Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 153
  • 435
  •   1
Отговори
# 420
  • в мъжки прегръдки
Здравейте и от нас.
Ние в събота ходихме на контролен преглед в правителствена болница. Според д-р Гайдаров бъбреците са добре и задръжката още е понамаляла. Предложи като мине година от операцията да направим една сцинтиграфия за да видим на колко % работят бъбреците.

Герда, говорихме си за вас с доктора. Щяла си да ми звъниш за пиелосептил.

Момичета да вземем да пуснем нова тема, а?

# 421
Здравейте майчета, знам че на някои  от децата ви е изписван Пиелосептил, та въпроса ми е как го понесоха децата. Моята дъщеря след 3 дневен прием (по2мл. вечер) има разстройство. Не знам дали е от лекарството или от вирус(че имало и такъв гад в момента). Не мога и с лекаря да се свържа. Абе не знам кажете ми нещо, каквото и да е Simple Smile
Здравейте,
при нас пиелосептила  предизвикваше УЖАСНО повръщане. Всеки ден... но някак си се научих да и го давам когато спи дълбоко и след това вода. Сега дозата ни е 4мл. Пие го с рев и като и отварям насила устата докъто спи. Аз пък забелязвам един неприятен дъх от устата и /въпреки че мием зъбките/ и си мисля че е от лекарството. Освен това от както го давам /така насила/  не мога нищо да и вкарам в устата, голям проблем ни се образува с яденето а преди не беше така.
Ние пък не сме акали от вчера и май пак се запече, въпреки сливите и тиквата... писна ми вече  Sad Cry
Поздрави и здраве

# 422
Мартисън браво, радвам се за вас, Шер и за вас се радвам.
Герда, не усещам лош дъх(даваме го вече 9 дни). Дори ми казва, че сирочето й било вкусно и го пие с кеф. Надявам се да се оправи детенцето.

# 423
Той също ми каза за теб  Laughing Мерси все пак! Една позната ходи до Турция и ни взе за 6 месеца, т.е. до другия преглед при Гайдаров, пък после ще мислим пак как ще купуваме.

Герда, не усещам лош дъх(даваме го вече 9 дни). Дори ми казва, че сирочето й било вкусно и го пие с кеф. Надявам се да се оправи детенцето.
Незнам дали е от това, но аз така си мисля. Ние го даваме от 8 месеца - всяка вечер, кога ще свърши всичко това Tired. Казах и на Гайдаров, но той ми каза че си внушавам.
Зная само че вече детето ми е ужасно стресирано от тези лекарства и всичко... панически се притеснявам от предстоящата ни МЦГ и може би и още някое изследване. Тя дори реве ужасена като ме види в халат след баня. Сигурно и прилича на престилка, незная  Cry Sad много ми е мъчно за всички деца.
Бог да ги пази!

# 424
  • София, "Младост 3"
хйъйде нова тема
ние НЯМАМЕ рефлукс
всичко е на ред на микционната!
черпя ви и ви прегръщам и благодаря на всички ви за подкрепата

сега само ще наблюдаваме хидронефрозата и ако тя в действителност с нищо не вреди на детето - няма да рпредприемаме нищо

# 425
catnadeen честито! Само такива новини да пишем  Hug

# 426
Благодаря ви за подкрепата момичета!
На всички деца желая много здраве и по-малко сълзи,а на майките повече усмивки!

# 427
Катнадийн това е страхотна новина, така ми се иска след 5 месеца и машата МЦГ да покаже че всичко е наред.

# 428
catnadeen Това е чудесна новина!  Hug Радвам се за вас!

нова тема

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 18:54 от Елеонора_76

# 429
Здравейте и от нас.
Ние в събота ходихме на контролен преглед в правителствена болница. Според д-р Гайдаров бъбреците са добре и задръжката още е понамаляла. Предложи като мине година от операцията да направим една сцинтиграфия за да видим на колко % работят бъбреците.

Момичета да вземем да пуснем нова тема, а?

# 430

Здравейте мили родители ,
Пише ви една майка ,чието дете също има сериозен проблем.Много се радвам ,че ви намерих.Ако можете ми помогнете макар и със съвети,ще ви бъда много благодарна.От Варна съм ,детето ми е на 8 години.Казва се Божидар.Преди месец се откри ,че е роден с по -малък ляв бъбрек.Овен това има стеснение на уретера и пикочния мехур и естествено това значи че има везико уретален рефлукс.В ляв бъбрек е 4 степен а в десен 3 степен. От сцинтиграфията се установи че левия бъбрек е увреден и работи на 0 процента(т. е не работи) а десния работи на 100 процента .Рентгенолога който прави снимката каза  че се вижда много малка част от паренхима на бъбрека да работи .Затова  заболяванието ни е много сериозно ,да се спаси и това което е останало от бъбрека за да не се налага да се маха.Сега  пред нас стой решението какво да правя .Имам познат доктор уролог ,който казва или операция или да пие пиелосептил 10-12 години и така да се размине без операция.Но той казва ,че само 50 процента от пиещите пиелосептил се оправят.
Не знам какво да правя .Искам да отида до София и да намеря добър детски нефролог.Някой казват че в Пирогов не са мнго добри ,други ме съветват в Правителствена болница е най добре(но имам информация ,че там са закрили детското отделение) а сега научих и за болница Токуда.Моля ви посъветвайте ме къде да отида .Вие сте с повече опит.

