За или против бибероните сте?!?

• 3 990
  • 128
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм ЗА.Помага и при никненето на зъбки

# 76
Давам! Тук ме убедиха, че не било вредно. Аз лично не го смятам проблемно, ако сама не може да се откаже тогава ще му мисля. За сега го търси главно вечер докато заспи, това си е голям напредък, като се има в предвид, че не съм се опитвала да я ограничавам.

# 77
От двете злини по-малката.Давам бибка,но гледам да е по-рядко

# 78
  • София
Въпреки,че съм против биберона Дани го ползваше 8 месеца.
Доста труд положих докато го откажа след това от него,но биберона за мен е по-малкото зло от смученето на пръсче.

# 79
мойта малката въобще не искаше биберон

# 80
С биберон е да, от родилното го учех с него, по-добре е от пръста, защото са уж ортопедични. По принцип само заспива с него, не е по цял ден в устата му. Не е пристрастен.

# 81
оооо без залъгалка сме загубени, още в болницата я дадох Mr. Green

# 82
нашите и двете са хитри и отказват биберон когато видят, че не пуска мляко. Иначе съм за.

# 83
Против. Първо зор да го научиш, после зор да го отучиш и за какво...ако бебето плаче има нужда от нещо, което надали е биберон.

# 84
Да давам биберон още, макар че не съм му фен  Mr. Green За изкривяване на зъбите да ти кажа познавам възрастни и деца, на които са им криви зъбите, а никога не са им давали биберон, така 4е това не е показател ! А за захапката - да има нещо такова, но тя се получава при системно и дълго ползване на бибероната  примерно след 3 годишна възраст, но сега има анатомични биберони така че не се притеснявай !!!

# 85
Моя син ползваше залъгалка до 2г. 3м. и няма никакъв проблем със захапката. До към година и половина почти непрекъснато му беше в устата. На мен като малка нито залъгалки  са ми давали, нито някога съм пила от биберон а имам кофти захапка. Така че това е относително вярно за бибероните и захапката.
Определено съм за залъгалките - успокояват детето, чешат венците при растежа на зъбите.
smile3504 smile3541

# 86
  • София
ЗА
Предпочитам залъгалка пред пръст в устата
Относно отказването- става,не е толкова трудно....

# 87
  • София
за съжаление колкото и да се опитвам да "рекламирам" бибата синът ми си харесва палчето и се чудя как ще се отучваме  Thinking

# 88
  • по света
Аз не съм нито за нито против,но факт е че Пресиана не го иска.Когато имаше колики и давах с мед и като свършеше меда съответно и биберона се изплюваше.Сега изобщо не и давам.

# 89
  • гр.Варна
....Когато имаше колики и давах с мед

Мед?А,това не е ли силен алерген?!!! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт