ЗОНАТА и ние - тема 17

• 29 367
  • 623
  •   2
Отговори
# 315
  • Пловдив
Белушани, идея нямам Grinning ами това е рецептата, да.
Има ли друга?

# 316
Ами нямам представа ама тук виждам 6БВ, почти половин БП и никакви мазнини, как като се направи, раздели и изпече стават балансирани, нямам идея. Grinning

Поправям се веднага, отдолу пише, че всяка една ще е по 1БВ, само в "заглавието" е заблудата.

# 317
Много ми е трудно с идеите за обяд и вечеря. Старая се да спазвам всичко точно, но някакси ми се губи идеята за това какво да сложа в кутията и какво да приготвя за вечеря.

# 318
Много ми е трудно с идеите за обяд и вечеря. Старая се да спазвам всичко точно, но някакси ми се губи идеята за това какво да сложа в кутията и какво да приготвя за вечеря.
Аз си направих файл, в който си записвам всичко, което съм пробвала и ми е харесало, с линкове към рецептите.
И като зацикля откъм идеи го отварям. Много по-лесно ми е така.

# 319
Може ли да ми пратиш някой линк, може и на лично, за да не спамим.

# 320
Може ли да ми пратиш някой линк, може и на лично, за да не спамим.
Изпратих Simple Smile

# 321
  • Пловдив
Уф...тия тарталети били само БВ Simple Smile т.е като блат за сандвич. Добавяш П и М.

И на мен ли е трудно да измислям.

# 322
Ако сега стартираш със Зоната може да започнеш със суха храна. Например за обяд :
- салата, плод, нахут или филия пълнозълнест хляб за въглехидрати
- яйца, печено пил. месо, шунка, скир,котидж за протеини
- маслини, ядки, зехтин за мазнини
В първата седмица си бях направила екселска таблица с меню за всеки ден и мерех и теглех
През уикенда си правя седмичен пазар с основни продукти по Зоната и след това ми е лесно - отварям хладилника и почвам да мисля, меря и пълня кутии за храна за закуска, обяд и следобедна закуска на работа.

# 323
Подкрепям мнението на Вита. В началото за добър старт и разбиране принципите на Зоната е най-лесно и удобно със салати/плодове/ с месо/риба/яйца и зехтин/маслини.

Днес за закуска - 3 блока - скир, овесени трици и зехтин.
Обяд 4 блока - риба със зелена салата сушени домати, зехтин и замразени вишни.
Вечеря 4 блока - контра филе запечено с вино, зелена салата със зехтин, репички и пресен лук.

# 324
Мама на нана,отчиташ ли виното като В когато готвиш пържолите? Като пека за незонуващите вкъщи картофи с месо и бира във фурната ,понякога си слагам от техните картофки по 45 гр за БВ ,но всеки път се питам дали бирата трябва да я отчета някак си. Реално тя е извряла или е останало малко в сосчето,но аз си слагам само картоф без сос Rolling Eyes

# 325
Аз ги отчитам и виното и бирата, все пак се поемат от храната при термична обработка.

# 326
Аз не ги отчитам, защото на 1 кг месо сложих 200 мл. вино. Това са 2 блока, които на моите 100 г. месо не се отразяват.

# 327
  • Варна
Подкрепям мнението на Вита. В началото за добър старт и разбиране принципите на Зоната е най-лесно и удобно със салати/плодове/ с месо/риба/яйца и зехтин/маслини.

Днес за закуска - 3 блока - скир, овесени трици и зехтин.
Обяд 4 блока - риба със зелена салата сушени домати, зехтин и замразени вишни.
Вечеря 4 блока - контра филе запечено с вино, зелена салата със зехтин, репички и пресен лук.
Не е ли много като обем "зелена салата със зехтин, репички и пресен лук." за 4блока или има и друг въглехидрат?

# 328
Моите блокове от въглехидрат почти никога не са 11 за деня. А може би 8-9-10. Аз обичам зелени салати и си ги ям, е няма как да е 2 блока от зелена салата. Но със зеления лук и репичките става поносимо. Много лесно за изравняване е чаша вино, блок запарен ечемик/овес, който при мен е 50 гр. Още по-лесно е да изядете фурма или третинка банан, или да изцедите в салатата лимонов сок. Аз не се впечатлявам толкова от въглехидратите и да са по-малко, важно е протеините и мазнините да са налични и качествени.

# 329
Здравейте. Вече ще си смятам и тегля и салатите. Та може ли да проверите дали сметката ми е правилна?
Маруля - 0,25 БВ - 175гр
Чери домати - 0,25 БВ - 82,5гр
Краставица - 0,25 БВ - 150гр
Зелен лук - 0,25 БВ - 35гр

По тази сметка си излиза доста голяма салата 442,5гр.

Общи условия

Активация на акаунт