Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 703
  • 810
  •   1
Отговори
# 75
Поликлиника България също е добър вариант за спешен преглед, всички при които съм попадала са окей. Имам добри впечатления от доктор Драганова и доктор Янева

# 76
Какви комбинирани витамини давате на децата?
Какво ще трябва след като премина грипа за подкрепа?

# 77
Аз давам различни, последно давах на Педиакид-желирани мечета. Преди това на Animal parade.

Бихте ли споделили какви в крайна сметка са реф. стойности за деца на СУЕ? Моето е с 10, с 10 беше и миналата година на проф. изследвания, а сега виждам, че в Цибалаб са посочили горна граница до 31, което ми се вижда много. Все съм знаела, че за деца е до 10, до 15, според различната лаборатория. Сега се чудя тия нейни 10 норма ли са, не са ли Grinning

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 14:43 от Ambrosia

# 78
  • София
Поликлиника България също е добър вариант за спешен преглед, всички при които съм попадала са окей. Имам добри впечатления от доктор Драганова и доктор Янева

Там звъннах към 6ч, но нямат спешен кабинет. От 7:30ч започват прегледи.

За наш късмет моя страх е очевидно по-голям от ситуацията. В Сити клиник отидохме на преглед при д-р Роза Йорданова на Цариградско шосе. Много доволна останах

# 79
Аз днес пуснах изследвания на малката да видя на къде са нещата, че все още кашли ту суха ту влажно. Лл вчера я преслуша и каз аче са чисти гърдите и изписа Булзин, но мен ме е страх да го дам че някой път е и влажна и взех Тусавит, но сякаш я разкашли повече, нз. Иначе още не съм дала Бисептола, той седи и чака.

# 80
И аз давах комбинирани витамини, но скоро пусках изследвания на дъщеря ми и реално в момента има нужда от желязо и вит. Д, затова и давам само това. Погледнете спрейчетата на Бетър ю, там има и комбинирани варианти мултивитамини.

# 81
Моето цъфна. 37,2 и зверска хрема. 3 дни ходи на градина и лепна нов вирус. Пак трябва да отсъствам от работа... Миналата седмица цялата бях в болничен за да го гледам.

# 82
Емилия, съжалявям. Дано е някой по-безобиден вирус и бързо мине.
Моето момче на млменти има влажна кашлица след грипа, на моменти е суха, най-вече като спи. Днес правих 2 инхалации с йолоклийн, но още не долавям ефект...

# 83
Аз дори не мога да започна работа. Малката е вече на 4. Нямаме помощ от никой, а моите боледуват често. Много често. Или може би аз съм твърде отговорен родител - видя ли мокър нос и вече съм ги спряла и започвам да ги лекувам. Никога не съм имала целогодишно сополиви и кашлящи деца. Сопол и кашлица - у дома. Лекувам ги и ги пускам на градина. И това сигурно ми е грешката. Вече и аз не знам…

# 84
Teriska, каква беше точно кашлицата?
Започна като ларингитна но много бързо премина във влажна и беше на пристъпи, като закашля първите дни до повръщане го докарваше,не може да спре.

А през нощта беше по-скоро суха.
След 3 -та инхалация се разкашля много, след това вече няколко часа  минаха и започна да разрежда.
Реално след 2 ри ден инхалации спря да кашля през нощта.

Емилия на колко е детето?
Ние сме по същия начин с малкото, ходи 3 дни и по 10 вкъщи....
Аз направо си пуснах неплатен февруари...защото си знам,че няма смисъл..
Чакам с нетърпение да дойде лятото  :/

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 20:35 от Teriska

# 85
Емилия, съжалявям. Дано е някой по-безобиден вирус и бързо мине.
Моето момче на млменти има влажна кашлица след грипа, на моменти е суха, най-вече като спи. Днес правих 2 инхалации с йолоклийн, но още не долавям ефект...

Ами... 37,8 Т вдигна. С Нурофен я свали. Диша с отворена уста. Тестът отрицателен. Започнах Авирон.

# 86
Защо на 37 даваш нурофен? Дори да има нещо, първо не може да се разбере какво е, защото си дала "превантивно" и второ, ако после вдигне над 39,единствена опция остава хексалгин. И като цяло толкова ниска температура не се сваля с лекарства.
С рожден ден на 17ти, аз не бих рискувала с градина преди това. По-добре вкъщи, отколкото да отменяме всичко. В този ред на мисли, на 19ти сме канени на рожден ден, аз планирам на 10ти да я пусна на градина и не знам ще "оцелее" ли изобщо до рождения ден.
Ама не мога повече да я държа превантивно, направо ми гръмва главата вкъщи.

# 87
Териска, и моят има суха нощем, денем сякаш влажна. С какво правехте инхалациите?

Емилия, при мен с грип и при детето на първия ден от симптомите тестът беше отрицателен. Едва ден по-късно показа бледа черта за грип Б.

# 88
Моите са втора седмица вкъщи, здрави. Миналата седмица бяха почти цялата група, но преместиха деца от друга група в нашата. Тази седмица от нашата група останали много малко деца и пак ги направили сборна. Не главата, ами цялата съм гръмнала вече.. Но все си повтарям, че по-добре със здрави деца вкъщи, отколкото с болни. Вече са на 5 г., аз още съм в "майчинство"..

# 89
Защо на 37 даваш нурофен? Дори да има нещо, първо не може да се разбере какво е, защото си дала "превантивно" и второ, ако после вдигне над 39,единствена опция остава хексалгин. И като цяло толкова ниска температура не се сваля с лекарства.

Аз съм от тези, които дават Нурофен над 37,5 Т. Не чакам. Не съдя хората, които чакат, но аз не съм от тях. Тук болница няма.
Ако вдигне над 39 давам Хексалгин с Нурофен - 10 капки+1мл.

С рожден ден на 17ти, аз не бих рискувала с градина преди това. По-добре вкъщи, отколкото да отменяме всичко. В този ред на мисли, на 19ти сме канени на рожден ден, аз планирам на 10ти да я пусна на градина и не знам ще "оцелее" ли изобщо до рождения ден.
Ама не мога повече да я държа превантивно, направо ми гръмва главата вкъщи.

До 17 февруари има време. Би трябвало да се оправи и всичко да е наред. До тогава на градина няма да ходи.

Дано всичко да е наред и да я заведеш на чрд. Heart

So clous Утре пак ще правя тест. Той е ваксиниран. Ако е положителен дано поне го изкара по-леко.

Общи условия

Активация на акаунт