Сполучливи имитации на маркови парфюми - 60

• 45 085
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Аз моя Al Nashama го размених-докарваше ми главоболие тая слива. Ядрена бомба 😁

# 436
Аз не деля парфюмите по сезони. Единственото, което правя е, че пролетта нося много цветни аромати, а зимата в големия студ по -сладки и самолетни.
Свежите  попринцип не ги харесвам и рядко някой такъв да ми направи впечатление.
Нося Лайт Блу, Лалето на Заг, Белия Чай на Елизабет Арден и всички останали любимци, които си нося попринцип
Това лято ще си взема Coconut Passion.
За любителите на свежи аромати, на чисто пране, на сапун ви препоръчвам ето това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Noora-19828.html
Писала съм и друг път в темата за този парфюм.
Не се лъжете по нотките в описанието.
Не е сладък, въпреки, че има ягоди и мед.
Мирише на прах за пране и сапун, ягодите и меда се усещат прекрасно, но те не са доминиращи.
Наистина е много хубав парфюм.
Аз бях много изненадана.
В началото като ме лъхна един прах за пране и много мощна вълна от сандалово дърво (ама много).
Прибрах го в шкафа. После го извадих и пак тествах. И така няколко дни си го носих.
Офисен парфюм дето се казва, ненатрапчив, много приятен. Наистина е хубав аромат. Мисля, че го имаше и в ДМ.
В Нотино също. Скоро не съм гледала.

# 437
Necha,Gold elixir има ли го за тест някъде във физ.магазин?
Caroline_Bingley,и аз съм нацелила Coconut Passion за лятото,онзи ден в ДМ го пръснах на блотер,и чантата ми ухае лятно без да е натрапващо,добре е пипнат👍.

# 438
Здравейте
Докато търсех един парфюм и намерих благодарение на човек от темата🩷 се рових и намерих на Maison Alhambra - Black origami
Копие на мой много любим - Тим Форд (Черна орхидея)
Той е мой фаворит на всички парфюми, но преди години по време на бременност развих непоносимост към него, че даже го и подарих почти пълно шише. Мина се доста време и намерих този клонинг, честно не ми се даваха пари за оригинал сега.
Първо впръскване и се улавя разлика,но след около 10-тина мин буквално си миришеш на оригинала. Обаче...обаче ...пръснах се само веднъж и повече не можах да го изтрая, явно нищо не се е променило. И така... искам да се разделя с него, купих го преди 5 дни и е пръснато 2-3 фъса и това е. 100мл закупен от парфюми от дубай. Ако има желаещ някой моля да ми пише

# 439
Calabria , не знам, аз не ходя във физически магазини.

# 440
  • BG-DE
Фрау, този парфюм от ДМ имитиращ My way как е като трайност?

# 441
  • Deutschland
Има доста силно начало, после утихва сякаш. Много наситен, няма евтина нотка, а трайността е около час, два на моята кожа. В отзивите на сайта пишат, че е много траен, но за мен не е точно така.

# 442
  • BG-DE
Много благодаря, в Мюлер пробвах Alien от тази серия и ми направи впечатление, че е доста нетраен, явно и този е така, жалко. Моят My way е на привършване и исках да си взема добра имитация, че не ми се дават пари пак за оригинален но засега не намирам добра алтернатива 🥴

# 443
Потърси при арабските парфюми има добри имитации, Пробвай този

# 444
  • Deutschland
Освен D&P да видиш. В Меминген имало магазин на Рефан , но на мен ми е далеч.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 09:48 от Фрау С

# 445
Ходих до магазина за арабски парфюми.
Тествах като абсолютен лаик, по-най-тъпия начин - пръскане и душене на всичко наредено по щандовете,трагедия.🤣🤣🤣
Повечето аромати са пълна скука - или много тежки, или много известни реплики(Розово и Зелено Версаче, Скандал, Коко Мадмоазел
и подобни),  или пък такива с много мускус, много тежки, натрапчиви,направо ужасни.
Все си обещавам да не го правя това тестване на поразия и все се не сдържам.
От всичко харесах само Arabian Princes и Kismet Magic на Мейсън Алхамбра.
Първият е много мой аромат, безопасен избор, типично цветен, има и роза, много е нежен.
Обаче рискувах и си купих втория.
Просто с тази канела ме плени още от първото подушване.
Беше и един от най-първите, които помирисах и много ме грабна.
Рискувам с него, защото е особен.
Малко унисекс, доста нетипичен избор за мен, супер различен.
Другия също ще си го взема по-нататък.
Защото е много приятен и пролетен аромат.
Нищо друго не ми хареса.
Еклера абсурд. Хубаво, че отидох да го видя, че да се убедя, че не е за мен.
Едно към едно с Prada Candy, който изобщо не харесвам.Много карамел, много бензоин, тежка и досадна ванилия.
Мацката каза, че този, който избрах е аналог на някой си Angel's Share и бил много хубав и е най-купуван, което си го знам по-принцип, защото голям вайб се създаде по този аромат. Аз до днес не знаех на кой парфюм е аналог.
Нито знам оригинала, нито съм се интересувала какво що, любопитен ми беше, че много го хвалят разни влогърки из ИГ.
Е, ще мириша като всички останали, ама дреме ми. Стига ми да ми харесва.
Стискайте палци да не се променят нещата и да мога да го нося, че знаете при мен е малко особено положението.
necha, ме заинтригува много с този Victoria, за който писа.
Пък каква реклама само да му направили в ИГ-като от будоара на някоя придворна дама. Много добро представяне има. Направо ме пренесе в друга епоха.
И по нотки ми хареса много.
Няма къде да го тествам за съжаление.
В магазина го нямаха. Много е нов.
Ще го купувам на сляпо май,пък ще е каквото стане.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 21:08 от Caroline_Bingley

# 446
  • София
Като заговорихте за арабски аромати някой има ли мнение и използвал ли е Oud Caramel на Ard Al Zaafaran и Mistic bouquet на Afnan ? Последният се спряга за dupe на Valaya на Parfume de Marly ?
Много съм изкушена да ги купя, но се колебая 😁

# 447
Дами,
Моля, споделете парфюми от Зара, които освен като аромати, но най-вече като дълготрайност са Ви впечатлили. Четох назад в някоя от темите, но ще се радвам да споделите скорошно мнение.🌸

# 448
Дами,
Моля, споделете парфюми от Зара, които освен като аромати, но най-вече като дълготрайност са Ви впечатлили. Четох назад в някоя от темите, но ще се радвам да споделите скорошно мнение.🌸

От моите най-дълготрайни са може би Elegantly Tokyo и Golden Decade. Първият е жасминов и свеж, а държи неочаквано дълго. Вторият също е доста хубав вид Либре.

# 449
  • София
Любимите ми летни аромати: Номад Клое (оригинал и копия), Карл Лагерферд Фор хър, Катр на Бушерон (копието на Заг), Уоманити (оригинал и копие), Ейлиън Екстраординер (оригинал), кремообразния Жадор (оригинал). За това лято съм предвидила и Средиземноморските градини на Хермес. Както се вижда, типично летни аромати, в горещините не понасям друго.

Общи условия

Активация на акаунт