За или против бибероните сте?!?

• 3 895
  • 128
  •   1
Отговори
# 30
НИкога не съм давала залъгалка. Против разбиранията ми е, а и детето не се успокояваше от нея, нито е смукало някакъв определен пръст. Така че има наистина бебета, които нито пръст смучат, нито залъгалка. Може новите залъгалки не са толкова вредни, но пък съвсем безвредни също не могат да бъдат.

# 31
  • Варна
Давала съм биберон.И аз съм на мнение ,че е по-малкото зло.До годинката детето само се отказа от него.

# 32
  Моята дъщеря се отвращава от биберона Sick-като й го сложа в устата,започва такъв рев.... ooooh!Но пък иначе си лапа цялата ръчичка Confused

# 33
За биберона съм, мисля че по- лесно се отказва от палеца    Peace

# 34
Не съм съгласна, че единствените 2 алтернативи са биберон или пръст. Моят син никога не е ползвал биберон и никога не си е смукал пръста.
Не са единствените алтернативи,но за кърмените бебета!
На всички ни е известно,че бебетата имат много силен сукателен инстинкт.Кърменото на поискване бебе според мен няма да иска биберони или да си смуче пръста,защото когато поиска-инстинкта му е задоволен от гърдата.За съжаление при хранените с АМ бебета,или на смесено хранене, няма друг начин за задоволяване на инстинкта му за сучене,освен с биберон или пръст.
Предполагам,че твоето бебе е кърмено.Моето не е кърмено и разчитам на биберона.
  bouquet
Така си е. Моите докато всичките им хранения бяха на АМ, не знаеха що е залъгалка, но сега като се размрънкат или си захапят ръцете, единствено от залъгалките се успокояват.

# 35
  • гр. Козлодуй
Определено съм ЗА да се използва биберон-залъгалка, обаче не и мечето ми Simple Smile. Той си предпочита палчето и нищо друго. Докато имаше колики съм стояла до него, за да подпирам с ръка бибата, защото той я изстрелваше на разстояние Simple Smile. Сега да видим как ще го откажа от смукането на палеца  newsm78

# 36
  • София
Предпочитам да дам залъгалка, отколкото да си смуче пръстчето.

# 37
Моят малък бонбон упорито си яде ръцете... Satisfied
По съвет на педиатърката сложих ръкавички, но той дъвче тях или засмуква пръстче през плата...
Чух становището, че бибероните изкривявали небцето, че след това зъбите се изкривявали.
Чух обаче и че съвременните биберони са така направени, че изобщо не били вредни.
Вие какво смятате?
Давате ли вие биберончета?
За Peace бибероните.
Ако е пръст в устата по - добре да е биберон.
Не съм съгласна, че единствените 2 алтернативи са биберон или пръст.
Разбира се ,че това не са единствените две алтарнативи.
Но темата касе бибероните и смученето на пръст.

Моят син никога не е ползвал биберон и никога не си е смукал пръста.
В такъв случай при това положение вие сте ок. Peace

# 38
  • У дома... някъде
Не смятам че изкривяват нещо,а и е по-добре отколкото да си дъвчи пръстите.По трудно ще се отучи от този навик,а мисля че с бибата няма да има такъв проблем. PeaceТака че съм ЗА Laughing

# 39
  • София
Против съм.А и двете ми деца не искаха биберон,но и не съм настоявала. Peace

# 40
  • София
По-добре залъгалка, отколокото пръст!  Peace От залъгалката все някога ще се отучи, а смученето на пръстите остава с години.

Много точно казано, и аз съм на това мнение Peace

# 41
Аз съм За, но дъщяря ми е категорично Против - от малка си предпочита палеца Hug

# 42
  • Ямбол
Нищо против  Peace

# 43
  • София
Бибероните са анатомични, а от пръстчето можело да се изкриви захапката.
Да, ама Магдалена изобщо не смята така Mr. Green
Тя просто не желае биберони, няма какво да направя Laughing

# 44
  • На черешата
 И двете ми деца са били без биберони. Peace

Общи условия

Активация на акаунт