реши нашия проблем и то веднага след Великден. Своите чувства няма да описвам в този пост, защото всяка една от вас ги е преживяла. Леля ни ходила на консултация и при Пандарски пак Пирогов (но при него ни прати приятел) и той каза че има макар и малък % вероятност да се избегне операцията и каза че иска да прегледа детето лично. Това много ми хареса, защото Кюркчиева вика идвате в София и правим операцията, даже можело и на 10.04.
Молбата ми към вас е да ми кажете някакви отзиви за Пандаров, защото за Кюркчиева прочетох повече. И ако можете да ми разясните каква ни е аномалията все пак, защото ВУР би трябвало да е следствие от нея. На епикризата от Варна пише Диагноза: Остър тубулоинтерстициален нефрит. ВУР, а отдолу МЦГ: Наличие на акт. и пас. ВУР в ляво 3-4ст. СЪмнение за стеснение на началната трета на уретрата. Заключение: Лявостранен ВУР.Болест на Марион.
Честно казано вече нищо не разбирам Confused

# 193
Здравей!
Моето дете беше със ВУР 4 степен двустранно. Оперира го д-р Момчилов на 31.01.07 в Пирогов.
Ще си позволя смелостта да кажа това: Мнението ми за д-р Пандаров, не е от най-хубавите! Има доста други лекари, към които можете да се обърнете! Мисля дори, че д-р Пандаров има най малко пациенти ... но това е ваша си работа!
Между другото, доцентката в случая е права! Послушай я! Няма какво да чакате ... ВУР 3-4 степен си е опасно! И сте от щастливците, които няма да чакате за операция по план. Защото, може така да стане по лошо за детето, в случай, че чакате насрочената дата! Примерно честа поява на бактерии в урината и пиелонефрити... а това не е малко!
А относно аномалията - имат съмнение, че детето е със стеноза на уретрата. Т.е. стеснение на уретрата и от там се получава и рефлукса. В следствие пък на рефлукса - пиелонефрит (възпаление на бъбреците). Но, не знам какво е болест на Марион! А рефлукса ви е пасивен и активен, т.е. при единия случай, върща урина обратно към бъбреците, по време на пишкане, в другия случай - не само тогава.
Мила, знам какво е да ти кажат, че детето ти е за операция! Не слушай какво ти говори Пандаров за % вероятност да се разминете със нея ... 3-4 степен ВУР се оправя по оперативен път, в случая е късно за консервативно лечение!  Няма какво да чакаш, приеми, че положението на детенцето  е сериозно и действай смело напред! За доброто на детенцето!
УСПЕХ!    Hug

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 11:11 от Елеонора_76

# 194
Не знам кой колко пациенти, ама Момчилов цял ден дърпа пишки в 101 кабинет от години и си пробутва визитките, докато Пандаров оперира до  обяд.

Общи условия

Активация на акаунт