Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 461
  • 810
  •   1
Отговори
# 15
Изписан и е антибиотик калцид. Познайте дали го пие ? Изплю половината сигурно.
Не иска да яде, няколко хапки торта изяде.
Като правим инхалациите истерия....
Направо се чудя дали да рискуваме да се лекуваме вкъщи....

# 16
  • shumen
Flower90,до болка познато.Моя е на 12 вече и разболее ли се и стигне ли се до АБ косата ми настръхва.То е истерия,рев,плюене и обикновенно накрая завършваме в болницата.

# 17
Тези, на които децата им да имали бронхит, нормално ли е да я чувам как хрипти като спи? Все едно има храчка на гърлото .
Направо ми настръхва косата честно...
Не знам какво да правя, направо съм се паникьосала яко

# 18
  • shumen
Flower90,нормално е.Моя като беше с бронхит също така го чувах.Той сам се усещаше и ми казваше,че има храчка и го дразни.

# 19
Аз пък друго да питам като децата са болни от грип как е положението при вас? Другите от семейството разболяват ли се?
Аз съм със страшно главоболие и се чудех дали не е предвестник ба грип и при мен?

# 20
Krasivost, аз имам бърз тест за скарлатина в къщи, още като и видях гърлото на мармалад в неделя с точки по небцето исках да го направя, но не мога да я накарам. Нещо подобно на драмата със зъболекаря....което ми напомня за на Тони зъболекаря, какво стана при вас?
Ако малката вдигне температура ще и направя, тя дава.
Тъп въпрос, беозапсно ли за другите деца малката да ходи на градина?

Дани, и малката хъркаше с бронхита, като си сложа ръка на гърдичките докато спи направо вибрираше...

# 21
  • shumen
Красивост,може и при теб да е грип.Аз винаги досега съм карала каквото и детето.Разболее ли се той,аз съм следващата след него.

# 22
Ще взема да направя тест после.
Мускулните болки до кога ще продължават при детето не знам, то като не пи тамифлу?
Нямам други симптоми само главоболие?

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 08:31 от Krasivost

# 23
Доста често малката като се разболее лепвам аз,баща и че и баба и понякога.

# 24
Аз съм много объркана какво се случва вкъщи.
От петък до петък температура (грип Б), в четвъртък бистър сопол до обяд, дадох Ериус и спря.
Събота и неделя нищо! Нито Т, нито кашлица, нито сопол. Почна да се храни по-добре, вчера дори не спа следобяд. Не сме ходили никъде.
Днес изведнъж, 10 дена след началото на грипа, пак почна бистър сопол и кашлица (влажна, рядко кашля, но гърлено и гадно).

Вариантите са 3:
-някак е хванала нещо ново, което не ми се вярва
-имала е бактерия и сега след спада в имунитета се е развил и кашля от задна хрема
-нещо след грипа се е случило (в първите 9 дни не е кашляла изобщо обаче)

Явно остава и тази седмица вкъщи да следим положението, но се притеснявам като чета за усложнения. Може ли толкова време след началото да започне нещо? Кой вариант ви се струва най-възможен? Тъкмо мислех, че сме приключили и айде наново 😢
Опашка на грипа е кашлицата според мен, тоест още си е болно детето.

# 25
Бързо оздравяване на болните !
Ние до петък продължаваме с цилоксана в ушите ..ушната каза да ходи на градина ,педиатърката пък ми каза да му давам мечета за подсилване на имунитета ..мн странна препоръка незнам до колко са ефикасни ..

# 26
Дам, моето дете започна да кашля миналата сряда, след това вдигна температура. На другия ден тестът отчете грип. Днес е седми ден и още кашля...

# 27
Всички домашни се разболяха, аз не (грип А). Почти едновременно. Малкият ми кашля в лицето всяка нощ и не. Но от 4 ден почнах Тамифлу по една таблетка.

# 28
Колко дни давате на децата вит. Ц ампули и ползвате ли ли на Дансон витамин Ц, че не съм давала до сега?

# 29
Ella, за мен това също е последица от грипа. Както и преди писах, не познавам никой, който да е минал грипа без последствия и антибиотик, ако не е приемал Тамифлу. Сестра ми разви синузит седмица след като уж се беше оправила. Съответно пи антибиотик. Майка ми също се усложни с кашлица и мина на антибиотик, при нея симптомите започнаха на 18.01 и още е с кашлица, въпреки че беше на антибиотик. Големият син разви симптоми на 26.01. На 27.01 направихме тест - отрицателен за всичко, но според мен си беше грип защото поддържа температура 7 дни. На 5ти ден започна антибиотик и почти веднага започна да се подобрява, иначе кашлицата не се влияеше от нищо, звучеше много гадно и беше постоянна. Вкъщи за момента никой не е развил симптоми освен него, надявам се да сме се разминали, не сме пили Тамифлу. Но ние прекарахме нещо друго седмица преди големия син, малкия и баща им минаха с хрема и гърло, аз с хрема, гърло, кашлица и ужасно главоболие. При мен още има малко кашлица и главоболие - един ден ме боли, на другия - не и после пак ме боли. Та се чудя дали е възможно и нашето да беше грип, но се съмнявам, защото нямахме температура.

Общи условия

Активация на акаунт