Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 175
  • 435
  •   1
Отговори
# 360
Поздрави на всички мами във България от слънчево Мароко
за съжаление имам проблеми с регистрацията
Да се представя имам 3 дъщерички и едно болно момченце с диаг Бъбречна недостатъчност на 2 год и 8мес Направихме три различни операции Ходихме и във Франция нещата вървяха стабилно,но изведнъж креатинина скочи от 22 на 30  Лекарката ни в Казабланка иска да направи Перитониална Диализа  Моля ви объяснете какво е това ? Има ли МАЙКИ НА ТАКИВА ДЕЦА  ,защото сина ми е единствения тук с това заболяване в такава възраст?БЛАГОДАРЯ ВИ
 svemim@yahoo.fr

# 361
  • София, "Младост 3"
ами не правихме нищо защото Буева я следеше и Мими беше долбре освен бактериите
даже беше намаляла хидронефрозата
сега е нараснала рязко - до сега всее спадаше по размери
и предвид че визуално Мимката е като бебе на 5 месеца - явно БУева се попритесни или по-скоро реши, че вече няма какво да чакаме - нещата уви дори със започнал седеж не се оправят...
затова ще правим цветна снимка
не знам - аз принципно не знам коя школа е по-добра
предвид че все пак има резон във фактите, че над 70% бебета с нашия проблем имат шанс да се оправят до 1г без намеса - за мен е логично изчаквмането
е разбира се, че ако пък има проблем е по-добре да се бърза
аз не настоявах защото Мими се роди по-рано, беше само 2.5кг - това си се води почти недоносено бебе и наддаваше бавно - всяка операция по-скоро би била опасна
и предвид намаляващата хидронехфроза, незастрашаваща паренхимна - беше нормално според мен да изчакаме
но сега вече е желателно да се направи снимката и да уточним какъв е проблема и дали е нужно да се отстранява оперативно...
може пък да се окаже, че не трябва операция, знам ли

ами това е... затова чакахме - дано не съм сбъркала
но как да имаш доверие на докитата като и те все големи имане се карат кое е редно и кое не?!?!

Последна редакция: чт, 24 май 2007, 11:19 от catnadeen

# 362
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала в темата. Някой знае ли дали тел. на Буева е променен? Мои познати я търсят на тел, който е публикуван в началото на всяка тема, но тя не отговаря на него newsm78 А става дума за дете с доста сериозна диагноза. Има определна дата за операция при доц. Момчилов, но родителите искат да се консултират преди това и с д-р Буева. Много ще  съм благодарна, ако някой ми даде актуален телефон.

# 363
  • София
 Лекарката ни в Казабланка иска да направи Перитониална Диализа  Моля ви объяснете какво е това ?
Svemim  знам че перитониалната диализа е хемодиализа , която се прави през коремчето, за да се прави хемодиализа се поставят на болните канюли през които се провежда хемодиализата, предполагам че канюлата е на коремчето около пъпа , но това е новото в хемодиализата и предполагам по-щадящия метод. Съжалявам че не мога да ти помогна с повече информация . Желая ти сили и успех  Hug
 Относно тел. на Буева имам GSM 0887992911 предполагам е съшия на който не отговаря, може просто да не е в България или да си почива ........
Здраве,  Heart EyesHug на всички майки и дечица

# 364
Nade, защо не заведеш Мими при още един специалист за второ мнение   -  при Гайдаров или някой в Пирогов ? Аз Мария къде ли не я водих, на какви ли не специалисти. Но обикновено не оставам само с мнението на един специалист(изключение парви др Френгов - УНГ, на него се довериавам , но пак след ходене по други светила).   Кога ще влизате в болница?  Не знам дали има възможност да спре Мимката да пишка заради снимката newsm78. Но че като види после бяла престилка ще се ужасява, това може да стане. Аз честно казано се чудя, мойто дете след толкова инжекции и толкова гадни манипулации как не се плаши отивайки на лекар , а винаги влиза с усмивка.

