Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 726
  • 810
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Бързо оздравяване на всички !

emiliq.nikolova88 , и аз съм от тези дето дават и при по ниска температура .

# 91
А температурата аз също давам над 37,7 като стсне - дали панадол, дали нурофен.
Ходи ли сме  на невролог преди години с нея и знам, че 38 градуса при нея са като 40 при други деца.
Доста си изпатихме като беше малка и до сега не смея да не дам като видя 38 гр. Не знам дали го е израстнала, но тогава ни предупредиха да не чакаме като видим как се чувства детето. Защото наистина оше като е 38 едвам я сваляме и на детето си личи, че все едно е по-висока. Знам, че е защота на организма, но чакам максимум до 38.
Но при нас е така, консултирала съм се с лекари.

# 92
Категорично е до дете, малката и с 39 играе и се храни, каката с 37.5 ляга и се завива. Видя ли 38.2 давам на малката нещо, на каката и по-рано, тя мното се мъчи.

# 93
И аз давам според ситуацията, но като правило чакам 38.5. Ако под тази стойност детето не се чувства добре давам и не го мъча. Но ако е около 38.5-6, и детето лудее, изчаквам и наблюдавам.

# 94
Териска, и моят има суха нощем, денем сякаш влажна. С какво правехте инхалациите?

Емилия, при мен с грип и при детето на първия ден от симптомите тестът беше отрицателен. Едва ден по-късно показа бледа черта за грип Б.

С Йалоклиин като вас

# 95
  • shumen
За Т аз давам според състоянието на детето.Ако е с висока и лудее може и да не дам,но ако е отпаднал и лежи давам.Като по малък ме беше страх да не направи гърч и видех ли над 38 давах,но откакто порастна съм по смела и не давам.
Емилия,аз за моя си научих урока и ако има рд или нещо важно го спирам по рано.Не,че не е имало случаи и пак да не лепне нещо,но поне не е толкова вероятно.
Елла,аз ако мога бих тактично отказала,ако се разболее или ако имам възможност макар и с цената на моето здраве я оставя още седмица вкъщи.
Аз също нямах кои да го гледа и работа започнах едва като той направи 7 и то,защото нашите са пенсионери и помагат.

# 96
Аз преди много се паникьосвах от температура. Малката вече на пет, продължава при всяко боледуване да си вдига 39. Аз до 38,5-39 чакам и не давам лекарства, освен ако няма някакви болки, които я мъчат. Знам, че с тази висока температура тялото и трепе бацила, защо да му преча.
Но като беше по-малка, изпадах в паника с тези стойности. Тя си вдига до 40 градуса без проблем и редовно от нищото. Винаги започваме драматично, потича сопол и оп- 39.5 примерно. После остава само сопола още седмица -две. Но наистина смятам, че тялото си знае и се самолекува с температурата. Естествено, ако детето е предразположено към гърчове и тн, не бих рискувала.

# 97
Ние бяхме 3 дни на градина и от ранните часове два пъти повърна.
Днес ще си е вкъщи.

# 98
И нашият все още вдига до и над 39. От моят опит в началото на боледуването, дори и да дам като видя, че е вдигнал, на 38 примерно, в следващият половин час си стига до 39+. И чак след това започва да спада.

# 99
Големият много бързо вдигаше високи температури и за това като го усетех, веднага давах нещо. То докато подейства така или иначе трябва да мине час-час и половина. При някои вируси лесно се сваляше темп, но при други си поддържаше по 39 и с лекарство.

# 100
Моето дете до сега (от както съм го родила) е вдигало много висока Т от уши, чревен вирус (тук влезаме задължително в болница) , гнойна ангина и RSV.

# 101
Емилия, как е детето днес?

# 102
  • shumen
Емилия,как е детето?
Танче,може и грип да е.Май при единия имаше и повръщане.
Моя висока Т е вдигал от гърло,гнойна ангина и уши.

# 103
Емилия,как е детето?
Танче,може и грип да е.Май при единия имаше и повръщане.
Моя висока Т е вдигал от гърло,гнойна ангина и уши.
Какво ще ми препоръчате.
Комбиниран тест за ковид и грип да взема.
А няма ли тест само за грип а и б

# 104
  • shumen
Танче,не знам дали има тест само за грип А и Б.Аз бих взела комбиниран за грип и ковид.

Общи условия

Активация на акаунт