ЗОНАТА и ние - тема 17

• 29 625
  • 628
  •   3
Отговори
# 615
Аз го хванах в доста грешки, да...
А на Катина повечето рецепти не са ли в червена зона?
Катина си тълкува доста свободно режима и за идеи става,но не и да се следва дословно
Leona_, би ли споделила повече за свободното тълкуване? Стана ми интересно.

# 616
Благодаря за съветите.
Снощи направих тутнмника на Стефи. Много ми хареса. Ще пробвам и с леща рецептата.

# 617
Мистик,по принцип не е хубаво 3 бв само хляб, а и живената има прекалено много мазнини при това не от хубавите. Ако ще консумираш купен хляб е по-добре един съвсем обикновен ръжен хляб с квас,но не редовно.
Аз лично съм си намерила един хляб на фирма Милена,мисля е бургаска. На него пише черен хляб и излиза около 23гр за блок. Хлябът е мекичък и лек,не е сбита тухла като бонус,живена и подобни,съответно тегли леко и 2 филийки ми излизат около 2 блока, с една голяма салата за фибри и всичко е песен Grinning разбира се не го ям всеки ден  ,но пък когато хапвам хляб (и каквото и да било всъщност) искам да ми е вкусно ,а не да преглъщам едва едва тричавите блатчета.  Първите месеци правих стотици опити за блатчета и хляб от трици,леща,нахут и какво ли не и просто не е моето. Затова ограничих хлябът до 2-3 хранения седмично, а през останалото време си набавям въглехидрати от пресни зеленчуци,буркани печени чушки, консерви боб,грах и царевица Grinning
Ирис,при Катина доста често я засичам ,че всичко си го е смятала на око,а мазнините са едно към гьотере. Тя неведнъж я казвала ,че няма нужда да отслабва повече и не е прецизна с мазнините. Като цяло има доста свободно тълкуване на режима и не казвам ,че с нея не се постигат резултати, но като за начало докато свикне окото е хубаво да се тегли и мери по таблица.

# 618
  • Пловдив
Аз мога и без хляб, не ми е проблем...просто понякога като няма какво от магазина.

# 619
И аз съм вземала този хляб на Милена
Мисля че се казва черен немски хляб.,но тук само Вита и Живена се споменава и мислех, че не е подходящ.
Споделете колко кг отслабнахте и за колко време.
За вечеря си приготвям пъстърва печена 120 гр  с 1 80 гр варени картофи  и салата чери домати. Мазнините от рибата. Поправете ме, ако греша.

# 620
Мазнините в рибата са си полезни и за нея ти се полагат мазнини, ако си я пекла без мазнина,можеш да си добавяш зехтин / маслини/ авокадо да си доовкусиш салатата.  Така или иначе приемаме малко мазнини и не е нужно да си намаляме допълнително полезните такива.
Рибата ако я теглиш готова си сложила малко в повече ,но  и на мен все ми се струва малко протеина и често слагам   5-10 гр от себе си Joy иначе картофите и доматите са ок като меню,но съвета ми е следвашеят път да намалиш картофите за сметка на домати(или друг зеленчук). Картофите са от "по-лошите "въглехидрати ,докато например домати/краставици/айсберг  са по-обемни ,имат повече фибри и съответно повече време те държат сита.
Аз моите резултати мисля ги споделих в преден пост за около година и половина надолу с 35кг.

# 621
  • Пловдив
Може ли да питам дали така сглобената рецепта е ок?

# 622
Аз готвя от октомври по зоната за цялото семейство, но при нас не е с цел отслабване.  За себе си мога да кажа, че се чувствам идеално. Не се ограничавам и готвя предимно в червена зона.
Готвя по рецепти от двете книги на Катина, даже най-често тази за децата и зоната. Има едни страхотни триъгълни банички и едни гризинки с лимец, които са любими закуски на децата. Супата, която им е любима, е супа топчета. Днес отново нея приготвях.

# 623

Хлябът живена 3 филийки в най-добрия случай поне 4 блока(да не кажа и 5) а в тях има и мазнини поне 2 блока според това кой точно  вид е хляба. Зеления боб си го сметни по етикет ,защото 2 бв боб в буркан не съм виждала ,а често купувам и излизо около блок. Предполагам е имало захар в буркана ,който е ползвал автора и затова са толкова въглехидрати. Ако не искаш да смяташ си вземи замразен зелен боб и си го тегли по таблица.
П.п. забравих и за филето , варено филе теглиш по 25 гр на блок,та са  75 гр да 3 блока,а не 90 както е написано

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 10:53 от Leona_

# 624
Скрит текст:

Хлябът живена 3 филийки в най-добрия случай поне 4 блока(да не кажа и 5) а в тях има и мазнини поне 2 блока според това кой точно  вид е хляба. Зеления боб си го сметни по етикет ,защото 2 бв боб в буркан не съм виждала ,а често купувам и излизо около блок. Предполагам е имало захар в буркана ,който е ползвал автора и затова са толкова въглехидрати. Ако не искаш да смяташ си вземи замразен зелен боб и си го тегли по таблица.
П.п. забравих и за филето , варено филе теглиш по 25 гр на блок,та са  75 гр да 3 блока,а не 90 както е написано

Защо? Катина винаги е давала, че една филийка Живена е точно 1 блок въглехидрат.

# 625
  • Пловдив
Не, мисля, че е 1,5БВ

# 626
  • София
ИИ ми дава, че хляб Живена е 53г В/100 г, т.е. 1БВ е 17 г. Цитирам "Повечето потребители споделят, че хляб Живена обикновено е около 20 филии на хляб", т.е. 1 филия е 25 г и наистина е 1,5БВ. Просто се смята, не е ядрена физика.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 12:07 от Cuckoo

# 627
И още по-просто се смята по етикет, аз така и не го харесах този хляб ,дали всичко на всичко 1 хляб съм изяла,но  2 филийки излизаха почти,а често и над 3 блока.
Утро77, ето затова в предишен пост обясних,че Катина доста свободно си тълкува режима. Личното ми мнение е, че при нея има резултати със свалени килограми защото така или иначе плюс минус някой грам протеин или въглехидрат все си в дефицит, но реално не си напълно в зоната защото бяга баланса. Катина може да дава много неща, но човека измислил режима е дал формули по които да се сметне точно за 3 секунди и лично аз избирам да вярвам на него, а не на някой който просто  е преписал ,при това не особено успешно.

# 628
  • Бургас
Здравейте,
овес на зърно колко грама е 1 бв?

Общи условия

Активация на акаунт