ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 635
  • 530
  •   2
Отговори
# 495
Да, да наизуст я знам, но се надявах някоя по- пълна с готвени да се е появила😅 Тиква печена имам, според ИИ 100-110 гр е за болк исках да проверя. И някои други неща за които ми се вижда че бая количества дава
Това е Зоната, ядеш и ревеш 😁
Има дни, в които дори и 9 блока са ми много, ама се насилвам 😁Много храна, много чудо. Това е магията на баланса. Успех в Зоната. Радвам се, че тук си помагаме-споделяме и подкрепяме.
Благодаря момичета. Злодеида е малко дърта за бебета ама...От утре започвам да се опитвам да се храня балансирано. Четох, че бременните трябвало най-малко 14 блока да ядат. Ужас... Обаче виждам какво се случва, когато не съм в Зоната - подух се и се чувствам дебела.
Чудесна новина. Наскоро ми се случиха много неприятни неща. Та тази новина, в този ред на мисли, направо ми усмихна деня. Бременността е времето, в което Зоната е повече от препоръчителна. 14-15 блока, за да е всичко наред.
По време на моята бременност си хапнах дори толумбички, баклава , вафли, но четях по етикет и балансирах. Качих само 10 кг. Които в рамките на два месеца свалих.
Успех и пиши.
Желая ти едно здраво бебче.

# 496
  • Пловдив
Аз се чудя как да опитам да вляза пак в Зоната...

# 497
Аз се чудя как да опитам да вляза пак в Зоната...

Рязко Simple Smile 1 седмица с най- прости неща, без общи манЖи:) печен зеленчук, яйца, риба, пиле, нахут, тутманика от трици, извара и яйце за закуска. Измисляш първо притеина какъв ще е и после пълниш с В. Да кажем аз днес имам обяд сьомга 4 блока. В са ми печена чушка 1бл, нахут1, домати 1, пъпеш 1, мазнини 85 % шоколад 12 гр. Това въртя с пилешко.
За вечеря ям пак 4 бл- запеканка от 1 бл тиквички 360 гр. 1 бл яйце, 1 бл сирене, 1 бл чедър.
Салата нахут, домати, патладжан печен, 1 бл моцарела за мазнини малко песто. Любима ми е заоекснката във фрайъра я пека 15 мин на 190.
Снощи я правих с тиквичка 1 бл, пиле варено 2 бл 50 гр, 1 яйце, 1 бл чедър, чесън сух, лют пипер, пак е вкусно, гледам да не ям много млечни.

Аз съм схема 2 бл закуска, 4 обяд, 4 вечеря, 1 късна вечеря 200 гр мляко 2% с 3-4 гр ленено семе. Аз съм гладна вечер, сутрин не.

# 498
Знам, че Зоната е най-доброто решение в моята ситуация, но като не ми се яде нищо как да ям 4-5 пъти. Месо пък изобщо...

# 499
Здравейте, следя ви от известно време и смятам вече да започна да се храня по Зоната. Все още изчиствам някои въпроси, но да ви питам, като пишете/следвате рецепти, под " яйце" за цялото яйце ли става дума или слагате само белтъка? Имам да свалям много килограми, явно ще трябва да следя да съм повече в зелената част, но има рецепти за които просто се двуумя само белтък или може цялото яйце. Също така какви омега добавки взимате? Благодаря предварително!

# 500
1 блок П е или 1 цяло или 2 белтъка. Ако са много яйцата за деня можете 1 то да го смените с 2 белтъка. Аз си ям до 2 цели.

# 501
  • София
Знам, че Зоната е най-доброто решение в моята ситуация, но като не ми се яде нищо как да ям 4-5 пъти. Месо пък изобщо...
То не е задължително 5 пъти, пишат, че авторът на Зоната самият актуализирал мнението си, че и 3 пъти ядене е достатъчно. За мен пък като месоядно - месото хич не е много на фона на някои зеленчуци, като зеле например.

# 502
  • Пловдив
Уф, Жаки...то мн.лесно звучи, ама кат тряя вадя кантари, таблици и се отказвам. Писала съм го и преди, че ми е трудно да ги сглобя.
Благодаря! Ще премислям...

# 503
Уф, Жаки...то мн.лесно звучи, ама кат тряя вадя кантари, таблици и се отказвам. Писала съм го и преди, че ми е трудно да ги сглобя.
Благодаря! Ще премислям...
И на мен така ми мина бързо меракът, а най-трудно ми беше закуската сутрин и може би това най ме отказа. Не успях да свикна да закусвам и то до 1 час след ставане. Сега мисля пак да се пробвам, но няма да се насилвам да ям веднага. Просто ще го приема не като хранене по Зоната, а балансирано хранене Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 504
  • Пловдив
Ооо, аз пък мога Simple Smile Даже е задължително! Сложното ми е съчетаването и т.н...а то не може за всичко готови рецепти.

# 505
  • София
Според мен не е въпрос на живот и смърт да се балансира всичко до грам, а да се ядат предимно нещата от зелената зона и да се ограничават мазнините (това на мен ми е най-трудно).
И да са повече протеините - едва ли ще има отрицателен резултат, но въглехидратите не трябва да се махат напълно.
Питала съм защо не отчитат протеина в гъбите и зрелия боб - не бил пълноценен, обаче гъбите са предимно протеин.
Пример - сутринта задуших пилешко, добавих патладжан, но нямах време да довърша яденето. Сега се прибирам, ще сложа и гъби, а за баланс - имам някакви лидълски оризови спагети, тъкмо да попият течността. Това ще са 4 порции обяд.

# 506
Ами аз не закусвам до 1 час след ставаме, тренирам на гладно, няма как да ям преди йога, ще върна поръчката 😅😅😂
Имам три основни хранения и малка късна вечеря както писах.
На мен и моят ритъм на живот така пасват нещата. На 95% съм в зелена зона. Единствено 85% шоколад ми е червен. Но той ми е важен за серотонина😅
Не ми е зор да тегля, а да режа. Ей до ся кълцахме с моя мъж затъват. Добре че тий ми помага че иначе не знам…

# 507
Аз почти две години направих,не тегля нищо след 5-6 месец над година вече.
От книгите съм запомнила,че само животинския протеин се брой за БП защото растителния не влияе така на инсулина и количествата му в зеленчуците/бобовите са минимални.

# 508
  • София
Зрял боб:
23.58 г протеин
60.01 г въглехидрати
0.83 г мазнини
Фибри   24.90 г

Сигурно има причина да не се смята растителният, но си го има.

# 509
  • Пловдив
Лещичка, ти си писала, ама...опиши и ти няколко твои хранения, моля.

Общи условия

Активация на акаунт