Мнго ви благодаря предварително.Ще чакам да ми пишете.Може и на ел. поща    www.ciji@abv.bg

# 431
  • Благоевград
Здравей, миличка. Не знам дали някой ти е отговорил на питането в темата за бъбреците /може би не, защото тази тема е приключена и вече има същата, но № 7.Тази е № 6. Аз съсвсем случайно видях питането ти, просто защото съм я съхранила в предпочитани, заради едно от мненията.
Та на въпроса: Ние с моя син минахме по този път вече. Диагнозата ни беше /надявам се вече не е/ високостепенна хидронефроза на ляв бъбрек.Думите на един доктор бяха, че не е виждал такава голяма хидронефроза и има вероятност като се отвори да го махнат. Бъбръчето едва отделяше и ние доста се бяхме притеснили да не го изгубим. Доктор Момчилов, обаче, ни вдъхна кураж още по телефона, че щом се е видял бъбрек на цветната снимка и паренхим, който отделя ще го спаси. Така и стана, в момента отделя урина добре /имайки предвид количеството в торбичката след операцията/. От наблюдение и върху другите случаи около мен се убедих, че в Пирогов наистина работят добри професионалисти. Всички оператори са там добри. Тръгвай към Пирогов и не се чуди повече. Въпреки всички, "но-о-о" /т.е. като условия/ това е единственото място в Б-я за малките деца. Когато лежах там една майка разказа следната история: Дъщеря на лекар от провинциален град се оказала с високостепенна хидронефроза  на единия бъбрек, която местните му колеги определили като необратима, т.е. да отива за отстраняване на бъбрека. Постъпва в Пирогов, оперират въпросният бъбрек, той започва да отделя добре и се възстановява. Е, едва ли на 100%. Важното е, че връщайки се в родният град въпросните местни колеги възкликнали "Е, златни ръце имат в Пирогов". Така, че гледай резултатите, а не условията. Пиша ти обстойно защото знам как се чувстваш. С радост ще ти помогна, ако мога с още нещо. Ето ти адреса на новата тема за бъбреците, където можеш да си зададеш отново питането, за да получиш още мнения. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196095.new#new/

# 432
Здравей и от мен

И аз се рових по темите и отначало нищо не разбрах защо е побликувано във вече затворена тема  newsm78А  ама най на сетне ми светна
Не се тревожи Моят син също е роден с ляв малък бъбрек и един нормален Но за съжаление получи инфекция в големия и сега работи само 10 процента Тя е дълга история Ние също имахме рефлю 4 и з степен Направихме операция и така нататък Но проблема е че аз не живея в България и незнам с какво да ти помогна Лекарствата са различни и лекарите също Дано на вас повече да ви провърви Ако мога с нещо да помогна пиши на лични тъй като аз вече не влизам в темата По добре е да се регистрираш че да ти отговарят и момичетата във форума

# 433
Много Ви благодаря .Не знаех че има нова страница.

# 434
Здравейте, аз съм новорегистрирана майка с детенце на което му предстои операция в Пирогов. Дъщеря ми е на 3 години и само преди месец и откриха вродена хидронефроза в дясно , след обстойни изследвания в Токуда при доц. Лилова беше констатирана необходимостта от операция. насочиха ни към Пирогов - д-р Момчилов. Предстои ни да влезем  в болница на 21.08.2007 г.............Просто ми трябва малко кураж..много съм объркана но позитивно настроена...Предварително благодаря!
Здравей, миличка. Не знам дали някой ти е отговорил на питането в темата за бъбреците /може би не, защото тази тема е приключена и вече има същата, но № 7.Тази е № 6. Аз съсвсем случайно видях питането ти, просто защото съм я съхранила в предпочитани, заради едно от мненията.
Та на въпроса: Ние с моя син минахме по този път вече. Диагнозата ни беше /надявам се вече не е/ високостепенна хидронефроза на ляв бъбрек.Думите на един доктор бяха, че не е виждал такава голяма хидронефроза и има вероятност като се отвори да го махнат. Бъбръчето едва отделяше и ние доста се бяхме притеснили да не го изгубим. Доктор Момчилов, обаче, ни вдъхна кураж още по телефона, че щом се е видял бъбрек на цветната снимка и паренхим, който отделя ще го спаси. Така и стана, в момента отделя урина добре /имайки предвид количеството в торбичката след операцията/. От наблюдение и върху другите случаи около мен се убедих, че в Пирогов наистина работят добри професионалисти. Всички оператори са там добри. Тръгвай към Пирогов и не се чуди повече. Въпреки всички, "но-о-о" /т.е. като условия/ това е единственото място в Б-я за малките деца. Когато лежах там една майка разказа следната история: Дъщеря на лекар от провинциален град се оказала с високостепенна хидронефроза  на единия бъбрек, която местните му колеги определили като необратима, т.е. да отива за отстраняване на бъбрека. Постъпва в Пирогов, оперират въпросният бъбрек, той започва да отделя добре и се възстановява. Е, едва ли на 100%. Важното е, че връщайки се в родният град въпросните местни колеги възкликнали "Е, златни ръце имат в Пирогов". Така, че гледай резултатите, а не условията. Пиша ти обстойно защото знам как се чувстваш. С радост ще ти помогна, ако мога с още нещо. Ето ти адреса на новата тема за бъбреците, където можеш да си зададеш отново питането, за да получиш още мнения. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196095.new#new/

Общи условия

Активация на акаунт