За или против бибероните сте?!?

• 3 995
  • 128
  •   1
Отговори
# 60
Синът ми така и не "залюби" бибероните. Тъй като е изключително кърмен той си е задоволявал сукателните нужди на гърдите ми и никога не си е смукал пръстите. Наскоро откри биберон в играчките си и много се забавлява като му дъвче твърдата част, а го държи за силикона.

Може да се каже, че съм ПРОТИВ бибероните. Виждала съм деца със сериозни изкривявания на челюста именно от дълга употреба на биберони и се постарах поне тази беля да не си слагам на главата.
все едно аз съм го писала Peace. Вики е 1:1

# 61
  • Стара Загора
Аз съм ЗА биберон-залъгалките,но с мярка .Използвам го само за приспиване и синът ми щом го лапне веднага затваря очите.

# 62
За - с мярка и до едно време Simple Smile

# 63
  • При хората, които обичам
Аз съм за.
Голямата дъщеря не искаше биберон, но си смучеше пръстите до петгодишна.
Малката имаше залъгалка и сама се отказа на 10-11м.

# 64
и аз мисля да използвам беберон, но както казват и другите мамчета с мярка разбира се!

# 65
  • Бургас
За - с мярка и до едно време Simple Smile
Абсолютно подкрепям. Особено, когато детето е малко има нужда да задоволява сукателния си рефлекс. Не мисля, че ще имам проблем да я отуча, когато стане на година и два, три месеца. По-скоро съм убедена, че няма да имам проблем де.  Mr. Green Peace

# 66
Давам биберона,когато заспива.

# 67
аз съм "за" - наистинА по-добре отколкото пръстчетата

# 68
Аз упорито ги учех да си държат бибите в устата, точно, за да не си лапат по-нататък ръцете,но в началото не ги искаха. После малко по малко свикнаха, но специално купихме от ортопедичните биберони, целите силиконови, за да не ги обиват докато спят. Сега вече само от време на време ги слагат, като заспиват, а и ръцете рядко лапат.

# 69
Аз давам,но нощем като си я изпусне,трябва да ставам пак да я дам и това става по 16 пъти ooooh! Whistling Ако можех да върна времето на зад,нямаше никога да дам Naughty

Последна редакция: сб, 17 мар 2007, 10:50 от gudza

# 70
ЗА, но в екстремни ситуации, за успокоение, не за постоянно тъпчене в устата.

# 71
Ние ползваме биберон само при заспиване, а вече е време да го махам. Но сега ни растат зъбки и сме толкова кисели, че май трябва да изчакам докато се успокоим. Чела съм че по лесно се отказват от биберон, отколкото от това да си смучат ръчичката.

# 72
По-добре биберона в устата, отколкото палеца.  Simple Smile

# 73
Как да не съм "за"бибероните,при положение,че ако не е биберона в устата му там са ръцете.Заради те зи пръстчета,които все са в устата му е повръщал не един път,така че по-добре биберон.А колкото до отказването от тях след това направо не ми се мисли ooooh!

# 74
  • София - Бургас
Предпочитам биба, пред пръстче...

Общи условия

Активация на акаунт