Последна редакция: пт, 25 май 2007, 17:55 от marychery

# 365
Аз честно казано се чудя, мойто дете след толкова инжекции и толкова гадни манипулации как не се плаши отивайки на лекар , а винаги влиза с усмивка.
Силно момиченце си имаш ти. Аз като видя големите черни очи на моето момиче, които всеки път пред кабинета са пълни с ужас Cry И като се почне "мамо, моля няма боц, мамо не диша(т.е. да не я преслушват) и т.н. и всеки път почти ме разплаква.

# 366
Тоничка, Мария не плаче, но при нея се отрази всичко това по-друг начин... като доктора каже че трябва да пишка в чашка и тя блокира, просто не може.  Пиеме много сок, вода и какво ли не, но не може и не може по час, час и половина. Влизаме и излизаме в тоалетната по сто пъти, тя чак се  е разревавала за това че не може да се изпишка.  Личната ни докторка каза че е от стрес. При всяко детенце е различно.

# 367
  • София, "Младост 3"
всяко дете реагира на ужаса... няма нещо без последици - закон на Нютон - вяско действие си има обратно и равно по сила противодействие
ще направя цвутна снимка и с нея ще ида при Гайдаров - КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТОВА?

# 368
всяко дете реагира на ужаса... няма нещо без последици - закон на Нютон - вяско действие си има обратно и равно по сила противодействие
ще направя цвутна снимка и с нея ще ида при Гайдаров - КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТОВА?

Peace Мисля че е добре. Непременно иди след като направите снимката, така ще има и какво да му покажеш. И аз пак да си кажа, важно е е да събереш поне още едно мнение.

# 369
Момичета, някой може ли да ми даде координати на нефролог, но не детски - ще ми се да си видя бъбреците, защото преди време имах проблеми и май нещата в момента не са съвсем наред, но не знам при кого да отида  Rolling Eyes

# 370
Нати, нефролог не мога да ти препоръчам, но добър уролог за възрастни има в Токуда блница. Много е симпатичен доктора, казва се Мирчов. Препоръча ни го нашето GP и наистина останахме много доволни. Записва се час на телефона на регистратурата в Токуда.

# 371
здравей  marychery
Защо не пробваш да направиш леко погалване върху пикочния мехур преди да правите анализите на урината Един вид масаж След това обясни на дъщеричката си ,че ще си починете на някоя пейчица докато дойде пипито и се опитай да и разкажеш някаква приказка за морето или дъжда,нещо свързано с вода Разбираш ли ме направи нещо като автотренинг,внушение което би я разхлабило и може да има резултат,Незнам дали в Бг  има едноразови торбични за урината ,ноито се прилепват така поне взимаме ние анализи Поинтересувай се в аптеките Успехи 

# 372
  • София, "Младост 3"
marychery това с риутала е добра идея - като почнеш от преди взимане на урина и свършиш с това какво правите след като тя е пишкала - винаги нещо любимо /ако може де че с това бързане в нашето трудно ежедневие/...
но може да д аде ефект

# 373
  • в мъжки прегръдки
Здравейте.
svemim, добре дошла при нас. Не мога да ти помогна с информация, но се надявам някоя от другите мами да ти помогне. Успех!
Нати, тел. на Токуда е 4034000. Успех!
Наде, къде ще правите цветната снимка? Имай предвид че детенце може да не се изпишка по време на снимката и целия труд ще отиде напразно. Дай й преди това да пие повече водичка. Освен това предния ден трябва да е на диета. На нас това първия път не бяха ни го казали и се оказа че Марти има много газове в стомахчето и не се виждат добре бъбреците и уретерите. Млякото което пият е много газообразуващо. Марти предния ден преди повторното изследване пи лечебна хумана и му давах еспумизан капки. Имаше и диета в храненето но предполагам че ти не си я захранила още. Освен това давах противоалергични - кларитин и егиризин 2-3 дни преди изследването.

# 374
Нати, нефролог не мога да ти препоръчам, но добър уролог за възрастни има в Токуда блница. Много е симпатичен доктора, казва се Мирчов. Препоръча ни го нашето GP и наистина останахме много доволни. Записва се час на телефона на регистратурата в Токуда.

Нати, тел. на Токуда е 4034000. Успех!

Благодаря ви, момичета  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт