Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 679
  • 810
  •   1
Отговори
# 45
Ella нарязваш лук на дребно, заливаш с мед на око. След около час вече е пуснало сок. Давам по една супена лъжица когато се сетя. Всеки ден нов сироп се прави, кашлицата се повлиява при моите деца. При голямото когато е асматична, тогава не.
Всеки вирус може да направи усложнения. RSV си протича типично с кашлица. Не знам каква е тази мания на докторите да изписват за бронхит АБ. Толкова често е имало едното дете и нито един път не са му изписвали АБ.
Веднъж в болницата бяхме с бебе на 3 месеца в стая с този вирус. Да правиха му инхалации, но АБ не му даваха, а кашляше.

# 46
Здравейте,
Хремата ни отшумява. Вече по-добре диша девойката.

Това сега пък какво е?
Четох, че след грип  А се получавала, че дори след седмица две я има умората.
Направо вече не издържам, тъкмо си помислих, че се пооправя и ето го сега.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 23:23 от Krasivost

# 47
Рейна, не знам. Малката за първи път е с бронхит. В интерес на истина това и е най-тежко протичащото заболяване откакто е родена, вероятно затова съм толкова ошашавена. Не знам какво да очаквам.
След първите инхалации и прием на антибиотик 15 часа не беше вдигала температура, сега следобяд пак почна да вдига.
Утре сме на контролен преглед, ще видим.
Като цяло изглежда по-добре, само това вдигане на температура отново ме притеснява, но може и да е нормално.

# 48
Кажете какви ампули витамин Ц давате на малките, производител, марка?
Имам тези на Дансон, произведени във Ветпром, такива наводниха в аптеките, на Соффарма ги няма, но нещо да ми странни не съм ги чувала Dahnson?

# 49
Кажете какви ампули витамин Ц давате на малките, производител, марка?
Имам тези на Дансон, произведени във Ветпром, такива наводниха в аптеките, на Соффарма ги няма, но нещо да ми странни не съм ги чувала Dahnson?
Аз само такива съм давала досега

# 50
И при нас бронхит не лекуват с аб ако няма Т обаче. Мисля че детето имаше Т, може би затова са изписали.

# 51
Рейна, ще го пробвам, мерси. Има ли значение какъв е лукът? Или просто жълт стар лук? 😀

Красивост, давам каквито намеря, но не мисля, че нещо правят. А цената на 2 мл е уау. Умора, без апетит и вялост ми звучи нормално за дете с/след грип. Моята чак днес, 11 дни по-късно, яде като хората. Трябва да я премеря, да видим сега щетите след грипа..

# 52
При нас и два бъди пъти бронхит с температура при малката. Пуснахме ПКК, беше вирусно и само пумикорт и вентолин, без АБ.
Каката е пушка днес след три приема. Дали защото е голяма вдигна макс 38.5. Като беше на 3 с една ангина вдигаше 40 градуса три дни.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 21:16 от Hexe2021

# 53
Странното е, че дом сега имаше апетит, от днес  е п-добре брз запушен нос, но с лека температура сега 37,6.
А от събота около 38 гр. но не беше нещо сериозно. Сега уж се оправи, а пък уморена и с главоболие, явно е като след грип.
И тя е отслабнала. Мерих я.
То вит. Ц колко дни се дава, тя изкара 7 дни по1 на ден?

# 54
А моето момче днес е 6ти ден след началото на грип Б. Кашля, най-вече като спи или след ставане, както и навън при студен въздух и като тича. На моменти ми звучи мокро, после сухо....Вашите как кашлят?

# 55
Ние нямаме кашлица за сега, но имаме температура от събота и нз от къде е, даже хремата мина. Sad
Май е било хрема и от събота е грип а, когато показа теста.
Сигурно в сряда като бяхме на лекар и после до лаборатория го е лепнала, иначе няма логика на 5 ден да вдига темп

# 56
Може и да има логика. Аз имах болки в гърлото 2 дни преди вдигането на темперарура. Т.е. понякога не започва с температура. При детето започна с кашлица и сопол, после температура.

# 57
Може и да има логика. Аз имах болки в гърлото 2 дни преди вдигането на темперарура. Т.е. понякога не започва с температура. При детето започна с кашлица и сопол, после температура.
Ами не знам, вече втора седмица не е на у-ще, а е 1 клас. То учим заедно, ама много се уморява особенно днес , заспа в 18 и още спи

# 58
Мами, някой давал ли е някога Buccalin и има ли ефект? Същото ли е кано бронховаксом?

# 59
Температурата е дълга при грипа -5, 6 дена поне, при малкия затихна и после почна отново.

Общи условия

Активация на акаунт