ЗОНАТА и ние - тема 17

• 27 406
  • 583
  •   1
Отговори
# 570
Аз лично за себе си не вярвам ,че има каквото и да е чисто месо без антибиотици и хормони по магазините. Няма как обаче да си гледаме кокошки и пуйки по терасите ,та просто купувам и затварям очите.
Пуешко специално месо и наденички взимам от Метро ,има големи тарелки 800гр на Делия, та веднъж месечно ходя и си зареждам от там.

# 571
Виждала съм май на тази марка, че на опаковката има сертификат, че уж е чисто месото...

# 572
Уж има сертификат,но пак казвам за мен това си е мижай да те лъжа Joy
Чисто месо е когато ти сам си го гледал и хранил. По разни фермерски пазари продават и домашно ,ама като са го хранили с разни изкуствени смески дето пилето става 3 кила за  под месец, не знам кое точно му е домашното освен цената Grinning

# 573
Ако се загледате в етикета на Делия - страна на произход на месото е Италия. За това вече или купувам домашно пуешко или от тях само на промоция, или от Лидъл на промоция.

# 574
  • Сливен
Момичета,направих си манджа,в която имам 34 БП,34 БМ и 14БВ и блокирах как да ги изравня.
Ще ям по 3 или 4 блока на хранене.Количеството е голямо,понеже и детето ще яде от същото.

# 575
  • София
Момичета,направих си манджа,в която имам 34 БП,34 БМ и 14БВ и блокирах как да ги изравня.
Ще ям по 3 или 4 блока на хранене.Количеството е голямо,понеже и детето ще яде от същото.
Измери готовата манджа и теглото раздели на 34. Това ти е 1БПМ и 0,41 БВ.
Напр. за 3 блока имаш 1,77 БВ, които трябва да добавиш. Дали хляб, картофи, ориз, спагети, плод или нещо друго - изборът си е твой. За 4 блока - добавяш 2,36БВ.

С една приятелка, която също е на режима установихме, че това пилешко в хранителната верига е бъкано с хормони.
Как установихте, при положение, че хормоните се дават на живото пиле и са подействали на растежа му, но едва ли са останали в месото?

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:56 от Cuckoo

# 576
Преди години бях срещнала информация, че заради хормоните пилетата влияят на децата. Струва си да се поразровите по темата. Само домашно отгледаните свободни кокошки има шанс да са чисти откъм хормони. Вместо птиче месо предпочитам риба див улов, верно хамалогия си е ходенето по складове и пак остава рискът от замърсяване с дигоксин. Иначе прясна на пазара.

# 577
  • София
Аз също съм чела, не само на деца, но и на възрастни. Не оспорвам разликата между органик и масовата храна и ползата от първата. Обаче хормонът влияе на още живото пиле и ми се струва, че се разгражда в организма.
Не зная доколко е истина или само на документи, но ето какво пише ИИ:
Скрит текст:
В ЕС е забранено да се добавят хормони във фуражите за пилета. Птиците растат бързо поради селекция и хранене, а не заради хормонални добавки.
Антибиотици и лекарства могат да се използват при заболявания, но задължително има карантинен срок преди клане – период, в който не се дават медикаменти, за да се изчистят от организма.
Въпреки това, някои източници твърдят, че в индустриалното производство понякога се използват стимуланти или антибиотици, които могат да оставят следи в месото, ако не е спазен карантинният срок.
https://www.actualno.com/useful/kak-da-premahnem-hormonite-i-ant … news_2374093.html
Точно този сайт не ми е еталон за информация. Но пък в Готвач.бг пише, че повечето пилешко у нас е внос от Ю. Америка, където хормоните са разрешени.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 14:31 от Cuckoo

# 578
Здравейте, Зоновци,

нова съм в този режим и има доста неща, които не ми са съвсем ясни.
Моля за малко помощ: овесените трици по таблица са в зелената зона и 1БВ, но по етикет, смятайки, ми излиза 1БВ и 0,7БМ. В такъв случай, когато приготвям нещо с овесени трици, не трябва ли да добавям 0,3БМ вместо 1БМ?
Освен това, ям почти всеки ден за закуска по 2 блока хляб, направен само от овесени трици. Някъде бях чела, че не трябва да се прекалява с тях – пречат ли 2Б на адаптацията и свалянето на килограми?

Извинявайте, ако въпросите ми ви се струват глупави, но още се уча.

# 579
Триците не се усвояват напълно от организма ,затова няма смисъл да се затормозяваме да им отчитаме мазнините. Относно количеството и аз съм чела,че не бива да се прекалява с тях, но 2 блока дневно не смятам че е прекалено. Стига да ти понася на стомаха,тъй като на някои хора им се отразяват зле, не пречат и на свалянето на килограми, реално дори помагат защото засищат за по-дълго време.

# 580
Много благодаря за бързият отговор Simple Smile

# 581
  • София
Здравейте, момичета! Блудни души приемате ли? Simple Smile
Запознах се със Зоната през 2013. Напълнях доста, след като родих, а не както се случва по време на бременността. Няма да изпадам в подробности, но за около година стриктно спазване свалих над 20 кг. Да си кажа, че винаги съм отслабвала много трудно, с много ограничения и движение.
Вече не съм първа младост, поизпуснах се, килограмите се натрупаха пак, че и доста отгоре.
Постоянно спазвам режим, много рядко прегрешавам, захар, тесто, газирано не употребявам. Имам резултати, но са бавни.
Обещавам да прилагам по-строго Зоната. Аз все се въртя около нея, но явно за мен това не е достатъчно.
Храненето днес:
Закуска 2 блока

Обяд 3 болка - малка консерва риба тон в собствен сос, салата моркови, нахут и чери домат, две филийки хляб 109 зърна

Вечеря 4 блока, с месото съм в червената зона, макар и не тлъсто е свинско.  Много ми дойдоха.

За междинна - кисело мляко.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 08:24 от sofyia

# 582
  • Chicago/Varna
Триците не се усвояват напълно от организма ,затова няма смисъл да се затормозяваме да им отчитаме мазнините. Относно количеството и аз съм чела,че не бива да се прекалява с тях, но 2 блока дневно не смятам че е прекалено. Стига да ти понася на стомаха,тъй като на някои хора им се отразяват зле, не пречат и на свалянето на килограми, реално дори помагат защото засищат за по-дълго време.
Леонче, тук съм дала малко по-подробно инфо за овесените ядки. Надявам се да ти се изясни разликата Flowers Hibiscus
За някои храни в Зоната
Ограниченията са за самите овесени ядки. За триците няма ограничения. Т .е означава, че можеш да ядеш всеки ден трици (разбира се в необходимия грамаж за блок), докато самите овесени ядки от 3 до 4 пъти седмично

# 583
Лично аз не ги обичам никак, така и толкова години не се разбрахме с овесените ядки ,та и веднъж седмично не ги ям Grinning триците също са ми откровено гадни и ги консумирам само когато не мога да ги избегна ,но с тях се примирявам защото са зелена зона.
И докато сме на темата за овеса, дали има информация ако триците си ги смеля на брашно с кафемелачка дали пак остават зелена зона или вече минават в оранжева/червена Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт