За или против бибероните сте?!?

• 3 993
  • 128
  •   1
Отговори
# 90
ЗАААААА!!!!!!!!! До скоро не искаше и да чуе за биба,но от няколко дни се пристрасти.Много го успокоява,а и е идеална запушалка за гръмогласна уста  baby_neutral hahaha Все пак няма неотучило се дете,нали  newsm78

# 91
И ний сме с биба ама нещо на последък и се назландисваме, предпочита си рачичката. Иначе не би трябвало да представляват какъвто и да е проблем за правилното развитие на детето, няма да ги правят иначе. Thinking

# 92
За  Peace , доста ни успокоява, не знам какво ще правя без нея.

# 93
За мое щастие детето ми не хареса изобщо бибероните. Grinning

# 94
Ние сме на кърмене,обаче той още от болницата се опитваше да си навре и двете ръце в устата и там педиатърката ми каза да му давам биба,защото иначе се бие без да иска по главата и се събужда.До миналия месец не заспиваше без биба,но сега вече сам си я маха като не я иска и свикна да спи без нея.Така,че при нас даде доста добри резултати.

# 95
Твърдо ЗА.
Нищо не изкривяват, носят утеха и спокойствие на бебето. Смукането на палеца е ужасен навик, много трудно изкореним и който наистина води до изкривявания и на зъби, и на пръсти  Stop

# 96
  • При хората, които обичам
Да, права си Блонди. Както и по-напред се изказах, имам опит и с пръст, и с биберон. На Василена определено и помагаше при коликите. Помагаше не в смисъл, че ги успокояваше, а успокояваше самата нея. Като свършиха коликите и започнаха да растат зъби, явно вече не и трябваше.

# 97
От двете злини избери по-малката-биберон Peace
Точно така направих и аз, когато Наско започна да си смуче палеца. А като стана на 9 мес. реших, че е време да пробвам да го откажа. Защото ползвах бибата повече за свое удобство, отколкото за негово. Беше готов за тази промяна и за седмица се отучихме  Peace

# 98
Да,давам,само не знам как ще я отуча после.Лошо ми става като си мисля само.Но предпочитам да е биберон,отколкото ръцете.

И аз така-пред смучене на пръстчето предпочитам биберона.
Благородно завиждам на дечицата,които нямат нито един от тези навици,а определено познавам такива Wink

# 99
ЗА. По-добре е от ръцете. Когато сина ми започна да поразбира се направих че го хвърлям през терасата и се прикучи с 10мин рев. А ако смучеше пръста newsm78 newsm78 newsm78

# 100
  • София
Твърдо ЗА.
Нищо не изкривяват, носят утеха и спокойствие на бебето. Смукането на палеца е ужасен навик, много трудно изкореним и който наистина води до изкривявания и на зъби, и на пръсти  Stop

Много зависи- колко често и дълго се ползва, от вида на биберона, самото дете предполагам... Каката беше постоянно с него до 1,3г.(само като заспеше дълбоко го махахме) и се изкриви цялата челюст направо. И до ден днешен между горен и долен ред зъби има разстояние колкото едно мое кутре. Зъбите ще оправим със скоби, но челюста...много е трудно. Така че аз бих казала, че и смукането на биберон е ужасен навик.  Confused

# 101
  • сто акровата гора
Да давам й залъгалка, по-добре бибка отколкото палец.  Naughty Още повече, че залъгалките сега са тънички и плоски и не деформират захапката, което не може да се каже за пръстчетата, а и бебетата имат нужда да цокат нещо, това ги успокоява и забавлява. Счита се за патология ако след година и половина не може да се раздели със залъгалката. Пък и имам пресен пример, племенника ми се отказа от залъгалката на годинка някъде, а от смучене на палец детенцето на една приятелка още не може да се откаже, а е вече на 3 години.

# 102
  По-добре биба отколкото палец!

# 103
по скоро за но не повече от 10 месец до 1 годинка да се ползва
 аз го скрих на каката като беше още 10 месечна - като не само бибката и а и шишето и с биберон - давах вече от чашка или със сламка  Peace
с малката не ползвам нищо от рода

# 104
Аз съм против, но и двете ми деца са гледани с биба. Казват, че кърмачетата имали нужда от допълнително цокане...
Дъщеря ми беше с биба до 2години и половина - отучването беше кошмар. Тя говореше с нея - само я отместваше в ъгъла на устата и си казваше какво иска, спеше с нея и ако изпаднеше от устата - търсене из леглото и съответно рев ако не я намираше...
Сега малкият е с биба, но само през нощта...

Общи условия

Активация на акаунт