ЗОНАТА и ние - тема 17

• 30 371
  • 648
  •   2
Отговори
# 645
  • here, there, everywhere
И аз да попитам Леона колко е макс-а на нейната фурна и дали пече с вентилатор или без. Благодаря.

# 646
  • София
Аз си правя известната като " 17 минутна шунка" във фурната. Загрявам фурната на макс ,слагам предварително овкусено парче месо за точно 17 минути след което изключвам фурната и оставям вътре за минимум 5 часа. Обичайно овкусявам месото сутринта, цял ден стои с подправки ,вечерта преди да легна пека шунката, като оставям да стои цяла нощ във фурната.
Четох за тази шунка, но ми се струва малко времето за 1,5 кг свинско, във ФБ групата май цитираха пилешко. Опасността от натравяне от месо не е за подценяване и го казвам като човек, който опитва суровата кайма (тези дни ММ ми разказа за познат, който от купени "запечатани" пържоли се докарал до Пирогов и сериозно възпаление на дебелото черво.)
Важно е температурата в центъра на парчето да достигне 65+ градуса. Има няколко блога за домашни колбаси, които чета, и там пекат отначало на макс и после с часове на слаба температура, следва шоково охлаждане в студена вода.
Помислете рационално - макс. след 2 час фурната е изстинала, какво е ползата месото да стои там.

# 647
В Зоната позволено ли е да се готви с вино?

# 648
  • София
Аз смятам да пробвам с пуешко за мен и свинско за фамилията, като бучна един термометър в най-дебелата част, за да съм сигурна, че ще се опече добре.

Готвила съм с вино, по изключение, нали е в червената част, смятам го като въглехидрат по таблицата.

Общи условия

Активация на акаунт