Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 760
  • 810
  •   1
Отговори
# 105
Вземи си комбиниран. Аз бих го направила по-бързо, за да не се бавя с лечението.

# 106
Ако се направи рано обикновено е фалшиво отрицателен. И аз предпочитам комбиниран тест, има един който включва и аденовирус(при него също има повръщане), но бих изчакала поне вечерта и трябва хубаво да се бръкне. Има ли температура? Има ли други деца от групата с такива симптоми и знае ли се какво е при тях?

# 107
  • София
Само за обратна връзка наложи се да стигнем до болница Лозенец през нощта около 2ч. дъщеря ми каза,че я боли корема и се опитва да повърне. Позачудих се и тръгнах натам.
Слава богу оказа се,че не е притеснително. Може би раздразнен стомах от антибиотик, от нередовното хапване, или от кашлицата. Но втора вечер се оплка. И аз хукнах
Изписа и еспумизант капки.

# 108
Има тест комбиниран за за ковид, грип а и б, rsv.
АБ винаги с пробиотик давам за да не дразни корема.
Ние почнахме с кашлицата сега Sad

# 109
Аз го направих рано и имах много бледа, едва доловима черта, която почти само с фенерче се виждаше. Майка ми е лекар в спешно отделение и също така им ги правят, по този начин проверяват. Ако е отрицателен - после може да се направи отново, но може лечението да започне по-рано, в случай че позитивира.
Аз бях от късметлийките с Тамифлуто, връщах след всеки прием, независимо дали беше след храна или по време на хранене. Просто нямаше шанс да го задържа, а съм възрастен човек. Grinning

# 110
  • shumen
Не винаги хващат тестовете,ако има нещо.Но пък,ако се хване случайно ще се знае какво е и с какво лечение да се започва.
За нисък хемоглобин и за подсилване какво може да се дава,но за възрастен.Баща ми го изписаха вчера от болницата и хемоглобина му е 108.Аз се сещам за спанак,дроб,но ако някои се сети за нещо друго да дава идеи.Също билкова кръв дали може?

# 111
За нисък хемоглобин.
Съм била всеки ден на 2 сварени яйца,ако има пъдпадъчи още по-добре.
Задължително червено месо всеки ден поне 1 пържолка/това ми беше най-гадно,не обичам месо/.
Пиех и Малтофер или Сорбифер.
Всичко това в комплекс имаше много бързо резултати,иска се постоянство

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 00:46 от Teriska

# 112
Здравейте момичета. Днес еднократно вдигна Т, дадох Нурофен и повече не е вдигал. Значително по-добре е. Водих го и на преглед - уши, гърди, гърло - чисти. Вирус е.

Давам му Авирон рапид (днес 2-ри ден) и Противоалергично Ксизал. Една инхалация направих заради запушеният нос вчера. Днес му е по-добре носът и не съм правила, въпреки, че в момента хърка носово. Grinning но леко.
Както знаете моето дете не понася никакви капки за нос. Запушеният му нос минава от само себе си. Grinning

Надявам се това да е

# 113
Не винаги хващат тестовете,ако има нещо.Но пък,ако се хване случайно ще се знае какво е и с какво лечение да се започва.
За нисък хемоглобин и за подсилване какво може да се дава,но за възрастен.Баща ми го изписаха вчера от болницата и хемоглобина му е 108.Аз се сещам за спанак,дроб,но ако някои се сети за нещо друго да дава идеи.Също билкова кръв дали може?
И аз знам за билкова кръв ,моя приятелка беше бременна и я пи ,така че не би тр да е проблем .Питайте лл за всеки случай

# 114
  • shumen
Емилия,радвам се,че е по добре детето.Дано наистина е лек вирус и да му мине бързо.
Теришка,благодаря.Ще пробваме с яйцата,но ми се ще и още нещо.За Малтофер не знам ще склони ли да го пие,че той пие много други лекарства.
Х.Т.не ми се занимава с личния му лекар.

# 115
Ferrotone  за нисък хемоглубин аз го пиех като бременна сок от ябълка е отделни сашета ,гледам че бая са му вдигнали цената,но тогава на мен ми помогна и след секциото го пиех ,тогава даже спореха лекарите да ми пуснат една банка кръв ,но аз не дадох  и обещах че ако с това не стане ще се върна в болницата ,но нямаше нужда.

# 116
Червеното цвекло много помага за хемоглобина. Аз като бременна го ядях на салата с ябълка, до последно се задържах с добър хемоглобин, а бях и с близнаци.  Но не знам дали само с храна ще се вдигнат стойностите.
Вчера пуснах на едното дете секрети, че сутрин се буди със запишен нос и отделно вади по няколко хрчки всеки ден. Има и налепи по гърлото от доста време. Мислех че пак е с Мораксела или гъбички, но секретите са чисти. Тези налепи от какво може да са? Няма никакви оплаквания иначе..

# 117
От моите бременности помня, че никой зеленчук не съдържа достатъчно желязо колкото месото. Месо, месо, червено и дроб. От лекарствата, на майка ми в момента са изписали желязо, което се впръсква в устата. И тя е с нисък хемоглобин от година и половина някъде, прави паузи и пак го почва. С месото не е редовна, въпреки че й говоря да яде месо постоянно.
Иначе аз бях с нисък хемоглобин по време и на двете бременности, с първата беше паднал до 80-90. Вдигнах го с хапчета. Сега ми е доста висок, не съм имала в живота си толкова високи стойности, почти на горна граница, но ядем месо постоянно, всеки ден. А преди 4 години серумното желязо ми беше под долна граница.

# 118
Аз съм с таласемия и с хемоглобин под 100. При втората бременност започнах с около 90 и с билкова кръв го вдигнах до 118 - с толкова раждах. Чак не можах да повярвам, аз съм много За билкова кръв. Отделно добро хранене, разбира се.

# 119
  • shumen
Благодаря Ви момичета.
Ще питам като идва ортопеда да му маха конците дали може да му даваме билкова кръв.За месо ядем вкъщи,но само с храна явно няма да стане.
Хоуп,тези налепи да не са от храна нещо?
Другите болни как са днес?

Общи условия

Активация на акаунт