Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 765
  • 810
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,
След прекаран грип Б момчето ми кашля дълго и секрет се стича по гърлото. Пуснах носен секрет и излезе бактерия в носа - Хпмофилиус инфлуенца, умерено. Същата я имаше в края на ноември. Тогава пишеше, че е масово. С капки третирах антибиотични. Според вас тогава ли не съм доизчистила или от яслата го е лепнал пак? При умерено количество пак се прилагат, нали?

# 121
Момичета,
След прекаран грип Б момчето ми кашля дълго и секрет се стича по гърлото. Пуснах носен секрет и излезе бактерия в носа - Хпмофилиус инфлуенца, умерено. Същата я имаше в края на ноември. Тогава пишеше, че е масово. С капки третирах антибиотични. Според вас тогава ли не съм доизчистила или от яслата го е лепнал пак? При умерено количество пак се прилагат, нали?

Най-вероятно някой от градината си ходи с Хемофилиус. Аз знам от доктор, че при уморено количество не се третират.

# 122
  • shumen
So close,вероятно от яслата си е лепнал пак.При умерено количество,ако не прави проблем не се третира.

# 123
Ами той има проблем, който не знам дали е заради бактерията, или заради грипа. Беше болен от грип и не е спирал да кашля след това. Секретът не спира да тече от носа, макар да няма температура от седмица вече. Според мен от падналия имунитет бактерията се е активизирала.

# 124
При моята излезе чисто гърло и че няма разтеж на бактерии в носа, но продължава да кашли, едно такова дразнещо и на моменти с храчки. Давам Тусавит но няма оправия, инхалации ли да почвам какво да правя нз? Ония ден бяхме на преглед каза лл че гърдите са чисти и да давам Булзин но не смея

# 125
мимчо, при вас кашлицата не спира доста време...Няма бактерия, лекувахте и с пулмикорт, нали? Да няма алергия детето?

# 126
Здравейте.
Аз искам да споделя,че детенцето ми е добре.
За сега всичко е наред.
Бъдете здрави.
Бързо възстановяване на всички.
Хайде малките да се оправят .

# 127
Моето голямото каза, че вчера в училище 10 деца са отсъствали, а други две са си тръгнали по време на часовете. Чудно се очертава, с грипа на малката и моя ѝ се размина, надявам се да не олепи нещо тези дни от училище.

# 128
Декември бяхме и на пулмикорт и на вентолин и после на Клацид, имаше затишие след Клацида няколко дни и пак започна да кашли. Водих я на няколко лекари и всички казват задна хрема, в сряда сме на преглед за алергии и ще пускам и за непоносимости. Но чак така не ми кашляла толкова време. Давам екомер, почнах да се чудя дали пък не е от него ама пък пише в листовката че и за алергии и няма странични ефекти.

мимчо, при вас кашлицата не спира доста време...Няма бактерия, лекувахте и с пулмикорт, нали? Да няма алергия детето?

# 129
На мен баткото предните 2-3 години ми кашля от ноември до февруари. Почти без да е ходил на градина, много изследвания и секрети пусках, и прегледи, измъчих го милото. Ами просто явно от вирус във вирус е влизал. Тази зима за първи път минахме с доста по-малко кашляне, но продължава да си хваща всички вируси от съучениците през 7-10 дни. Вече се примирявам, че няма да имам спокойствие още малко. Всички го израстват, моите къса клечка - не боледуват тежко, но често. И това ме смазва вече психически. Моите деца и Джъмбо не са видяли, нито детски центрове - те така са нон стоп с нещо, заведа ли ги - 100% 200лв за лекарства, пак лекари и така. “Пресявам” къде и кога да идем някъде, поне малко да си осигурим спокойствие между сополите. А аз не мога, просто не мога да се примиря и да казвам “нищо му няма” когато имат сопол, гърло и кашлица от задна хрема, като повечето родители, точно заради които моите деца хващат честите вируси - от тези “здравите”, където нищо им няма.

# 130
Относно кашлицата. Моят син е кашлял 2 пъти по 21 дни. Като на 21-вия ден кашлицата и двата пъти изчезна така, както се беше появила.

# 131
Емилия, а ти нещо прави ли точно тогава (последните дни), че да я спреш? Явно просто при някои спира по-бавничко.

# 132
На кашлящото дете пробвано ли да се даде калциев глюконат? Кортикостероиден спрей за нос също вероятно ще свърши работа. Ако има алергии трябва да се премахнат плюшени играчки, килими, препарати за почистване вкъщи. Непоносимостите се появяват вследствие на нещо, никога не са първопричина. Ако очаквате, че пускайки тестове за алергии и непоносимости и ако излезе нещо ще сте открили ключа към загадката, не става така. Тъжното е, че и на лекарите, които за това са учили и за това им плащаме не им се занимава. Относно теста Фокс за непоносимости - достоверността му е доста под въпрос, то и на финала правят отказ от отговорност с няколко любезни изречения. Обикновено децата в днешно време са с непоносимост към глутен и млечни.

# 133
Моето дете е със стафилококи ауреус на 17 януари тръгнаха сополите само сополи и кашлица 3 пъти на ден още същия ден бяхме на личната тя даде Нанотус ,но тъй като имах още 4 дена Ункадеп каза да си го допие и после да взема този ,даде и капки Макситрол.7 дена ги слагах и сополите минаха.Миналата сряда бяхме пак при личната тя ни прати на гърлен секрет без носен щото още имаше тая тъпа кашлица ,която 1 ден я има 1 ден я няма или ако има е 3 пъти на ден от гърлото уж според лекарката да давам Нанутус само и Голанил пръсках в гърлото.Но пуснах секрет и излезе тая бактерия в гърлото в сряда и неска бяхме на пулмоложката.Тя каза че резултата може и да не е верен ,щото тая лаборатория винаги намирала бактерии и ми изписа Ефизол и Булзин сироп.Отказа да даде антибиотик щом няма температура и сополи и гърдите са чисти и уж Ефизола трябвало да помогне.И аз сега вече нз да ходя другаде във вторник имам вариант на часно или нз вече.Вие защо не смеете този сироп да давате ,аз го купих да го давам ли?

# 134
Ние сме добре. Тоест малката е добре. Ние с баща и от два дена се опитваме да се разболеем, но днес вече сме си болни. Та , сега си мисля, 100 процента сме се заразили с нейния вирус, дали е възможно да я заразим повторно.... Тя още пие лекарства, та се надявам да няма такъв вариант. Четох че не се изгражда имунитет към RSV.

Общи условия

Активация на акаунт