ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 541
  • 530
  •   1
Отговори
# 525
Аз винаги държа консерви от грах,нахут, боб и царевица в шкафа за да имам лесни въглехидрати.
В началото и аз правех грешката с тези огромни и невъзможни за изяждане количества в зелена зона. Бях наблъскала 3ББ миш маш уж за едно хранене ,който като тегло беше към 700гр. та си го делих за няколко пъти Joy но с времето се свиква от кое колко ти идва добре като грамаж и се наместват нещата.
А протеина в лещата не го мисли, не го броим като такъв според Бари Сиърс, а щом той казва така съм приела че няма какво аз да го мисля Grinning

# 526
  • Пловдив
И аз искам пак да почна...да видим.

# 527
pticasprujina, лично аз ям основно плодове за въглехидрати. С тях бързо си набавям въглехидратите. Примерно 2 средни смокини са 1 блок, като за хранене от 3 блока, са 6 смокини ( които честно казано, не ми стигат). Грозде, банани...пробвай с плодове, ще ти е по- лесно.

# 528
  • София
Здравейте, момичета! Реших да започна да се храня по зоната с надеждата да оправя някои здравословни проблеми (повишена кръвна захар и висок холестерол) Вчера ми беше първия ден и се справих, не е толкова сложно, но как действате с БВ? То трябва да изям огромни количества зеленчуци, които стомахът ми не побира. С някои от тези в червената зона ли компенсирате? Също има някои зеленчуци имат доста протеин (да, прочетох, че не се смята), но например червената леща има 7 БВ и 3 БП, което ми се струва доста за да се пренебрегва.
Надявам се, че не досаждам, но това е нещо ново за мен и колкото и да чета, все ще имам пропуски.
Това и аз го попитах, но ме отрязаха, че "пророкът" е казал, че растителните протеини не са пълноценни и освен соев и грахов - не се броят. Да не говорим за гъбите, които са предимно протеин, ама не... Ще ми се видя как някой изяжда 1,1 кг гъби за 3 БП. Зрелият боб също.

# 529
Аз все пак реших да карам по интуиция и по това, което е на изхода (то е най-добрият индикатор за балансирано хранене). На червената леща, боб мунг, гъби си им смятам протеина, нищо че "пророкът" не дава. Не че ям кой знае колко от тях, но си правя разни заместители на хляб.

# 530
  • София
Това и аз го попитах, но ме отрязаха, че "пророкът" е казал, че растителните протеини не са пълноценни и освен соев и грахов - не се броят. Да не говорим за гъбите, които са предимно протеин, ама не... Ще ми се видя как някой изяжда 1,1 кг гъби за 3 БП. Зрелият боб също.

Cuckoo, смятам че тонът ти е крайно неуважителен към хората, които са отговорили на твоето питане- хора, които са чели повече от теб, вероятно имат по-дълъг опит в режима, и са ти подали информацията сдъвкана, за да ти помогнат и да ти спестят време и усилия.
Ако не си съгласна със становищата на автора на режима, разбира се, си свободна да се храниш и изчисляваш храната си по какъвто искаш начин. Все пак си мисля, че подобни язвителни постове за пророци и (по подразбиране ) сляпо следващи ги хора, са напълно излишни. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт