За или против бибероните сте?!?

• 3 898
  • 128
  •   1
Отговори
# 45
По-добре залъгалка, отколокото пръст!  Peace От залъгалката все някога ще се отучи, а смученето на пръстите остава с години.
подкрепям
Хриси бе с биберон до 1,10м.Трудно ми бе да я отуча,но пък на една позната детето вече 5 година си смуче пръста.Мисля,че залъгалката е по-добрия вариант!

# 46
  • Русе
да, давам
даже казвам на биберона "умиротворител" Simple Smile
и моята кукла много си хапе ръчичките, даже понякога плюе бибата, за да си лапа ръцете....

# 47
И ние сме без биберон от самото начало по взаимно съгласие между мен и бебето Simple Smile
Не виждам защо смятате, че ползването на биберон изключва по някакъв начин смукането на пръстите? - да не би нон-стоп да стои с биберона?

# 48
за Peace
аз съм била с биберон до 2 години и нещо и нищо ми няма на зъбите.
Peace
Моето дете смучеше биберон до 1г.3-4м. само за заспиване един ден простореших да не му го дам и му казах , че Баба Меца го е взела и до тук.

# 49
По принцип съм против. Но като получих тежки усложнения след секциото и един месец лежах по болници, кърмата ми спря. Като няма цица, се наложи да я залъгвам с биба hahaha, иначе лапа пръстчето.

# 50
И аз и синът ми сме против залъгалките  Laughing

# 51
  • в сбъднатите мечти
По-добре залъгалка, отколокото пръст!  Peace От залъгалката все някога ще се отучи, а смученето на пръстите остава с години.
Не съм съгласна с това твърдение! Моята дъщеричка си смучеше пръстчетата до към осмия месец, когато започна да пълзи. Но смятам, че влияние оказа и факта, че предлагах гърда при всяко нейно желание.

# 52
За - но само за заспиване, а не за смукане по цял ден.

# 53
basilisk, на кърма сме, но я давам изцедена с шише.
Но нощем го кърмя от гърда.
Това е супер - а денем даваш шише, защото ходиш на работа или просто бебето не ще да суче? Като гледам сте във възрастта, когато може да почват разни стачки и дърпане от гърдата, но щом нощем суче, още не е късно да го върнеш на гърдата - ако ти желаеш разбира се, но предполагам, че ще ти е много по-лесно така.
Според мен не бързай със залъгалката, защото тя допълнително разсейва бебето от цицата като му залъгва сукателния рефлекс. Все пак то е защитено донякъде от инфекции чрез кърмата, така че няма нищо толкова страшно да си лапа ръцете. А лапа ли ги все пак или суче някой пръст както се суче биберон или цица?
Може да използваш момента когато смуче ръцете, за да използваш да му бутнеш цица. Пак повтарям - в случай, че искаш да възстановиш сукането и през деня. Тогава също е много ценно да използваш моментите когато бебо заспива или проплаче насън през деня - наместваш се до него и даваш цица. Тези стачкуващите по принцип обикновено приемат цица когато са сънливи (явно и вие сте така, щом сучете през нощта.) Стачката е период, който отминава, стига да не се откажеш напълно и да почнеш да даваш само шише.

# 54
Моите патета изобщо не са искали биберон-залъгалка,но сега ,като гледам Дарко от време-навреме си смуче палчето,но дано не продължи дълго!Иначе съм против залъгалките...

# 55
  • София
и аз съм на това мнение Peace

# 56
ЗА-Давам от 2 му ден. Сега го иска нощем понякога.

# 57
  • София

Аз също! Peace

# 58
  • София
Синът ми така и не "залюби" бибероните. Тъй като е изключително кърмен той си е задоволявал сукателните нужди на гърдите ми и никога не си е смукал пръстите. Наскоро откри биберон в играчките си и много се забавлява като му дъвче твърдата част, а го държи за силикона.

Може да се каже, че съм ПРОТИВ бибероните. Виждала съм деца със сериозни изкривявания на челюста именно от дълга употреба на биберони и се постарах поне тази беля да не си слагам на главата.

# 59
против съм-но синът ми е за Winkне може без него

Общи условия

Активация на акаунт