Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 700
  • 810
  •   1
Отговори
# 60
При конюктивит кои капки за очи при вашите деца имаха най-бърз ефект? Имаме изписани преди време едни антибиотични капки и едни кортикостероидни, но се чудя дали тогава случая не беше по-сериозен и дали мога сега да ги ползвам.

# 61
Тобрекс, ама ако са ви отворени, не може. Трябва нови.

# 62
А моето момче днес е 6ти ден след началото на грип Б. Кашля, най-вече като спи или след ставане, както и навън при студен въздух и като тича. На моменти ми звучи мокро, после сухо....Вашите как кашлят?
Моето изкара грип Б и точно така кашляше сутринта най-много като стане и като легне и заспи.
Водих го на лекар, изписаха му по 2 инхалации на ден с ампули Йалоклиин и за 4 дни се оправи, но аз купих две опаковки та правихме 5 дни инхалации.
А забравих и сироп Атусин.

# 63
За очи - макситрол или триовижън, но си трябват нови, ако ще капете в очите. Аз да питам, успявате ли да вземете антибиотични капки за очи в аптеката? На мен не ми дават вече. Ясно че са антибиотик и трябва рецепта, ама все пак, обикновено водиш детето на преглед, пуснал си секрети и чакаш резултат. И доктора казва, прати ми резултат и ти изпраща на вайбър/имейл какво да вземеш.

# 64
Аз за сега вземам, но не от всяка аптека, тук таме се правят на интересни.

# 65
За капки и кремове питах и изрично казаха, че рецепта не е нужна. Само за перорални форми.
За конюнктивит Тобрадекс/Тобрин са помагали, Дукреса имаше едни и те също. Трио вижън нищо не направиха.
Кашлицата при нас е влажна и гърлена, като от стичащ се секрет. След сън, като скача, тича също,но не само. Но е сравнително рядко. За целия ден да се е изкашляла 5 пъти.

# 66
  • shumen
За капки и кремове дават и без рецепта,но перорален АБ не.За конюктевит аз съм ползвала Тобрекс и помогнаха,но Трио вижън не.
Красивост,умора след грип е нормално.Щом му се спи детето нека спи-съня е здраве.
Елла,може и от грипа да е.Дано се оправи скоро.
Моя е здрав за сега.Аз обаче нещо пак я закъсах с бъбреците.След често уриниране и парене вчера реших да си пусна една стерилна урина и левкоцитите са завишени и  съм с белтък в урината.Чудя се дали да си взема Уринал или Буконокс и да го започна и ако не мине тогава да ходя на лекар да ми изпише нещо друго.

# 67
  • София
Здравейте,
Спешен детски кабинет в София? Аз се сещам за Пирогов, болница Лозенец и Токуда.
Дъщеря ми 7г е с температура от 5дни. Правихме тестове за грип и RCV отрицателни.
От вчера спадна темп 37.2-37.5С
Тази сутрин се събуди,че я боли корема и повърна няколко пъти. Не е пие антибиотик, предписаха антибиотични капки и инфлуцид

# 68
Коко Ми, аз съм ходила в Здравето по всяко време, има дежурен педиатър винаги..90 лв. е нощният преглед.

# 69
В групата на моето дете от вчера има 6 болни деца. Моето тази сутрин носът му се разхърка (сигурен знак, че ще се разболява) и като се изправи се изкашля един път и това беше. После нищо. Тревожа се да не лепне нещо или да не се разболее за рожденният си ден, който е на 17.02 или ако се разболява - да е до края на тази седмица, че да има време да се излекува. Всичко съм организизрала. Много се тревожа.

На една приятелката детето и изкара грип А, доказан с тест, без усложнения. Детето й е на 3,3 год. Беше с много висока Т. Изпратих я при нашата педиатърка (частната). Изписала е Тамифлу и някакви други неща (не ми каза какви) и това дете се оправи без нито едно усложнение след прекаран грип. Но тя му дава от новороден АкваСорс.

# 70
Да, ако е приемало Тамифлу, може да се мине без усложнения, но тези, които не са го започнали навреме стигат до антибиотик, това са моите наблюдения. Дано вече да започне да намалява поне грипа, другите вируси са си постоянно. Аз когато имаме важно събитие спирам децата 1 седмица по-рано от ясла/градина, уж да са здрави и някой път пак са се разболявали.

# 71
Без усложнения е благодарение на Тамифлу най-вероятно,а не на АкваСорс.
Аз също давам и нямаше абсолютно никаква полза и от бустерни дози през час,докато не включихме Тамифлу.
Което попринцип не исках изобщо да давам и включих малко след 48-ми час.
Но сега не съжалявам,особено като чувам колко хора са с усложнения.
Кашлицата която мина за 4 дни без антибиотик, пулмикорити и т.н не я броя за усложнение

# 72
Teriska, каква беше точно кашлицата?

# 73
Аз освен капки за очи при конюктивид и промивки с лайка съм правила

# 74
Моето на 3 също изкара грип, но при мен майка ми е лекар и покрай нея съм обучена да държа вкъщи тестове, тамифлу и добавки в грипен сезон. Тя стана сутрин весела, към 9 буквално падна и аз още тогава бях сигурна, че е грип, предвид острото начало. Направих веднага тест, консултирах се с майка ми по телефона и започнах лечението на мига, вдигна температура само вечерта - 38.5, трудно я сваляхме, но на другия ден беше пушка, абсолютно нищо ѝ нямаше. Допълнително към Тамифл давах само витамини. Има значение по-скоро старта на лечението.

Общи условия

Активация на акаунт